ΟΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΈΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ 2022

Το 2022 είναι κατά βάση μία χρονιά συνέχειας  των δύο προηγούμενων ετών, του 2020-2021, και των γεγονότων που έφεραν αυτές.

Ξεκινώντας από την πολυαστρία  στον Αιγόκερω  από τον Ιανουάριο  του 2020 με Δία Πλούτωνα και Κρόνο, όπου Κρόνος Πλούτωνας μας έδωσαν την αρχή του covit,

Αλλά και μέσα στο 2021 η ενεργοποίηση της συνόδου μεταξύ του Δία και του Kρόνου στις αρχές της χρονιάς στον Υδροχόο, άνοιξε έναν καινούργιο κύκλο εξελίξεων που αφορά τα επόμενα 200 χρόνια, αλλά και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του 2021 ήταν τα τετράγωνα του Κρόνου -Ουρανού από το ζώδιο του Υδροχόου του Ταύρου, μία όψη που έφερε τα πάνω-κάτω και μας έφερε μπροστά από σημαντικές αποκαλύψεις, όπως ήταν και το ”me too,” και  ουσιαστικά τι έκανε:  άρχισε σταδιακά να αποδομεί το παλιό, το παρωχημένο, την εξουσία, και τις καταχρήσεις της, να την   ξεγυμνώνει, αποδυναμώνοντας τα κακώς κείμενα που  συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντάς τα στο φως, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω σε μία πιο υγιή κοινωνία, σε μία πιο υγιή κατάσταση.

Η χρονιά αυτή ξεκινάει με την κορύφωση του τετραγώνου μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού για μία ακόμα φορά στο τέλος του 2021, επιδρά όμως και στην νέα χρονιά που ανοίγει, με τον Ουρανό να βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία.

Η διέλευση του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου, σχετίζεται άμεσα με την οικονομία, με την ασφάλεια, με την κατοχή, την ιδιοκτησία αλλά και με τη γη.

Αντίστοιχα η διέλευση του Ουρανού από το ζώδιο του Υδροχόου, σχετίζεται με τις κοινωνίες, με τις ομάδες, με την ανεξαρτησία την Ελευθερία, τον ανθρωπισμό την επιστήμη.

Οι δύο αυτοί πλανήτες έπαιξαν άμεσο ρόλο σε όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία εκπροσωπούν τα ζώδια που βρίσκονται μέσα στον προηγούμενο χρόνο.

 Κι ενώ η Πανδημία θα συνεχιστεί,(καθώς και άλλες που ακολουθούν) και λόγω της όλης αναταραχής που έχει φέρει, και τα πολύ αυξημένα μέτρα  οικονομικής στήριξης  που δόθηκαν γι αυτήν, στη χρονιά αυτή φαίνεται να πληρώνουμε όλη αυτήν την οικονομική εκτόξευση της στήριξης του κορωνοίου, με την επαναφορά υψηλού πληθωρισμού, και τις πολύ σημαντικές αυξήσεις πού θα δυσκολέψουν την οικονομία και τις  τα νοικοκυριά,  σε πολλές περιπτώσεις στη χρονιά αυτή.

Ένα από τα πολύ σημαντικά γεγονότα του 2022, είναι η μετακίνηση των δεσμών της Σελήνης από τον άξονα Διδύμων Τοξότη στον άξονα Ταύρου Σκορπιού.

Η μετακίνηση αυτή ξεκινάει στις 19 Ιανουαρίου  2022 και ολοκληρώνεται στις 17  Ιουλίου 2023 όπου θα περάσουν στον άξονα Κριού- Ζυγού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο άξονας των εκλείψεων μετακινείται στον άξονα Ταύρου- Σκορπιού.

Με τους δεσμούς της Σελήνης  στον άξονα Ταύρου Σκορπιού, καλούμαστε  να αντιμετωπίσουμε ένα από τα δυσκολότερα καρμικά μαθήματα του ζωδιακού.

Ο Νότιος δεσμός του Σκορπιού, μας καλεί στην ανάγκη της αναθεώρησης όλων αυτών των ψεύτικων αξιών που ενστερνιζόμαστε μέχρι τώρα, και πού πάνω σε αυτές είχαμε χτίσει τις ζωές μας.

