ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΌ.

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ.

Στην ελληνική μυθολογία, ο εμφανίζεται πολεμοχαρής και προκλητικός και εκπροσωπεί την πολεμική διάθεση, την τάση για διεκδίκηση.

Οι Έλληνες ήταν αμφίσημοι προς τον Άρη, και από την μια έγινε συνώνυμο  με τον ορισμό της δύναμης και της Ανδρείας, ήταν όμως μια επικίνδυνη δύναμη.

Στην Ιλιάδα, αναφέρεται  πως ο πατέρας του  ο Δίας λέει πως ήταν ο πιο μισητός Θεός γι αυτόν.

Παίζει έναν περιορισμένο ρόλο στην Ελληνική μυθολογία, αν και αναφέρονται οι αναρίθμητες ερωτικές του σχέσεις και οι πολλοί απόγονοί του, αλλά και  η σχέση του με την Αφροδίτη  την Θεά του έρωτα που ήταν παντρεμένη με τον Ήφαιστο τον Θεό της χειροτεχνίας. 

Εξαιρετικά σκληρός και ακόρεστος στον πόλεμο και στο αίμα.

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που αναζητά την δράση, την ορμή, την διεκδίκηση, την μάχη αυτή στην οποία θα καταφέρει να επιβάλλει αυτό που θέλει.

Είναι η βροντερή φωνή που ακούγεται, η γροθιά που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι χωρίς να σκεφτεί τίποτε άλλο, θα πάρει αυτό που χρειάζεται με όποιο κόστος και όποιο τίμημα!

Στο αέρινο ζώδιο του Ζυγού, περνά σε περιοχές τελείως ασύνδετες με την φύση του. Θα αναγκαστεί να βάλει πλαίσιο στην ορμή του στον τρόπο που θα εκφραστεί, κάτι που δεν του αρέσει καθόλου!

Η μάχη γι αυτόν αποτελεί μέρος της ύπαρξης του. ‘Όταν του την στερήσεις θα νοιώσει δυστυχής, ηττημένος.

Στον Ζυγό αναγκάζεται να ακολουθήσει αυτό που του προστάζει το ζώδιο.  Να βάλει τα καλά του, να βγει στο σαλόνι και να είναι ευγενικός με τον κόσμο γύρω του.

Αυτό είναι τελείως ασύνδετο με την φύση του. Η νοοτροπία του Ζυγού είναι η σύνδεση με τους άλλους, η αρμονία η συνύπαρξη, ο τρυφερός έρωτας.

Στον Άρη πάλι όχι. Ότι κάνει θέλει να έχει ορμή, δύναμη. Γι αυτό και στην περιοχή του Ζυγού, βρίσκεται σε αδυναμία.

Βεβαίως υποχρεώνεται να ακολουθήσει τις επιταγές του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται.

Χάνει όμως το κέφι του, την ζωντάνια του, την όρεξη του για δράση, και συμβιβάζεται να ακολουθήσει τον ειρηνικό δρόμο που του επιβάλλει το ζώδιο.

Θα αντιδράσει όταν κάτι δεν του αρέσει, μα υποτονικά, διπλωματικά, συχνά μέσα σε κρίσεις υστερίας και έντασης.

Στην περίοδο αυτή, οι τόνοι πέφτουν, η δράση περνά σε ένα δεύτερο η και τρίτο πλάνο.

Αποκτάμε αυτή την μαλθακότητα, που δεν μας επιτρέπει να είμαστε ο εαυτός μας όταν κάτι δεν μας αρέσει η δεν το θέλουμε.

Δεν είναι εύκολο να αντιδράσουμε να υψώσουμε την φωνή τη το ανάστημα μας, να φωνάξουμε η να διεκδικήσουμε.

Το καλό εδώ είναι πως ο Άρης βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, και μάλιστα από έξαρση!(ο Άρης εξυψώνει τον Κρόνο και ο Κρόνος τον Άρη)

Αυτό είναι εξαιρετικά επιβοηθητικό για το διάστημα που θα διανύσουμε και ακόμα και όταν αυτοί οι δύο συναντηθούν μέσα από όψη τετραγώνου.

Η αμοιβαία υποδοχή από έξαρση, μας λέει ότι οι δύο πλανήτες υπεραγαπούν ο ένας τον άλλον. Έχουν ενθουσιασμό ο ένας για τον άλλον. Θα προσφέρουν πρόθυμα το χέρι τους να βοηθήσουν όταν υπάρχει ανάγκη.

Έτσι εδώ, ο Κρόνος απλώνει τον χέρι του στον Άρη και τον στηρίζει.

Αυτό σημαίνει πως η περίοδος αυτή θα δημιουργήσει  ενδεχομένως συμμαχίες μέσα από τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά σε ότι σχεδιάζουμε.

Ίσως υπάρξει υποστήριξη από τρίτα πρόσωπα, η από πρόσωπα ισχυρά που βοηθούν τα σχέδια μας.

Ένας άλλος τομές που επηρεάζεται είναι και οι σχέσεις που στον κύκλο αυτόν γίνονται πιο υποτονικές, και χάνουν κάτι από τον ενθουσιασμό και την δυναμική τους.

Βεβαίως και λίγο παρακάτω στις 8 του μηνός, και η Αφροδίτη περνά στο ζώδιο του Σκορπιού, και με την σειρά της και αυτή θα βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Άρη.

Μόνο που θα είναι δύο πλανήτες σε αδυναμία και δεν θα είναι εύκολο να αλληλοϋποστηριχτούν.

Αυτό σημαίνει: Σε θέλω αλλά δεν μπορώ να σε διεκδικήσω! Η δεν έχω τον τρόπο η την δύναμη.

Ως τις 19.11 που ο Αρης περνά στο σπίτι του στον Σκορπιό, κι εκεί ο πλανήτης αποκτά την δυναμική που του πρέπει, αλλά στο επόμενο διάστημα το ερώτημα θα είναι ποιος θα τον σταματήσει…

Από την νέα θέση του Άρη επηρεάζονται οι Κριοί και οι Ζυγοί, που μπαίνουν σε μια περίοδο, μέσα από την οποία δοκιμάζονται σχέσεις και συνεργασίες.

Ενώ οι Δίδυμοι και Υδροχόοι θα έχουν την ευκαιρία μιας ανανέωσης ως προς τους στόχους και τις σχέσεις τους.