ΤΑΥΡΟΣ 2022♉️

Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.

Alain de Botton, Ελβετός συγγραφέας

Το 2021 ήταν το ξεκίνημα του ταξιδιού με προορισμό την Ιθάκη σας…. Μόνο που το ταξίδι αυτό έχει πολλά εμπόδια, και χρειάστηκε να επιστρατεύσετε όλοι σας τι δύναμη για να ανταπεξέλθετε.

Το ταξίδι συνεχίζεται και στο 2002, και κάποιοι αφήνετε πίσω σας δοκιμασία στις συμπληγάδες πέτρες, κάποιοι άλλοι όμως τώρα το ξεκινάτε.

Αν θα μπορούσαμε να δώσουμε έναν τίτλο στη χρονιά αυτή: είναι πως ότι έχει προετοιμαστεί για τους ταύρους μέσα στο 2021, τώρα είναι η ώρα να αλλάξει, και να μεταβείτε σε μία νέα πραγματικότητα.

 Η μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα σας, από τον Ιανουάριο, και άρα και των εκλείψεων, σας φέρνει μπροστά από εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις και γεγονότα, σε πολλές περιπτώσεις καρμικά, έτσι ώστε να μπείτε στη διαδικασία να δείτε κατάματα, ότι αποφεύγατε επιμελώς, μέχρι στα χρόνια που προηγήθηκαν και να πάρετε την ευθύνη για αυτό.

Ιδιαίτερα για εσάς που έχετε συναισθηματικές εξαρτήσεις από άτομα τα οποία δεν αξίζουν την προσοχή την αγάπη σας, είστε εσείς που δοκιμάζετε περισσότερο προκειμένου να δείτε κατάματα την αλήθεια σας και να πάρετε αποφάσεις.

Το μάθημα αυτών των πολύ σημαντικών για εσάς Δεσμών, είναι να βρείτε την ισορροπία στις προσωπικές σας επιθυμίες, με αυτές των άλλων, και ιδιαίτερα των προσωπικών σας σχέσεων, αναπτύσσοντας τη δική σας προσωπικότητα, και αυτοπεποίθηση, αλλά και της προσωπικής επάρκειας, χωρίς να χρειάζεται να στηριχτείτε σε κανέναν. Σας  βοηθά  να χτίσετε πιο υγιής σχέσεις και δεσμούς.

Πρώτο δεκαήμερο ♉️

Παρόλο που το 2021 είχε μία γεύση πικρής σοκολάτας, που πολλές φορές σας έφτασε στα όριά σας, και σας έκανε να νιώσετε πώς βρίσκεστε σε αδιέξοδο, κυρίως στα θέματα που αφορούν την επαγγελματική αλλά και την προσωπική ζωή.

Ομολογουμένως στη χρονιά αυτή, αφήνετε πίσω σας, όλο αυτό το δύσκολο κομμάτι, και θα λέγαμε πως είστε από το πιο ευνοημένο δεκαήμερο του Ταύρου για το 2022, μία και είστε ελεύθεροι πλέον και από τον Κρόνο και από τον Ουρανό, και μπορείτε πολύ πιο εύκολα να προχωρήσετε απρόσκοπτα σε ότι σχεδιάζετε ή σε ότι νιώθετε την ανάγκη να εξελίσσεται.

Και όχι μόνο αυτό!

 Έχετε και μία μεγάλη υποστήριξη από τον ευεργέτη Δία, που ως τις 15 Φεβρουαρίου, βρίσκεται στο δικό σας δεκαήμερο στολίζοντας το με λάμψη με ελπίδες και με προσδοκίες για το μέλλον.

Εδώ, θα μπορέσετε να βάλετε προτεραιότητες, αλλά και να βρείτε τον τρόπο να συνδεθείτε καλύτερα με τρίτους, κυρίως αυτούς που  έχουν τις ίδιες αρχές και αξίες με σας.

Στο διάστημα αυτό, θα αντιληφθείτε την ευκολία με την οποία μπορείτε να κατακτήσετε τους στόχους σας, αρκεί να είναι σαφείς  συγκεκριμένοι  και υλοποιήσιμοι.