Δύο αρχές διέπουν τον πολιτισμό μας: το σεξ και το χρήμα, δημιουργώντας ένα ολόκληρο οικοδόμημα αρχών και αξίων που στηρίζεται πάνω σε αυτά τα δύο.

Και είναι πάρα πολύ δύσκολο να παραμείνουμε συναισθηματικά δυνατοί, επικεντρωμένοι και ενδυναμωμένοι όταν έχουμε να κάνουμε με οικονομικά και σεξουαλικά ζητήματα.

Κυρίως όταν νιώσουμε ότι αυτοί οι τομείς της ζωής μας απειλούνται, κυριευόμαστε από τρομερό φόβο, και μπορεί να ενεργήσουμε παράλογα. Αυτό είναι και το ”σκιώδες μέρος” του Νοτίου Δεσμού στο ζώδιο του Σκορπιού το οποίο καλούμαστε μέσα στα επόμενα χρόνια να επεξεργαστούμε.

Ότι απειλεί την ασφάλειά μας, αυτήν που νομίζουμε ότι έχουμε, ή αυτήν που έχουμε χτίσει πάνω σε σαθρά θεμέλια, μας οδηγεί στη χώρα του φόβου.

Και όταν ο άνθρωπος φοβάται ,μπορεί να καταφύγει σε κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, προκειμένου να προστατεύσει τα κεκτημένα του.

Και  εκεί μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτος.

Στο   Νότιο Δεσμό του Σκορπιού, αποφεύγουμε  να συνδεθούμε, κυρίως από το φόβο μιας προδοσίας  ή των  συναισθηματικών   πληγών που μπορεί να  δημιουργήσει μία σχέση, αντιδρώντας καταστροφικά σε ότι έχουμε την αίσθηση ότι μας απειλεί, δείχνοντας ψυχική σκληρότητα και δημιουργώντας ”προσωπικές βεντέτες”

Όσο περισσότερο μένουμε προσκολλημένοι στο Νότιο Δεσμό του Σκορπιού, αρνούμενοι να φτιάξουμε καινούργιες υγιείς, θεμελιώδεις αξίες, πάνω στις οποίες να στηρίξουμε  τη ζωή και τη συμπεριφορά μας, τόσο θα δημιουργούμε κρυφές καταστάσεις , και θα αφήνουμε τα προβλήματα να συσσωρεύονται, μέχρι που όλα μαζί, να δημιουργήσουν μία κατάσταση τόσο εκρηκτική που όλες οι καταστροφικές εξελίξεις είναι πιθανές.

Στον Βόρειο Δεσμό του Ταύρου, καλούμαστε να κόψουμε τις γέφυρες όλων των αρνητικών ή ακόμα και βίαιων συναισθημάτων που κουβαλάμε από το παρελθόν, και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά και εποικοδομητικά τις τεράστιες ποσότητες γήινης ενέργειας που διαθέτουμε.

Να θέσουμε στον εαυτό μας τα σωστά ερωτήματα όπως:

  • Τώρα που βρίσκομαι εδώ τι είναι αυτό που μου ανήκει?
  • Τι θέλω από τη ζωή μου?
  • Τι χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος?
  • Τι χρειάζομαι για να νιώσω ασφαλής?

Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τις τάσεις της προηγούμενης ζωής μας για υπερβολικές απολαύσεις, παθιασμένους έρωτες και αναζητήσεις.

Και να αναζητήσουμε τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Και να βρούμε αυτήν την ισορροπία, ανάμεσα στην πνευματική ανάπτυξη και στην ύλη, η οποία θα μας επιτρέψει να συγκεράσουμε ισορροπημένα και αρμονικά αυτά τα δύο στοιχεία.

Η πρόκληση που βιώνουμε με τον βόρειο δεσμό στον Ταύρο, είναι να δούμε πέρα από τη φυσική μορφή της προσκόλλησης μας, σε αντικείμενα, χρήμα, κοινωνική θέση, δύναμη, και όλες τις άλλες εκδηλώσεις του φυσικού κόσμου, και να διακρίνουμε τις πνευματικές μας αξίες.

Ο αστρολογικός οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός, μας δείχνει ποιος είναι ο τομέας, και ποιο το είδος των επίπονων εμπειριών του παρελθόντος, ενώ του Βορείου Δεσμού, ποιος είναι ο τομέας που πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα ώστε να πάψουν οι υπονομευτικές δυνάμεις και κινήσεις να αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής μας.

