ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΡΡΟΩΝ ΑΠΟ 23 ΕΩΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Η Αλίκη απόμεινε κοιτάζοντας σκεφτική το μανιτάρι, προσπαθώντας να ξεδιαλύνει π ο ι έ ς ήταν οι δύο του πλευρές.

Κατά κανόνα έδινε στον εαυτό της πολύ καλές συμβουλές.

(μόνο που σπάνια τις ακολουθώ),

Φθινοπωρινή ισημερία, και ο βασιλιάς Ήλιος πατάει το πόδι του στο ζώδιο του Ζυγού.

Εγκαινιάζουμε την έναρξη του φθινοπώρου, και των σχέσεων.

Ο αστερισμός του Ζυγού συνδέεται με την δυαδικότητα, τους δύο δίσκους της ζυγαριάς, παρόλο που αρχικά μπορεί να είχε συνδεθεί με τις δύο δαγκάνες του σκορπιού.

Οι ‘Άραβες δίνουν στα δύο  άστρα τα ονόματα ‘’Βόρεια και Νότια Δαγκάνα’’. Οι Βαβυλώνιοι αναφέρουν μια ζυγαριά σ΄ αυτή την περιοχή του ουρανού, αλλά οι Έλληνες αρχικά δεν συμπεριέλαβαν ζυγαριά στον ζωδιακό τους κύκλο αντίθετα έβλεπαν τις δαγκάνες του Σκορπιού. Λέγεται ότι μετά τον αστρονόμο Ίππαρχο(άκμασε γύρω στο 150πχ) ο οποίος κατέγραψε περίπου 850 άστρα, οι Έλληνες άλλαξαν το όνομα σε Ζυγό. Μπορεί να πρόκειται για την ίδια ζυγαριά που κρατούσε η Αστραία η παρθένος θεά της δικαιοσύνης, μια από τις απεικονίσεις της Παρθένου.

Ο Ζυγός είχε μεγάλη σημασία για τους Ρωμαίους Καίσαρες και αστρολόγους οι οποίοι τον είχαν συμπεριλάβει και στο Ιουλιανό ημερολόγιο . Ο Ιούλιος Καίσαρας απεικονίζεται συχνά σε νομίσματα κρατώντας μια ζυγαριά, δηλώνοντας την εξουσία του, και το αίσθημα δικαιοσύνης. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Αύγουστος ταυτίζονταν με τον αστερισμό.

Αυτός ο αστερισμός ίσως αντιπροσωπεύει και την ζυγαριά που χρησιμοποιούσε ο ομηρικός Δίας για να αποφασίσει την μοίρα των ανθρώπων.

Η στιγμή του Ζυγού, είναι αυτή που ο άνθρωπος νοιώθει την ανάγκη μια συνεργασίας. Η στιγμή που αρχίζει και ενδιαφέρεται για τους άλλους. Η Αφροδίτη (κυβερνήτης του Ζυγού) είναι ο πλανήτης που ενσαρκώνει την έννοια της συνεργασίας, ο πλανήτης της αρμονίας και των σχέσεων, και συνδέεται με τον γάμο και την ειρήνη.

Βεβαίως ο ήλιος είναι το σύμβολο του ‘’Εγώ’’ και από την στιγμή που τον βάζεις σε ένα ζώδιο που αναγκαστικά πρέπει να ενδιαφερθεί για τους άλλους, χάνει κάτι από τον σκοπό και τον στόχο του.

Για αυτό ο Ήλιος εδώ βρίσκεται  στην χειρότερη θέση του στην πτώση του.

Αφού ο Ζυγός συμβολίζει τις σχέσεις, οι εκπρόσωποί του είναι οι άνθρωποι που θα εξαντλήσουν όλη τους την ενέργεια και την δυναμική στον τομέα αυτόν.

Είναι αυτοί, που θα τα θυσιάσουν όλα στον βωμό του έρωτα τους και θα κάνουν τα πάντα για να μην είναι μόνοι τους.

Ένας Ζυγός μόνος του είναι δυστυχισμένος. Η ανάγκη του είναι αυτή του να συμπορεύεται να επικοινωνεί να συνυπάρχει είναι εξαιρετικά ισχυρή, και χωρίς αυτή χάνει τελείως την ισορροπία του.

