ASTRONEWS ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Στην ημέρα της Τρίτης έχουμε την πανσέληνο του μήνα στον άξονα Ταύρου- Σκορπιού που κορυφώνεται στις 5:31 το  πρωί, στην 7η μοίρα του Σκορπιού.

Επηρεάζει τους εκπροσώπους του σταθερού   σταυρού: Ταύρους, Σκορπιούς Λέοντες και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Εδώ έχουμε την πρώτη σούπερ σελήνη της χρονιάς.

Αυτό σημαίνει πως είναι 7% περίπου μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη από μία τυπική πανσέληνο!

Επίσης ονομάζεται και ροζ σελήνη και αυτό γιατί, η πανσέληνος του Απριλίου αντιστοιχούσε στην  πρώιμη  ανοιξιάτικη άνθηση, ενός συγκεκριμένου αγριολούλουδου, πού προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική, το οποίο ονομάζεται ”moss pink.”

Σε κάθε πανσέληνο υπάρχει το δίπολο της σελήνης και του ήλιου που στέκονται ο ένας απέναντι στον άλλον.

Είναι εδώ, που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις αρχετυπικές συνδέσεις μας, μία και αναμοχλεύεται  το βαθύτερο είναι μας, και καλείται να διαχειριστεί πράγματα που επιφανειακά μπορεί να φαίνονται εύκολα ή απλά, όμως υπάρχουν τόσοι παράγοντες που το επηρεάζουν και κυρίως οι παράγοντες αυτοί είναι εσωτερικοί .Και  πραγματικά, χρειάζεται πολύ μεγάλη εργασία με τον εαυτό, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες, και κυρίως να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα έξω από το συναισθηματικό πεδίο το οποίο διογκώνεται θεαματικά!

Ο Σκορπιός για τη σελήνη δεν είναι μία καλή θέση μία και την σύρει στο ζώδιο της πτώσης της.

Η Σελήνη είναι αυτή που αντικατοπτρίζει την αλήθεια και τη γνώση του ήλιου και έτσι η αλήθεια της βρίσκεται στην καρδιά και όχι στον εγκέφαλο.

Η Σελήνη στον Σκορπιό έχει ανάγκη να αισθάνεται, να νιώθει, και το κίνητρο της είναι η επιθυμία αλλά με την ευρύτερη έννοια της λέξης….

Γεννά έντονα πάθη, πείσμα, χωρίς ουσιαστικά να φιλτράρει το στόχο της. Θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση κινητοποιήσει  το συναίσθημα της, και θα θελήσει να το εξερευνήσει σε όλο το μεγαλείο του!

Και από την άλλη μεριά ο ήλιος στο ζώδιο του Ταύρου έχει ανάγκη, από εκείνη την σταθερότητα που του δίνει το γνώριμο, το οικείο, η ρουτίνα και η καθημερινότητα του. Θέλει να αποκτά και να διατηρεί απλά και ξεκάθαρα. Για εκείνον οι συναισθηματικές εμπλοκές, μοιάζουν σαν την είσοδο του στο λαβύρινθο… Για αυτό και τις αποφεύγει συστηματικά, ή τις εκλογικεύει  έτσι που τον ηρεμούν και τον καθησυχάζουν.

Για τη σελήνη στο Σκορπιό πάλι, ο λαβύρινθος είναι μία γνώριμη ιστορία…

 Ζούμε σε μία εποχή που τα πάντα βρίσκονται σε αναταραχή. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να δηλώνει  σταθερότητα, και καμία κατεύθυνση που να έχει  έναν ορατό στόχο.

Κινούμαστε περισσότερο με το ένστικτο, ωστόσο καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε επιλογές: πού πρέπει να πάμε, τι απόφαση να πάρουμε και πως είναι καλό να κινηθούμε.

Περπατάμε μέσα στην ομίχλη, χωρίς ορατότητα, χωρίς καμία αναγνωριστική ταμπέλα, που να μας δείχνει το δρόμο ούτε κάτ΄ ιδέαν!

Και τώρα, έχουμε τις εξής επιλογές: Ή θα κινούμαστε μέσα σε πανικό, προς κάθε κατεύθυνση, και θα πέφτουμε σε τοίχους, ξεκινώντας και πάλι από την αρχή, ή θα ακολουθήσουμε το ένστικτο μας… Είναι το μόνο που έχουμε και το μόνο που μπορούμε να εμπιστευτούμε στη φάση αυτή.