Σε κοσμικό επίπεδο καλούμαστε να νοιαστούμε περισσότερο για τον πλανήτη, να βρούμε καινούργιους τρόπους που θα εξυπηρετήσουν την κλιματική αλλαγή, που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις φυσικές πηγές πλούτου, του πλανήτη, και θα πληγώνουν λιγότερο την μητέρα Γη.

Η χρονιά αυτή έχει τέσσερις κύκλους εκλείψεων.

1) 30 Απριλίου 2022 Νέα Σελήνη, και ηλιακή έκλειψη  στη 10η μοίρα του Ταύρου.

2, 16 Μαΐου 20220 Πανσέληνος και  Σεληνιακή έκλειψη  στην 25η μοίρα του Σκορπιού

3) 25 Οκτωβρίου  2022 Νέα Σελήνη και ηλιακή έκλειψη στην δεύτερη μοίρα του Σ0κορπιού.

4) 8 Νοεμβρίου 22  Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στην 15η μοίρα του Ταύρου

Στις 29 Ιανουαρίου η Αφροδίτη η σταματάει την αναδρομή πορεία της, και μέσα στο επόμενο διάστημα στην περίοδο Φεβρουαρίου και Μαρτίου θα συμπορευτεί πολύ στενά με τον Άρη στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Η περίοδος αυτή έρχεται να αποκαταστήσει όλες τις σχέσεις που κλονίστηκαν το προηγούμενο διάστημα,( και μέσα από την αναδρομή του πλανήτη) και να επιφέρει εκείνες τις πολυπόθητες ισορροπίες δίνοντας τη δυνατότητα στα πρόσωπα και στις καταστάσεις, να έρθουν κοντά και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους τη ζωή τους και τις σχέσεις τους.

Παράλληλα  φέρνει και καινούργιες ερωτικές συνδέσεις, αλλά και νέες συμμαχίες η συνεργασίες πού ανανεώνουν το τοπίο της χρονιάς.

Ιανουάριο-Φεβρουάριο έχουμε και τους δύο πλανήτες  στον Αιγόκερω με τον Άρη πάρα πολύ ισχυρό, την Αφροδίτη όμως όχι. Και οι δύο πλανήτες βρισκόμενοι σε ένα γήινο και παρορμητικό ζώδιο, εκείνο που θέλουν είναι να αποκτούν και να διατηρούν, και αυτό το κάνουν πολλές φορές με έναν βιαστικό τρόπο παρορμητικό.

Οι σχέσεις που δημιουργούνται τώρα έχουν κάτι από βιασύνη, ορμώμενες από την ανάγκη της συνύπαρξης της συντροφικότητας, η και του ψυχρού υπολογισμού, και συχνά πυκνά δεν εκτιμούν σωστά όλες τις παραμέτρους

Οι  δύο  πλανήτες   συμπορεύονται στενά σε όλο το διάστημα των πρώτων μηνών του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου και Μαρτίου,  και μάλιστα συναντώνται στις 16 Φεβρουαρίου (στην Πανσέληνο του μήνα ) σε όψη συνόδου, ενώ λίγο παρακάτω, στις 3 Μαρτίου συναντούν σε όψη συνόδου τον Πλούτωνα, ανεβάζοντας τον δείκτη του συναισθήματος στα ύψη, αλλά ανοίγοντας και νέες ευκαιρίες στην επαγγελματική μας ζωή.

Στις 6 Μαρτίου περνούν μαζί στο ζώδιο του Υδροχόου, για   να συναντηθούν ακόμα μία φορά στις αρχικές του μοίρες του ζωδίου.

Εδώ θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα των σχέσεων που δημιουργήθηκαν προηγουμένως, το πόσο ισχυρές είναι, και το κατά πόσο μπορούν να συμπορευτούν, μία και οι δύο πλανήτες εδώ στο ζώδιο του Υδροχόου βρίσκονται σε έναν κοινό παρονομαστή, χωρίς τίτλους, ξεγυμνωμένοι  από δυνάμεις ή αδυναμίες

Έως το τέλος Μαρτίου συνεχίζουν να συμπορεύονται στον Υδροχόο,  ενώ συναντούν και οι δύο διαδοχικά τον Κρόνο, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις θα θέσει την τελική πινελιά για τον αν μπορούν να συνεχιστούν η όχι

Ενώ μπορεί να ισχυροποιεί και κάποιες άλλες  σχέσεις που έχουν προασπίσει της θέσεις  τους τα πιστεύω τους και τις ισορροπίες τους.