Η περίοδος αυτή κρύβει ευκαιρίες, τις οποίες καλείστε να αναγνωρίσετε και να αξιοποιήσετε. Πολύ πιθανά το διάστημα αυτό να υπάρξουν και έσοδα τα οποία δεν περιμένατε και σας δημιουργούν δυνατότητες κοινωνικές και επαγγελματικές.

Μία ιδιαίτερα δυναμική εποχή επίσης είναι η περίοδος στις αρχές του Μαρτίου ο κυβερνήτης σας Αφροδίτη περνάει στον Υδροχόο και σχηματίζει μία όψη συνόδου με τον Άρη, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο δυναμικών εξελίξεων και διεκδικήσεων, σε ότι αφορά την επαγγελματική ζωή και τα θέματα της.

Η είσοδος του Δία στο ζώδιο του Κριού στις 11 Μαΐου 2022 σας καλεί να κάνετε μία ανασκόπηση της ζωής σας, έτσι ώστε να γνωρίσετε καλύτερα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της προσωπικότητας σας, για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εξαιρετικά σημαντικό το διάστημα του Οκτώβρη- Νοέμβρη  2022 και η Νέα Σελήνη και ηλιακή έκλειψη στο πρώτο δεκαήμερο του Σκορπιού, σας δίνει το έναυσμα για έναν νέο δυναμικό κύκλο ενάρξεων, σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο που καλείστε να αξιοποιήσετε .

Δεύτερο δεκαήμερο ♉️

Πολλές φορές μέσα στη χρονιά θα νιώσετε πως τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, προκειμένου να σας ωθήσουν να πάρετε αποφάσεις που δεν έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής να διαχειριστείτε μόνοι σας.

Στις 30 Γενάρη ο κυβερνήτης σας Αφροδίτη περνάει σε ορθόδρομη πορεία, στο δεύτερο δεκαήμερο του Αιγόκερω, και συμβαδίζει στενά με τον Άρη στο ίδιο ζώδιο.

Η περίοδος αυτή, θέτει θέματα ανανέωσης των  σχέσεων  σας, αλλά και προσωπικών επιθυμιών θέσεων και στόχων που μπορεί να έχετε θέσει. Ενώ ξεκαθαρίζει και τα θέματα που σχετίζονται με την ερωτική ζωή, και που όλο το προηγούμενο διάστημα με την αναδρομή του πλανήτη φαίνεται πώς μπήκαν σε μία κατάσταση αναθεώρησης.

Ο Κρόνος, θα κινηθεί από την 1η Γενάρη έως τις 10 Μαρτίου 2022 στο δικό σας δεκαήμερο, ορθόδρομος ,και εδώ, θα σας δώσει από τη μία και δυνατότητα να δρέψετε  τις προσπάθειες των προηγούμενων ετών, σε ότι αφορά την επαγγελματική διαχείριση που έχετε κάνει στη ζωή σας,  έτσι ώστε να καρπωθείτε   τους κόπους σας.

Αν λοιπόν,  έχετε κινηθεί με συνέπεια, εντιμότητα, και ζήλο, τα αποτελέσματα θα είναι θαυμάσια, ενώ σε άλλη περίπτωση, μπορεί να νιώσετε πώς παίζεται το παιχνίδι της Μονόπολης, που σε στέλνει πίσω στην αφετηρία για να ξεκινήσεις και πάλι από την αρχή.

Αυτό κάνει ο Κρόνος αν δεν τον υπακούς τυφλά.

Αν ανήκετε στους πιο φιλόδοξους, η περίοδος αυτή σας βάζει στη διαδικασία να θέσετε ακόμα πιο υψηλούς στόχους και σκοπούς, που  ομολογουμένως  μπορεί να μην  υλοποιούνται εύκολα, αλλά εάν λειτουργήσετε με πλήρη λογική και αυτογνωσία, θα μπορέσετε να χειριστείτε τα πράγματα με μία μεγαλύτερη άνεση. Το μυστικό είναι να έχετε προετοιμάσει το έδαφος κατάλληλα, και  να βάζετε υλοποιήσιμους  στόχους και όχι ουτοπικούς.

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 3  Δεκεμβρίου 2022 ο Κρόνος, επιστρέφει για λίγο ανάδρομος στο δικό σας δεκαήμερο έως την 18η μοίρα του ζωδίου που από εκεί ορθόδρομεί .

