ΙΧΘΥΕΣ 2022♓️

Ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω….

Η προηγούμενη χρονιά, σου έδωσε  τη δυνατότητα να επεξεργαστείς  με έναν πιο εσωτερικό τρόπο, όλα εκείνα τα οποία δυσκόλευαν το μυαλό και την ψυχή σου,  και σε  κρατούσαν πίσω από τη δράση.

 Το 2021 ήταν μία πιο εσωτερική χρόνια, μία χρόνια προετοιμασίας για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν από δω και πέρα.

Το σημαντικό γεγονός του 2022 για τους  Ιχθύες  είναι η είσοδος του Δία στο ζώδιό σας από τις αρχές του 2022.

Η εποχή αυτή σηματοδοτεί την αρχή ενός μεγάλου κύκλου ανάπτυξης. Χρειάζεται όμως να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι: τις δυνατότητες, τις δεξιότητες που διαθέτεις  σαν άνθρωπος, σαν προσωπικότητα, και πως μπορείς να τις χειριστείς καλύτερα.

Και πραγματικά είναι μία εποχή, που μπορεί να βρεθείς μπροστά σε σημαντικά ανοίγματα, δυνατότητες, και ευκαιρίες, που σου δίνουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να θέσεις τα θεμέλια για τα επόμενα βήματα σου, η να κατακτήσεις τους στόχους σου.

Χρειάζεται όμως να εξετάζεις διεξοδικά τα γεγονότα και τις ευκαιρίες, και να μην αναλαμβάνεις περισσότερα πράγματα από όσα πραγματικά αντέχεις.

Ο Κρόνος εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καλώντας σε  να τελειώσεις και να ολοκληρώσεις, όλα τα θέματα που είχες ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Και εδώ υπάρχει φίλε Ιχθύ κάτι οξύμωρο: Ο Δίας θα σε τραβάει μπροστά, και από την άλλη ο Κρόνος θα σε καλεί να ξεκαθαρίσεις οτιδήποτε σε κρατάει δέσμιο στο παρελθόν σου.

Γεγονός είναι, ότι και αυτή η χρονιά σε φέρνει μπροστά στο τέλος ενός κύκλου, και σε προετοιμάζει για έναν καινούργιο, που ανοίγεται μπροστά σου, και που τώρα σου δίνει τα πρώτα δείγματα του. Πολλές φορές μπορεί να νιώσεις, ότι δεν είναι εύκολο να κινηθείς όπως θα ήθελες, παρόλο που οι ευκαιρίες δεν θα λείψουν, όμως δεν θα έχουν τη μορφή που φανταζόσουν η περίμενες να έχουν!

Αυτό που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει, είναι  να επεξεργάζεσαι τα πράγματα τα γεγονότα και τις καταστάσεις με έναν πιο εσωτερικό τρόπο, και να κατανοείς όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι ,το λόγο που δεν σου επιτρέπει να κινηθείς όπως θα ήθελες.  Σε πολλές περιπτώσεις θα διαπιστώσεις ότι θα χρειαστεί να περιμένεις…χωρίς να κάνεις τίποτα.

Και εδώ θα πρέπει να κατανοήσεις την Αρετή και την άσκηση της υπομονής.

Η μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης στον άξονα Ταύρου/ Σκορπιού, σε βοηθά να αντιληφθείς περισσότερο τις σχέσεις σου, και το κατά πόσο τις έχεις παραμελήσει. Θα νιώσεις έντονα την ανάγκη για ελευθερία έκφρασης, και θα θελήσεις να εκφράζεις  αυτό που νιώθεις, χωρίς να σκέφτεσαι το ”γιατί” ή το πως θα επηρεάσεις τους άλλους.

Εκείνο που θέλει προσοχή, είναι πως το διάστημα αυτό, είναι πολύ εύκολο να παγιδευτείς  από το συναίσθημά σου, από τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου, και να εμπλακείς σε  σχέσεις, που έχουν πολυπλοκότητα και διλήμματα, ιδιαίτερα ανήκεις στους Ιχθύες που έχουν μία μόνιμη σχέση στη ζωή τους.

Χρειάζεται να είσαι προσγειωμένος, να γνωρίζεις ακριβώς τι είναι ουσιαστικό για τη ζωή σου και τι όχι, και να μη βιάζεσαι να παίρνεις αποφάσεις οι οποίες μπορεί να σου κοστίσουν.

ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ.