Η πρώτη μεγάλη ελπίδα του 2022 ξεκίνα με το εξάγωνο του Δία από τους Ιχθύες με τον ουρανό από τον Ταύρο στις 16 Φεβρουαρίου.

Είναι μία εποχή, πού μπορούμε να οραματιστούμε και να εμπνευστούμε, τις επόμενες κινήσεις, τους επόμενους στόχους τα επόμενα βήματά μας, και να και να ξεκινήσουμε έναν θετικό κύκλο αλλαγών για τις ζωές μας.

Είναι εδώ που η καλή προετοιμασία συναντιέται με την καλή τύχη, μία και οι ευκαιρίες που έρχονται τώρα στο προσκήνιο, είναι πραγματικά ανέλπιστες, και σε πολλές περιπτώσεις θα λειτουργήσουν σαν τον από μηχανής Θεό, ακόμα και σε θέματα που το προηγούμενο διάστημα μπορεί να είχαν προκαλέσει απογοήτευση  η περιορισμό.

Είναι πολύ πιθανό τώρα να νιώσουμε την ανάγκη να πειραματιστούμε με νέα πράγματα, νέες καταστάσεις, καινούργιες ιδέες, η και νέες τεχνολογίες, και , γενικότερα είναι μία εποχή που μας βοηθάει να τολμήσουμε περισσότερο να πειραματιστούμε.

Και  είναι ακριβώς αυτή η δυνατότητα που μπορεί να μας οδηγήσει και σε καινούριες ανακαλύψεις.

Ευνοούνται θέματα τα οποία σχετίζονται με ταξίδια, με το εξωτερικό, με επεκτατικά σχέδια η με  σπουδές.

Και μπορεί μέχρι εχθές, τέτοιου είδους ζητήματα να έμοιαζαν απρόσιτα ή ανέφικτα, και τώρα με έναν απρόσμενο τρόπο να έρθουν στο προσκήνιο και να υλοποιηθούν.

Τώρα είναι μία εποχή που το όποιο ρίσκο αναλαμβάνουμε σε οικονομικά ζητήματα η  επενδυτικές ευκαιρίες είναι πολύ πιο εύκολο ή πιθανό να αποδώσει.

Επίσης στο διάστημα αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να συσπειρωθούμε σε ομάδες που έχουμε κοινούς στόχους, κοινές αρχές και αξίες, ομοϊδεάτες που ενισχύουν τα πιστεύω μας ,ή να επεκταθούμε σε θέματα τα οποία αφορούν το περιβάλλον την κλιματική αλλαγή τη διατροφή αλλά και τα ζώα.

Μία επίσης σημαντική και ιδιαίτερα ευοίωνη εποχή ανοίγει στις 3 Μαΐου με το εξάγωνο του Δία με τον Πλούτωνα.

Είναι επίσης μία εποχή που δημιουργείται ένα θετικό κλίμα, και υπάρχουν εξελίξεις και αλλαγές ιδιαίτερα σε ότι αφορά ζητήματα που σχετίζονται με επαγγελματική ζωή, με νέα ξεκινήματα με επεκτατικά σχέδια η με ταξίδια.

Η εποχή αυτή φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές δυνατότητες, οι οποίες αφορούν την οικονομική ζωή, και τη δυνατότητα δημιουργίας αύξησης των εισοδημάτων, και επαγγελματική πρόοδο.

Είναι η εποχή που μας ωθεί σε ένα υψηλότερο επίπεδο, και όλα συνηγορούν σε αυτό. Είναι πολύ πιθανό (ανάλογα πάντα το πλαίσιο μας ) να πάρουμε  μία προαγωγή, ένα νέο project, μία καινούργια δουλειά, ή να αναλάβουμε  ακόμα και ηγετικό ρόλο στη δουλειά μας.

Το σίγουρο είναι, πως τώρα βάζουμε  τα θεμέλια για έναν Νέο ευοίωνο κύκλο εξελίξεων, μέσα από τον οποίο θα μπορέσουμε να εξελιχθούμε.

