ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΑΠΌ 12 ΕΩΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2022.

Στην εβδομάδα αυτή τα πράγματα μοιάζουν φαινομενικά πιο ήρεμα….

Είναι όμως?

Η πρώτη όψη που συναντάμε είναι τα εξάγωνο του Ηλίου από το ζώδιο του Τοξότη με τον Κρόνο, από το ζώδιο του Υδροχόου.

Ο ήλιος είναι ο πλανήτης ο οποίος αφορά τη δημιουργία την εξέλιξη και στο πύρινο ζώδιο του Tοξότη έχει ανάγκη από δράση και δημιουργία.

Ο Κρόνος από την άλλη μεριά είναι ο πλανήτης ο οποίος μας συνδέει με την κοινωνία και οτιδήποτε σχετίζεται πέρα από το ”εγώ μας, δηλαδή  με το ευρύτερο σύνολο.

Η συνάντηση τους, έρχεται να δώσει μία ώθηση, η οποία θα εξυπηρετήσει μία πιο ουσιαστική προσέγγιση στα πράγματα.

Έτσι αυτή την εβδομάδα:

Αναλαμβάνουμε δράση απέναντι σε οτιδήποτε έχουμε αφήσει σε εκκρεμότητα, και θέλουμε να οργανώσουμε ή να ολοκληρώσουμε.

Οι ευκαιρίες αυτής της εποχής χρειάζονται πρωτοβουλίες και δυναμικές κινήσεις για να εξελιχθούν.

Είναι μία καλή στιγμή, να βρούμε εκείνες τις λύσεις που μπορεί να μας απελευθερώσουν από οτιδήποτε μέχρι εχθές μπορεί να έμοιαζε εγκλωβισμένο ή κλειστό σε ότι αφορά τα ζητήματα της επαγγελματικής μας ζωής, ή τους στόχους μας.

Είναι η στιγμή να μιλήσουμε και να κρατήσουμε μία πιο αποφασιστική στάση, τόσο απέναντι στις καταστάσεις, όσο και απέναντι στους ανθρώπους στους οποίους απευθυνόμαστε.

Θυμηθείτε η δική μας στάση και αποφασιστικότητα θα κάνει τη διαφορά.

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανώσουμε πιο μακρόπνοα σχέδια να τα πλαισιώσουμε και να τα επικοινωνήσουμε.

Ωστόσο σε ότι κάνουμε τώρα χρειάζεται να είμαστε μεθοδικοί και αποφασισμένοι ότι θα δουλέψουμε πολύ και σκληρά με ότι καταπιανόμαστε.

Η συλλογικότητα μπορεί να προάγει και να εξυπηρετήσει κοινούς στόχους και σκοπούς.

Επειδή έχουμε να κάνουμε με ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα, οτιδήποτε προσπαθούμε η επικοινωνούμε με τώρα, χρειάζεται να είναι προϊόν σκέψης, το οποίο πυροδοτεί την δράση, και σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται συναισθηματισμούς η σενάρια τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Τέλος , η όψη αυτή, βοηθάει όσους έχουν δουλέψει πολύ και σκληρά το προηγούμενο διάστημα,όταν ο Κρόνος βρέθηκε σε αναδρομή πορεία, και τώρα είναι η ώρα της επισφράγισης των  προσπαθειών τους .

Μία σημαντική συμφωνία, ένα συμβόλαιο, είναι μέσα στο μενού των δυο πλανητών,  το οποίο επισφραγίζει μία καινούργια εξελικτική επαγγελματική πορεία.

Στην ημέρα της Τετάρτης, ο  Ήλιος, συναντά τον Ποσειδώνα, από τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων.

( Η όψη θα βρίσκεται σε ενέργεια από τις 12 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2022).

Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο το οποίο αρέσκεται να ζει την περιπέτεια, αναζητάει καινούργιες εμπειρίες, καινούργιο νόημα για τη ζωή του, καινούργια πρόσωπα που θα την εμπλουτίσουν, και γενικά είναι ένας ανήσυχος άνθρωπος με μία ανήσυχη διάθεση.

Τι γίνεται όμως όταν αυτή η αναζήτηση μπλεχτεί στα δίχτυα του Ποσειδώνα?

Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.

Γιατί ο Ποσειδώνας σχετίζεται με το όνειρο αλλά και με την απάτη με τη διασπορά της ενέργεια μας,  αλλά και με τη σύγχυση, με την ευαισθητοποίηση αλλά και την εξαπάτηση.

Και βέβαια με τις αυταπάτες, που όλοι έχουμε την τάση να τρέφουμε, και να προσδίδουμε στην κάθε κατάσταση καθώς μας βολεύει.

Είναι εκεί που το τοπίο της ζωής μας θολώνει, έτσι που δεν μπορούμε να δούμε καθαρά, ούτε τι συμβαίνει μέσα μας ούτε τι συμβαίνει γύρω μας.