Έως τα μέσα του Φεβρουαρίου σημαντικός συμπαραστάτης σου ο Δίας, σου κάνει την έναρξη σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και επέκτασης των σχεδίων ή των δραστηριοτήτων σου. Εδώ μπορείς να  ξεκινήσεις ένα καινούργιο κύκλο σπουδών, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, ή να ξεκινήσεις εκ νέου κάτι που είχες διακόψει στο παρελθόν.

Δεν αποκλείεται την περίοδο αυτή, να έρθεις σε επαφή με πρόσωπα τα οποία έχουν ιδιαίτερη αξιοπιστία η δύναμη, η δυνατότητα, να σε βοηθήσουν στα σχέδιά σου.

Τώρα μπορείς πολύ πιο εύκολα να απελευθερωθείς από κάθε καταπιεστική η δεσμευτική κατάσταση, και να επιλέξεις έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, και ψυχικά και σωματικά.  Δεν αποκλείεται να εξελιχθούν θέματα, τα οποία σχετίζονται με το εξωτερικό- αν για παράδειγμα ψάχνεις μία δουλειά σε άλλη χώρα!

Η εποχή αυτή, είναι πολύ πιθανόν να σου φέρει ευκαιρίες και στην εργασιακή σου ζωή, όπως είναι η αναβάθμιση σου, η προαγωγή σου ένα νέο project ή ένα μπόνους.

Το πέρασμα του Δία στις 11 Μαΐου εως τις 28 Ιουλίου που περνά σε αναδρομή, στο ζώδιο του Κριού ανοίγει έναν καινούργιο κύκλο, ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει ,αν έχεις τη δυνατότητα να αντιληφθείς, εκείνα τα ευαίσθητα σημεία, που μπορεί να κρύβουν παγίδες, ανατρέποντας τους προγραμματισμούς που ήδη έχεις κάνει.

Και είναι πολύ πιθανό στη φάση αυτή, να νιώσεις αισιόδοξος και δυνατός, και πως με ότι και αν καταπιαστείς μπορεί να το πετύχεις. Όμως αυτό που χρειάζεται να έχεις στο μυαλό σου, είναι πως η περίοδος αυτή, απαιτεί από σένα αυτοπειθαρχία και αυτοκυριαρχία, και κυρίως ρεαλιστική ματιά, σε ότι κι αν συμβαίνει, κυρίως σε θέματα που αφορούν την οικονομική σου ζωή. Μην μπεις στη διαδικασία να κάνεις κινήσεις οι οποίες εμπεριέχουν ρίσκο χωρίς να τις μετρήσεις, γιατί μπορεί να έχεις και απώλειες.

Χρειάζεται να είσαι σαφής και συγκεκριμένος, μέχρι και το που  μπορείς να φτάσεις, για να μην υπερβαίνεις τα όρια των δυνατοτήτων σου.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, που ο Δίας περνάει και πάλι στο ζώδιο του Κριού, μπορείς να υλοποιήσεις κάθε εγχείρημα που ξεκίνησε στο προηγούμενο διάστημα, και να ανοίξεις ένα νέο κύκλο σε ότι αφορά τα οικονομικά σου ζητήματα, ή ακόμα να ολοκληρώσεις και συμβόλαια  η συμφωνίες που μπορεί να έχουν σε εκκρεμότητα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Σε όλους σχεδόν το διάστημα του Ιανουαρίου, η Αφροδίτη κινείται ανάδρομη στο δικό σου δεκαήμερο στο ζώδιο του Αιγόκερω.

 Εδώ θα αναθεωρήσεις πολλά, σχετικά με ότι αφορά τις φιλίες, τις σχέσεις, αλλά και τις συλλογικές δράσεις που ενδεχομένως έχεις.

Θα δεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ποιος τελικά είναι μαζί σου και ποιος όχι, και είναι η εποχή που θα κλείσεις και κύκλους, με πρόσωπα που νιώθεις ότι δεν σε καλύπτουν είτε συναισθηματικά είτε επαγγελματικά.

Από τις 9 Φεβρουαρίου και μετά, η Αφροδίτη συμπορεύεται με τον Άρη, έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 οριστικοποιώντας  κάθε είδους ξεκαθάρισμα που προηγήθηκε, τους προηγούμενους μήνες. Μία περίοδος που συσφίγγονται οι σχέσεις με τα πρόσωπα που αγαπάς ,με τους φίλους, αλλά και μία εποχή που νέοι  έρωτες αναδύονται, η και κάποιες  φιλίες περνούν σε μία πιο ερωτική εποχή.