Και ιδιαίτερα αν μέσα στο 2021 υπήρχε μέσα μας μία έντονη επιθυμία να αλλάξουμε πράγματα στη ζωή μας, αλλά δεν είχαμε καταφέρει να τα υλοποιήσουμε, η χρονιά αυτή έχει μία πολύ καλύτερη ροή, η οποία ανοίγει συνεχώς ευκαιρίες, τις οποίες καλούμαστε να αξιοποιήσουμε, για να φτάσουμε τους στόχους στους οποίους έχουμε οργανώσει  και επαγγελματικούς και οικονομικούς.

Ίσως η πιο σημαντική όψη της χρονιάς, είναι η σύνοδος του Δία με τον Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων. Και αυτό γιατί και οι δύο πλανήτες είναι οι κυβερνήτες των Ιχθύων, ο Δίας είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης τους, ενώ ο Ποσειδώνας ο μοντέρνος, άρα βρίσκονται στο σπίτι τους και είναι και οι δύο παντοδύναμοι.

Η όψη Κορυφώνεται στις 12 Απριλίου 2022.

Η χρονιά αυτή με ένα τρόπο μας στρέφει σε μία πιο πνευματική αυτό ανάπτυξη.

Οι δύο αυτοί οι πλανήτες μας βοηθούν να κατανοήσουμε πολύ πιο εύκολα τις εσωτερικές μας ανάγκες, δυνατότητες, αρχές και αξίες, ή να αναζητήσουμε την ανατροφοδότηση τους, ή και σε πολλές περιπτώσεις την αναθεώρηση τους.

Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, να νιώσουν την ανάγκη να αναζητήσουν πνευματικές ομάδες, δασκάλους η μέντορες, που θα τους οδηγήσουν σε ένα άλλο μονοπάτι από αυτό που διένυαν μέχρι σήμερα.

Μπορεί να βρεθούν μπροστά σε σημαντικές αποκαλύψεις που θα τους κάνουν να στρέψουν σε τελείως διαφορετική ροή τα ενδιαφέροντά τους ή να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους.

Στη χρονιά αυτή, είναι πολύ πιθανό να καλλιεργήσουμε περισσότερο ενδιαφέροντα όπως είναι ο διαλογισμός, το ρείκι, η γιόγκα, που έχουν πιο πνευματική χροιά, και οδηγούν κατευθείαν στη διαμόρφωση ενός καινούργιου τοπίου στην ψυχή μας, πιο υγιούς πιο χαρούμενου, πιο αισιόδοξου και κυρίως πιο ισορροπημένου.

Η μεγάλη παγίδα αυτής της όψης, είναι το να αναζητήσουμε μη ρεαλιστικούς στόχους, η το να έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες, μία και θα έχουμε την τάση να νιώθουμε πολύ πιο αισιόδοξοι  στη χρονιά αυτή. Και αυτό μας κάνει να τρέφουμε ελπίδες οι οποίες δεν είναι πραγματοποιήσιμες.

Επίσης τη χρονιά αυτή και ιδιαίτερα σε ότι αφορά επιχειρηματικές συναλλαγές, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε σε δαιδαλώδεις διαδρομές ή ανοίγματα, τα οποία εμπεριέχουν περισσότερο ρίσκο από όσο αντέχουμε, με αποτέλεσμα να απογοητευτούμε.

Ή ακόμα να εμπιστευτούμε πρόσωπα τα οποία στην πορεία να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας, και αυτό να οδηγήσει και πάλι σε απογοήτευση.

Γενικότερα σε ότι αφορά οικονομικά θέματα, η χρονιά αυτή χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, σε μία και θα έχουμε την τάση να παρασυρόμαστε από κάθε τι που μπορεί να υπόσχεται κέρδος, από τυχερά παιχνίδια, κάνοντας μεγαλύτερα ανοίγματα από αυτά που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα συχνά να έχουμε και απώλειες.

Επίσης εδώ, θα συναντήσουμε και ακραία καιρικά φαινόμενα, ακραία ζέστη. κρύο, και θέματα που σχετίζονται με το νερό και τις θάλασσες

Στα θετικά της όψης, η ανάγκη του να δώσουμε, να προσφέρουμε, να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη, να έρθουμε πιο κοντά στους αδύνατους και να βοηθήσουμε όπου μπορούμε.