Η περίοδος αυτή, είναι κατάλληλη για αναθεωρήσεις, επανεξετάσεις  και διορθώσεις  λαθών, που μπορεί να σας κρατάνε στο παρασκήνιο, η  πιο πίσω από τη δράση, ή για την οργάνωση των επόμενων δραστηριοτήτων ή στόχων σας. Δεν είναι μία στιγμή εκκινήσεων.

Πολύ σημαντική η παρουσία του Ουρανού, όπου  στις 20 Γενάρη περνά σε ορθόδρομη πορεία, έως τις 24 Αυγούστου, και στο δεύτερο δεκαήμερο του Ταύρου.

Η διέλευση του ουρανού από το σπίτι σας σηματοδοτεί μία ριζική αλλαγή στις σχέσεις σας με τους γύρω σας.

Ότι μέχρι εχθές μπορεί να το υπομένατε στωικά,  χωρίς παράπονα, τώρα δεν σας κάνει,  και αντιδράτε σε πολλές περιπτώσεις ακραία απέναντί του.

 Γεγονός είναι ότι αλλάζετε, και  η αλλαγή αυτή, σε πολλές περιπτώσεις, προκαλεί και φόβο στους γύρω σας, επειδή ακριβώς δεν σας γνώριζαν έτσι. Βεβαίως από την άλλη μεριά, το θέμα είναι, πόσο φοβίζει εσάς η οποία αλλαγή, γιατί σαν Ταύροι, δυσκολεύεστε να ενστερνιστείτε  τα καινούργια μοντέλα

Όμως θέλω να σας πω, ότι η εποχή αυτή, σας καλεί να πάτε παραπέρα, σας καλεί να αφήσετε πίσω κάθε τι δυσλειτουργικό, κάθε τι που μπορεί να λειτουργεί καταπιεστικά, καθετί που μπορεί να μη σας πηγαίνει, και να οδηγηθείτε προς την ελευθερία σας.

Και όλο αυτό είναι μονόδρομος.

Στην περίοδο του Φεβρουαρίου και κάτω από το εξάγωνο του Δία με τον Ουρανό, είναι πολύ πιθανό να προκύψουν ξαφνικά, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες, οι οποίες σχετίζονται με την επαγγελματική ζωή, ή ακόμα καινούργια πρόσωπα που έρχονται τώρα στο προσκήνιο, και με κάποιο τρόπο εξυπηρετούν τα σχέδιά σας .Πολύ πιθανόν να κάνετε καινούργιους φίλους. η  και νέες ερωτικές σχέσεις

Μία επίσης ιδιαίτερη εποχή, είναι η περίοδος του επόμενου Νοέμβρη, και της πανσελήνου και σεληνιακής έκλειψης, που κορυφώνεται τότε. Εκεί είναι μία εποχή αλλαγών και ανατροπών, για τις οποίες καλό είναι να έχετε ήδη προετοιμαστεί μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, σχετικά με όποια θέματα νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε στη ζωή σας.

Τρίτο δεκαήμερο. ♉️

Από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2022, Άρης και Αφροδίτη συμπορεύονται στο τρίτο δεκαήμερο του Αιγόκερω.

Η εποχή αυτή δίνει την ευκαιρία, για την αποκατάσταση των οποίων θεμάτων σας ταλαιπώρησαν ή σας άφησαν εκκρεμότητες, σε θέματα που σχετίζονται με σπουδές, με νομικά ζητήματα, με ταξίδια, η με  επεκτατικά σχέδια. Επίσης σας δίνει  την ευκαιρία μιας σημαντικής ανανέωσης , σε επαγγελματικό επίπεδο η οποία θα σας βοηθήσει να  προχωρήσετε  στο επόμενο στάδιο.

Σε ότι αφορά και την προσωπική σας ζωή, και τις  σχέσεις σας, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα μπορεί να κλονίστηκαν ,τώρα είναι μία εποχή που αποκαθίστανται. Νέες γνωριμίες  επίσης ανανεώνουν το σκηνικό  της ερωτικής σας ζωής.