Ήλιος και σελήνη σχηματίζουν όψη με τον ανατρεπτικό ουρανό, αλλά και τετράγωνο με τον Κρόνο. Δημιουργούν τον σχηματισμό Ταύ – Τετραγώνου.

Ενεργοποιούν και πάλι το ”κοσμικό τετράγωνο”  Κρόνου Ουρανού.

Πολλές φορές αρκεί μόνο μία σπίθα, σε μία κατάσταση που σιγοβράζει για να αλλάξει ολόκληρη τη ροή της ιστορίας! Ποτέ δεν ξέρεις από πού μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή συνήθως από εκεί που δεν το περιμένεις και τώρα είναι μία τέτοια στιγμή…

Η αλλαγή ήδη έχει ξεκινήσει και τώρα είναι μία ώρα πού εκδηλώνεται το προχώρημα της…

Σαρωτικά επαναστατικά και σε κάποιες περιπτώσεις ακραία!

Σε προσωπικό επίπεδο, η ανάγκη του να ξεπεράσουμε καθετί που μας φοβίζει η μας αποδυναμώνει προκαλεί την αντίδρασή μας…

Το συναίσθημα είναι το πιο δυνατό όπλο όταν πυροδοτηθεί και  απασφάλισει  δεν μπορεί τίποτα να το μαζέψει η να το συγκρατήσει!

Η πανσέληνος αυτή απασφαλίζει το συναίσθημα! Το πυροδοτεί με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση…

Και  από εκεί που δεν το περιμένεις.

Οι αλλαγές που προκύπτουν τώρα δεν είναι καινούργιες. Είναι αυτές για τις οποίες έχουμε δουλέψει πολύ στο παρελθόν αλλά δεν έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε.

Και τώρα πραγματικά η φαινομενικά χωρίς λόγο και αιτία, είναι η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας, τη δυναμική μας, και να διεκδικήσουμε, αυτό που η καρδιά μας επιθυμεί.

Εδώ συνειδητοποιούμε πως η αλλαγή είναι μονόδρομος. Είναι πλέον ξεκάθαρο.

 Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο είναι πού πάμε;

Το παλιό με κάποιο τρόπο κλείνει τον κύκλο του και είναι η ώρα να ανοίξει ένας νέος δρόμος.

Σε κάθε πανσέληνο αναδύεται η Φωτεινή αλλά και η σκοτεινή πλευρά και των δύο ζωδίων που συμμετέχουν.

Στη σκοτεινή πλευρά του Ταύρου συναντάμε την ύλη, την ανάγκη για έχω και κατέχω, ενώ στη σκοτεινή πλευρά του Σκορπιού, συναντάμε την εμμονή το ανεξέλεγκτο πάθος πού γίνεται καταστροφικό, και την ανάγκη του ελέγχου.

Στη Φωτεινή τους πλευρά στον Ταύρο συναντάμε την ανάγκη για  υγιεινή και ισορροπημένη ζωή, την επαφή με τη φύση, την ισορροπία που προέρχεται μέσα από την αγάπη για τον εαυτό, και τη φροντίδα για το σώμα.

 Αν δεν φροντίσεις το σώμα σου που θα ζήσεις?

Στη Φωτεινή πλευρά του Σκορπιού, συναντάμε τη μαγική σύνδεση, που έχουν οι σχέσεις όταν είναι βαθιές και ουσιαστικές. Την απεριόριστη αγάπη, και την υπέρβαση του φόβου και της ανασφάλειας, για να χτίσεις κάτι το οποίο θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή.

Λίγο πριν η Αφροδίτη και ο Ερμής ενεργοποίησαν το τετράγωνο του Κρόνου Ουρανού και τώρα ενεργοποιείται για μία δεύτερη φορά με την πανσέληνο αυτή.(και από αντισκιές)

Είναι η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον.

 Να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε τη δύναμη που έχει το φως.

 Γιατί πάντα θα υπάρχει το δίπολο του φωτός και του σκότους το οποίο καλούμαστε να επιλέξουμε.

Είναι πάντα στο χέρι μας τι θα ακολουθήσουμε.

Καλή Πανσέληνο.

Πηγή: My Astro.gr