<strong>ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022.</strong>

Ερμής στους Ιχθύες ( 10.03.έως 27.3.2022)

Σύνοδος Ηλίου Ποσειδώνα.

Ο Ερμής στην εβδομάδα αυτή, κόβει την κορδέλα στο ζώδιο των Ιχθύων όπου και θα παραμείνει έως τις 27 Μαρτίου 2022.

Γενέθλιος Ερμής στους Ιχθύες.

Παρατήρησε το φίλο σου, τον αγαπημένο σου, έναν πολύ κοντινό σου άνθρωπο που γνωρίζεις πως έχει Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων.  Είναι βέβαιο πώς τον έχεις πετύχει πολλές φορές σε φάση να καίγεται το σύμπαν γύρω του, και εκείνος να ατενίζει τον ορίζοντα σφυρίζοντας  αδιάφορα…

Μην αναρωτιέσαι φυσικά και δεν ήταν εκεί κοντά σου, ήταν στο δικό του κόσμο, στο δικό του σύμπαν, στη δική του φαντασίωση, πάντως όχι δίπλα σου!

 Οι Ιχθύες είναι ζώδιο μεταβλητό, συναισθηματικό, και δεκτικό, και εδώ ο Ερμής βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του.

Θα αναζητήσει πάντα ένα κίνητρο, η μια κατάσταση που θα του τραβήξει την προσοχή, η θα τον ενθαρρύνει  σε δράση, η σε κάποια μορφή επικοινωνίας.

Ο πλανήτης εδώ είναι πολύ εύκολο να στρέψει το άτομο στους ασαφείς χώρους της φαντασίας, του υποσυνειδήτου, η μιας ιδανικής πραγματικότητας που λειτουργεί σαν το καταφύγιο του ατόμου  από την υπάρχουσα.

Θα έχει πάντα την ανάγκη να εντυπωσιάζεται η να υποφέρει,( και τα δύο σε μεγάλο βαθμό)κάτι που δεν τον βοηθά, τουναντίον τον κάνει να κλείνεται περισσότερο στον εαυτό του.

Γι αυτό τις περισσότερες φορές είναι αδέξιος απρόσεκτος και σχεδόν ανίκανος για τις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά εξαιρετικός στην θεωρητική σκέψη.

Ιδανικός Ερμής για όσους ασχολούνται με την τέχνη, έχοντας πολύ έντονο το στοιχείο του φανταστικού, αλλά και της σύνδεσης με άλλες σφαίρες πιο άυλες…

ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Ως γνωστόν, ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας.

Ο ”Θεός” των μικρών πραγμάτων.

  Οι Ιχθύες από την άλλη, αντιπροσωπεύουν την ονειροπόληση, την ευπιστία, το χάος ,τη γενίκευση αλλά και την υπέρβαση.

Ο Ερμής στο ζώδιο αυτό, δεν είναι χαρούμενος ,αναγκάζεται να υπηρετήσει ποιότητες που δεν τον ενδιαφέρουν ή  δεν του πάνε.

Ή που δεν ξέρει τι να τις κάνει, μία και οι Ιχθύες, εκπροσωπούνται  παραδοσιακά από το Δία, ο οποίος αφορά την επέκταση, τα μεγάλα πράγματα, τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, ενώ ο Ερμής αφορά τη μικρή, τη λεπτομέρεια.

Το διάστημα αυτό, είναι πολύ εύκολο να χάσουμε τις ισορροπίες μας, και να δίνουμε σημασία στη μεγάλη εικόνα, να κοιτάμε το σύνολο ή το τι θα καταφέρουμε και όχι πως θα το καταφέρουμε.

Αδυνατούμε να οργανωθούμε να βάλουμε το μυαλό μας αλλά και τα πράγματα σε μία τάξη, με αποτέλεσμα να κάνουμε συχνά σπασμωδικές κινήσεις ,βιαστικές, η απερίσκεπτες, με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία των πραγμάτων αλλά να κάνουμε και λάθη.

Και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την επικοινωνία, χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά συγκεκριμένοι, σαφείς, και κυρίως να αποφύγουμε το άνοιγμα σε περιττές συζητήσεις, λόγια και κουτσομπολιά, τα οποία μόνο διαστρέβλωση μπορεί να φέρουν, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις να γυρίσουν μπούμερανγκ.