Και πάντα μα πάντα, ακόμα και αν έχει χωρίσει η έχει πέσει στα πατώματα για τον άλλον, η ψυχή του θα πιστεύει πως κάπου εκεί έξω υπάρχει η αληθινή αγάπη και γι αυτόν.

Ζυγός σημαίνει ανάγκη για συνύπαρξη, σχέσεις κόσμο γύρω μου για να αλληλεπιδρώ, έχω σχέσεις άρα υπάρχω, έξω από αυτές είμαι δυστυχισμένος.

Ζυγός σημαίνει συνυπάρχω με τον άλλον και ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από αυτόν.

Έξω από τις σχέσεις το χάος, μέσα στις σχέσεις ο παράδεισος. Ακόμα και αν η σχέση δεν είναι ο ρομαντικός περίπατος στο δάσος με τις πεταλούδες, η βίωση της αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ζυγό.

Και είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει κομμάτια του εαυτού του για να διατηρήσει της ισορροπία ανάμεσα σε αυτόν και στις σχέσεις του… τις προσωπικές τις επαγγελματικές, ο Ζυγός είναι αυτός που πάντα θα μας θυμίζει πως οι σχέσεις είναι αυτές που μας εξελίσσουν μας βελτιώνουν και μας κάνουν καλύτερους!

Ο ‘’μικρός’’ Ερμής συναντά τον πληθωρικό Δία στην ημέρα της Τετάρτης και μέσα από μια ‘όψη εξαγώνου, για να σου θυμίσει πως η αισιοδοξία και η χαρά είναι μέρος αυτού του κόσμου, όμως είναι πολλές οι φορές που θα σε σπρώξει εκτός των ορίων και πλαισίων που είχες μέχρι τώρα.

Μπορεί να πεις κι ένα λόγο παραπάνω, να σου πουν η να σου υποσχεθούν πράγματα που λέγονται πάνω στην συγκεκριμένη στιγμή, και λίγο παρακάτω να αναιρεθούν, όλα κινούνται μέσα στο στοιχείο της υπερβολής που σε πολλές περιπτώσεις γεννά και ….φούσκες! Δεν αποκλείεται βεβαίως να κρύβει και κάποιες ευκαιρίες, οι οποίες όμως θέλουν πολύ ψάξιμο!

Στην ίδια μέρα η Αφροδίτη συναντά τον Κρόνο, μέσα από μια όψη τετραγώνου, υψώνοντας τείχη μέσα σου και γύρω σου που δεν σε αφήνουν να δεις καθαρά, ούτε αυτά που συμβαίνουν σε εσένα, ούτε και αυτά που συμβαίνουν στους άλλους.

Ανασφάλειες φοβίες και κάθε είδους αρνητικά συναισθήματα βγαίνουν σεργιάνι στην ψυχή σου, επηρεάζοντας και στις σκέψεις αλλά και τις σχέσεις σου.

Τα όνειρα και οι επιθυμίες σου γίνονται ένα κουβάρι, μέσα από το οποίο δεν μπορείς να δείς να ανακαλύψεις τι πραγματικά θέλεις.

Υπομονή αρχικά, Κρόνος είναι και θα περάσει. Ωστόσο τις μέρες αυτές κράτα τις αποστάσεις ασφαλείας απ ότι νοιώθεις πως σε βαραίνει η δεν μπορείς να διαχειριστείς, γιατί τα πράγματα πάντα έχουν περιθώριο να γίνουν χειρότερα και καλό είναι να μην το διαπιστώσεις τώρα.

Ασχολήσπυ με το πρακτικό μέρος της ζωής σου, κι αυτό είναι στην δικαιοδοσία του Κρόνου και άσε τα συναισθήματα για παρακάτω. Δεν είναι τώρα η ώρα.

Και ειδικά αν ανήκεις στους Κριούς Καρκίνους Ζυγούς και Αιγόκερους του δευτέρου η αν έχεις ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά , οι αποστάσεις επιβάλλονται!

Πηγή My Astro.Ολυμπία Χριστοδουλή.