Το πράγμα ξεκινάει από την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας που ιδιαίτερα τις μέρες αυτές έχει την τάση να είναι μπερδεμένη.

Συνήθως κινούμαστε κάτω από μία συναισθηματική μας ανάγκη: για παράδειγμα να μην είμαστε μόνοι μας, και αυτό μας κάνει να εμπλακούμε με πρόσωπα τελείως ακατάλληλα για τη ζωή μας, μία και τα φίλτρα μας είναι θολά.

Είναι πολύ δύσκολο να οριοθετηθούμε με κάτω από την ενέργειά του Ποσειδώνα, και ότι μέσα μας είναι πιο ισχυρό σαν επιδίωξη, δηλαδή η ανάγκη να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, η ανάγκη να χαρούμε, η ανάγκη μας να ερωτευτούμε και να μας ερωτευτούν, είναι πολύ εύκολο να μας οδηγήσουν σε τελείως λανθασμένες διαδρομές και επιλογές, οι οποίες προς στιγμή μπορεί να μας δώσουν ικανοποίηση, όμως λίγο παρακάτω να διαπιστώσουμε ως το όλο σκηνικό καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Και επειδή ακριβώς είμαστε ανοιχτοί και ευάλωτοι κάποιοι επιτήδειοι, βρίσκουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις καλές προθέσεις που μπορεί να έχουμε.

Δεν αποκλείεται αυτή την εποχή και πάλι να έρθουμε αντιμέτωποι με διαφόρων ειδών σκάνδαλα τα οποία θα απασχολήσουν την καθημερινότητά μας.

Βεβαίως και οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε μία περιπέτεια, να εξερευνήσουμε καινούργιες δυνατότητες, να ανακαλύψουμε νέες ευκαιρίες, νέους ανθρώπους, καινούργια πράγματα τα οποία θα εμπλουτίσουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας, όμως την περίοδο αυτή χρειάζεται  ιδιαίτερη προσοχή, στο ποιους εμπιστευόμαστε, και το κατά πόσο βλέπουμε με αντικειμενικότητα τα πράγματα ή όχι.

Από δω και πέρα αρχίζει το καλύτερο κομμάτι του Δεκεμβρίου, και ξεκινάει με το τρίγωνο του Ερμή με τον ουρανό στις 17 του μήνα.

Είναι μία στιγμή αλλαγών, και όχι από αυτές που προετοιμάζουμε ή προσχεδιάζουμε, αλλά από αυτές που έρχονται ξαφνικά και αναπάντεχα, πραγματικά από εκεί που δεν το περιμένουμε, και μας αλλάζουν άρδην ολόκληρη τη ζωή μας, η μέρος της.

Φυσικά και παίζει ρόλο και η δική μας συμμετοχή μία και τις μέρες αυτές ,πολύ πιθανά να αντιδράσουμε απέναντι σε κάτι που ακούμε, που μας καταπιέζει, που νιώθουμε ότι δεν θέλουμε άλλο να συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή, η με  το πρόσωπο που έχουμε απέναντι μας, και να αναζητήσουμε κάτι διαφορετικό, ή να τολμήσουμε να κάνουμε ένα βήμα, το οποίο μέχρι εχθές δεν είχαμε καν σκεφτεί ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε.

Ο ουρανός βρίσκεται σε αναδρομή πορεία, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να θελήσουμε να αξιοποιήσουμε κάποιες ιδέες που είχαμε στο παρελθόν, η κάτι που μπορεί να σκεφτόμασταν να οργανώναμε,  αλλά για κάποιο λόγο, ‘ίσως και οικονομικό, να είχε κολλήσει, και  τώρα με εκείνο το μαγικό τρόπο που μόνο το σύμπαν μπορεί να δημιουργήσει να μας δοθεί η δυνατότητα να το υλοποιήσουμε.

Ίσως αφορά ένα επεκτατικό σχέδιο το οποίο για κάποιο λόγο είχε κολλήσει τώρα να εξελιχθεί.

Ξαφνικές ειδήσεις, πληροφορίες, αλλά και συναντήσεις αλλάζουν άρδην το πρόγραμμα της καθημερινότητάς μας και μας δίνουν τη δυνατότητα, να ζήσουμε καινούργιες συναρπαστικές εμπειρίες, να κάνουμε ένα ξαφνικό ταξίδι, σε κάποιες περιπτώσεις να γνωρίσουμε καινούργια πρόσωπα ή να συναντήσουμε πρόσωπα από το παρελθόν μας, φίλους ή ερωτικούς συντρόφους.

Το τριήμερο προβλέπεται συναρπαστικό, και για κάποιους μπορεί να είναι η αρχή μιας καινούργιας εξελικτικής πορείας στη ζωή τους τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό ή και οικονομικό επίπεδο.

Με το καλό όλα!