Στην ημέρα της Κυριακής η σύνοδος του Ηλίου Ποσειδώνα, φωτίζει με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο  το σκηνικό της καθημερινότητας, τις διαθέσεις  την οπτική μας, και τις σχέσεις μας.

Και μπορεί να κορυφώνεται στην ημέρα της Κυριακής, ωστόσο η επιρροή της θα είναι ενεργή από την ημέρα της Πέμπτης ως και την Τρίτη 15 του μηνός.

Στην αστρολογική γλώσσα, Ήλιος Ποσειδώνας, είναι μια όψη με κυρίαρχο το στοιχείο της εξιδανίκευσης…

Ναι συχνά, και πολύ περισσότερο τώρα, θα έχουμε την τάση να μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις, τα πρόσωπα, τα συναισθήματα, δίνοντας του πολύ μεγαλύτερη διάσταση απο αυτήν που πραγματικά έχουν…

Σε αυτό μας ωθεί η ανάγκη μας, να ωραιοποιήσουμε τις καταστάσεις, μια και η πραγματικότητα από μόνη της έχει ένα σκληρό πρόσωπο.

Τις μέρες αυτές περισσότερο από ποτέ η ανάγκη μιας φυγής από τα δύσκολα, θα μας κάνει να αναζητήσουμε ”παραδείσους” που δεν είναι και τόσο κατάλληλοι, και που στην επαναφορά μας στην πραγματικότητα, συνειδητοποιούμε την αλήθεια αλλά ερχόμαστε ενδεχομένως και αντιμέτωποι με τις συνέπειες.

Στην άλλη της διάσταση η όψη αυξάνει την διαίσθηση, και οδηγεί στην σύλληψη σημαντικών ιδεών, που μέχρι τώρα κινούταν σε πιο αφηρημένα επίπεδα.

Η τέχνη είναι ένα μέσο εξύψωσης της ψυχής, και στις μέρες αυτές ας φροντίσουμε να έρθουμε σε επαφή με κάθε τρόπο μαζί της, μια και λειτουργήσει σαν μια εναλλακτική στην όποια αναζήτηση μας και την διάθεση να φύγουμε από τις συνθήκες της καθημερινής ζωής.

Είτε σαν καλλιτέχνες που την ποιούν, είτε σαν απλοί παρατηρητές είναι μια θαυμάσια εποχή που προσφέρει συγκίνηση, και ανάταση.

Σε  ότι αφορά ωστόσο το πρακτικό μέρος της ζωής μας, καλό είναι να έχουμε στο νου μας, πως κάθε είδους παραπλάνηση η  ακόμα και εξαπάτηση είναι εφικτή, μια και πολλοί επιτήδειοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να ωφεληθούν.

Ωστόσο η όψη αυτή (όπως και κάθε όψη) έχει τους δικούς της χειρισμούς και τις δικές απαγορεύσεις.

Ας την αξιοποιήσουμε όπως της αναλογεί για να εξυψώσουμε το πνεύμα και την ψυχή μας.

Μια και στις εποχές που διανύουμε αυτό είναι ζητούμενο!

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που κάνουν πιο έντονο το κλίμα της ανησυχίας και της ανασφάλειας. Και στην εβδομάδα αυτή, και με το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων, η επικοινωνία είναι δύσκολο να προσφέρει λύσεις και ισορροπίες.

Παράλληλα η σύνοδος Ηλίου Ποσειδώνα, ρίχνει ένα πέπλο ομίχλης, θολώνοντας ακόμα περισσότερο την κρίση, τις επιλογές αλλά και τον ψυχισμό μας.

Ωστόσο, μέσα σε αυτό το ομιχλώδες τοπίο των Ιχθύων, που μας αποτρέπει από την ενασχόληση μας με κάθε τι πρακτικό, είναι πιο επιτακτική η ανάγκη, του να αποστασιοποιηθούμε από όλα όσα γίνονται ( να κλείσουμε για παράδειγμα την τηλεόραση και να κάνουμε πράγματα πιο δημιουργικά) κλείνοντας ουσιαστικά τα κανάλια που μας τροφοδοτούν με φόβο, και δίνοντας τροφή σε πιο πνευματικές ενασχολήσεις.

Τώρα ακόμα περισσότερο, είναι σημαντικό να φροντίσουμε μόνοι μας την ψυχή και το πνεύμα μας, κρατώντας τις προσωπικές μας ισορροπίες.

Με αγάπη

Ολυμπία.