Ο Δίας ξεκινάει την πορεία του στο δικό σου δεκαήμερο, από τα μέσα του Φεβρουαρίου έως το τέλος του Μαρτίου. Μία πάρα πολύ σημαντική εποχή, μία και μπορεί να φέρει εξελίξεις, οι οποίες αφορούν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες, που έρχονται τώρα στο προσκήνιο, και μπορεί να σχετίζονται αφενός με τις επαγγελματικές δράσεις σου, με μία καινούργια επαγγελματική πρόταση, με τη δυνατότητα να οριστικοποιήσεις  ένα συμβόλαιο, με ένα ξαφνικό ταξίδι που μπορεί να προκύψει τώρα, ή με  μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία η οποία σχετίζεται με την ερωτική σου ζωή.

Αυτό που καλό είναι να προσέχεις περισσότερο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είναι να ζυγίζεις πολύ καλά τις αποφάσεις σου, και να κινείσαι σε μία απόλυτα ρεαλιστική βάση. Να ξεκαθαρίσεις θέματα του παρελθόντος, μία και είναι η εποχή να προετοιμαστείς για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου. Κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να μη σου βγουν όπως τα σκεφτόσουν, και να θυμάσαι πως ό,τι δεν ολοκληρώνεται τώρα, είναι γιατί κάτι χρειάζεται να διορθώσεις, και κάτι χρειάζεται να ξαναδείς σε εσένα όμως και όχι στους άλλους.

 Είναι η εποχή που η αυτογνωσία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στα αποτελέσματα που επιδιώκεις.

ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Για σένα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Οι αρχές του Μαρτίου κινούνται σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικό και φορτισμένο κλίμα κάνοντας πολύ πιο εμφανής και εμφατικές τις συναισθηματικές σου ανάγκες.

Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Άρη με τον Πλούτωνα επηρεάζει το δικό σου δεκαήμερο, και σε ωθεί να αναζητήσεις πιο ερωτικές, πιο συναισθηματικές ,καταστάσεις μέσα από τις οποίες θα ανταλλάξεις στη διάθεσή σου, και τη συναισθηματική σου φόρτιση. Μία εξαιρετικά ερωτική εποχή, που μπορεί να γεννήσει καινούργιους έρωτες.

Ο Δίας περνάει στο δικό σου δεκαήμερο από τις 30 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου 2022, κινούμενος σε ορθόδρομη πορεία, και όντως, είναι μία εποχή, που μπορεί να λειτουργήσει πολύ ευεργετικά στην πνευματική σου ανάπτυξη και εξύψωση.

Ας μην ξεχνάμε ωστόσο όπως το δικό σου δεκαήμερο που βρίσκεται και ο Ποσειδώνας. Και είναι ακριβώς αυτή η στιγμή, που αυτό το οποίο  ενδείκνυται να κάνεις είναι να ασχοληθείς με την πνευματική σου ανάπτυξη και εξέλιξη.

Γιατί σε ότι αφορά τα πρακτικά ζητήματα, η χρονιά αυτή και κυρίως στην περίοδο του Απριλίου, που κορυφώνεται η σύνοδος του Δία και του Ποσειδώνα, είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν μπερδέματα, ανάμεσα σε εσένα και τους άλλους, είναι εύκολο να δώσεις τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που είσαι πραγματικά, και αυτό να προκαλέσει σύγχυση τόσο σε εσένα όσο και τους γύρω σου.

Είναι πολύ εύκολο το διάστημα αυτό, και να εξαπατήσεις, και να εξαπατηθείς, όχι απαραίτητα με πρόθεση, ή και με πρόθεση και στις δύο περιπτώσεις. Τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Κι αυτό γιατί, σε πολλές περιπτώσεις, και οι άλλοι δεν έχουν την πραγματική εικόνα αυτού που είσαι, αλλά και εσύ δεν έχεις καλή σύνδεση με τον εαυτό σου. Καλό είναι να  αποφύγεις να εμπλακείς  με οικονομικά και πρακτικά ή επαγγελματικά ζητήματα, μία και είναι εύκολο να κάνεις λάθη.

Το διάστημα του Μαΐου και κάτω από το εξάγωνο του Δία και του Πλούτωνα, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν νέες επαγγελματικές δυνατότητες καινούργιοι  ορίζοντες και δυναμικές προοπτικές, που αφορούν την επαγγελματική σου ζωή και όχι μόνο! Νέοι έρωτες έρχονται στο προσκήνιο, νέα πρόσωπα μπαίνουν στη ζωή σου, διαμορφώνοντας ένα τελείως διαφορετικό κλίμα, από αυτό που μέχρι τώρα υπήρχε.

Καλή Χρονιά Ιχθύ!