Ο Κρόνος από τις 19 Μαρτίου  2022 έως το τέλος Αυγούστου, βρίσκεται στο δικό σας δεκαήμερο και σε ανάδρομη πορεία, που σημαίνει ότι το διάστημα αυτό καλείστε να αναθεωρήσετε θέματα, τα οποία σχετίζονται με την επαγγελματική ζωή, στόχους, σχέσεις, και συνεργασίες, να κάνετε διορθωτικές κινήσεις, και να ορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να κινηθείτε στο διάστημα που θα ακολουθήσει.

Από τις 23 Δεκεμβρίου εως τις 9 Μαρτίου 2023 που περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων, είναι η τελική πορεία που καλείστε να ακολουθήσετε, προκειμένου να ανέλθετε επαγγελματικά.

Να θυμάστε πως αυτή δεν είναι μία εύκολη εποχή, και σας καλεί να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επιλογές που κάνετε, και στο κατά πόσο οι στόχοι που έχετε επιλέξει είναι η υλοποιήσιμοι . Πολύ συχνά μπορεί να νιώσετε πώς βρίσκεστε σε αδιέξοδο, πολύ συχνά μπορεί να νιώσετε επίσης, πως δεν είναι εύκολο να φτάσετε στον τελικό προορισμό σας, όμως έχει να κάνει με το πείσμα και τη διάθεση που έχετε να υπερπηδήσετε  όλα τα εμπόδια, για να φτάσετε στο αποτέλεσμα το οποίο έχετε εσείς ορίσει.

Εξαιρετικά υποστηρικτική η παρουσία του Δία από τις 28 Μαρτίου έως τις 9 Μαΐου, διευκολύνει τις καλές επαφές, διασυνδέσεις ,και συνεργασίες ,με πρόσωπα που μοιράζεστε τους ίδιους στόχους, αρχές και αξίες, ενισχύει πολύ τις φιλικές σχέσεις αλλά και την ερωτική ζωή, που φαίνεται πως το διάστημα αυτό διανθίζεται και με νέες γνωριμίες.

 Από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου ο Δίας θα κινηθεί ανάδρομος και πάλι στο δικό σας δεκαήμερο, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να κάνετε διορθωτικές κινήσεις, τόσο σε θέματα που αφορούν την καριέρα όσο και σε θέματα σχέσεων προσωπικών και φιλικών.

Και βέβαια στην χρόνια αυτή, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να ανοίξετε καινούργια ενδιαφέροντα, τα οποία να έχουν και έναν πιο πνευματικό χαρακτήρα. Χρειάζεται να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί ως προς τις επιλογές, ή τα πρόσωπα τα οποία εμπιστεύεστε στο 2022, γιατί είναι πολύ πιθανό και κάτω από τη σύνοδο του Δία Ποσειδώνα  τον Απρίλιο, να εξαπατηθείτε αν δεν έχετε πλήρη και ρεαλιστική αντίληψη των πραγμάτων τόσο σε φιλικό όσο σε επαγγελματικό η προσωπικό επίπεδο.

Ιδιαίτερα υποστηρικτική και η παρουσία του Πλούτωνα στο δικό σας δεκαήμερο, σας βάζει παρ΄ όλες τις διαδικασίες που μπορεί να σας δυσκολέψουν σε μία πραγματική περίοδο Αναγέννησης. Είναι πολύ σημαντικό, να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για το καλό σας, και όχι για να ασχοληθείτε με άλλα πρόσωπα ή καταστάσεις. Η χρονιά αυτή σας καλεί να ασχοληθείτε μόνο με τον εαυτό σας, και πώς μπορείτε να βελτιωθείτε ποικιλοτρόπως, ανάλογα το τι επιλέγετε να κάνετε.

Ιδιαίτερα ευεργετικό το διάστημα του Μαΐου και κάτω από την όψη του εξαγώνου μεταξύ του Δία και του Πλούτωνα, μπορεί να είναι πραγματικά ένα παράθυρο στο φως, όπου σας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσετε οικονομικούς στόχους πολύ σημαντικούς για εσάς.

Καλή χρονιά Ταύρε!

Ιδιαίτερα υποστηρικτική για εσάς και η πανσέληνο έκλειψη – στις 16  Μαΐου 2022,τα θέματα που σχετίζονται με σχέσεις και συνεργασίες, για να κλείσετε κύκλους  για τους οποίους έχετε δουλέψει πολύ.