Αυτό που επίσης μπορεί να ανθίσει το 2022 είναι η τέχνη, που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια για πολλούς λόγους, και τώρα να δούμε να μεταμορφώνεται, να απλώνεται με ποικίλους τρόπους, και να δίνει ένα ξεχωριστό στίγμα στη χρονιά αυτή.

Μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή είναι η περίοδος από τέλος Ιουλίου έως αρχές  Αυγούστου μία και θα συναντηθούν στο ζώδιο του Ταύρου ο Ουρανός και ο Άρης μαζί με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης.

Αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει ένα ιδιαίτερα φορτισμένο διάστημα σε θέματα που σχετίζονται με την οικονομία τα οικονομικά ζητήματα γενικότερα για την υποστήριξη αυτών. Αλλά και θέματα που μπορεί να σχετίζονται με την ασφάλεια στην κατοχή την ιδιοκτησία. Επίσης την περίοδο αυτή μπορεί να βρεθούμε μπροστά και σε διαφόρων ειδών φυσικά φαινόμενα που σχετίζονται με τη γη και ομολογουμένως μπορεί να φέρουν ισχυρές δυσκολίες, οι οποίες να πάρουν και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στις 11 Μαρτίου ο Δίας περνάει στο ζώδιο του Κριού όπου και θα παραμείνει έως τις 17 Μαΐου 2023, δίνοντας μία νέα ώθηση τη δημιουργικότητα στην ανάπτυξη στην εξέλιξη στα νέα ξεκινήματα και σε επεκτατικά σχέδια.

Αμερική: Για την Αμερική είναι μία εξαιρετικά σημαντική χρόνια και από τη μία μεριά έχει την επιστροφή του Πλούτωνα μία όψη η οποία συμβαίνει κάθε 249 χρόνια περίπου.

Έχει όμως και αντίθεση Ποσειδώνα μία όψη που συμβαίνει κάθε 167 χρόνια περίπου.

Οι διελεύσεις του Πλούτωνα χαρακτηρίζονται σαν ιδιαίτερα σημαντικές σε κοσμικά γεγονότα, και θα λέγαμε πως είναι μία εποχή που καλείται να ξαναγράψει την ιστορία της ξεκινώντας σε πολλές περιπτώσεις από το μηδέν. Είναι μία περίοδος που θα λειτουργήσει μεταμορφωτικά για την Αμερική, μέσα από δύσκολες συγκυρίες που θα δημιουργηθούν κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά της ζητήματα, καθώς θα  επηρεαστεί το εθνικό εισόδημα τα οικονομικά η φορολογία, και  το εμπόριο .

Αλλά κυρίως, αυτά που τις συνδέουν με άλλες χώρες, το χρηματιστήριο και οι μετοχές. Έχουμε δει ή από το προηγούμενο διάστημα, τις δύσκολες αποφάσεις που έχει λάβει,(και σε σχέση με το Αυγανιστάν)  και που αυτές με κάποιο τρόπο την έχουν επηρεάσει βαθιά δημιουργώντας βαθιά συμμαχική κρίση.

Είναι πολύ πιθανά στο διάστημα αυτό και μέσα από την αντίθεση που σχηματίζει ο διελαύνων Ποσειδώνας με τον γενέθλιο Ποσειδώνα, και μάλιστα στον άξονα 3-9 του γενεθλίου χάρτη της Αμερικής, να υπάρξει πρόβλημα στις εσωτερικές επικοινωνίες, αλλά και τα μέσα επικοινωνίες γενικότερα, η οποία θα επηρεάσει τη δημόσια γνώμη, η την  πνευματική κατάσταση του λαού και της συνήθειες του Κράτους, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και τα γειτονικά κράτη.

Θα υπάρχει ένα κλίμα ασάφειας που σε πολλές περιπτώσεις θα δίνει μία πλαστή εικόνα, από αυτήν που  υπάρχει στην πραγματικότητα, και την περίοδο αυτή μπορεί να επηρεαστούν  και οι  εισαγωγές-εξαγωγές αλλά  και το  μεταναστευτικό.

Ο Κρόνος σε μία θετική όψη με τον ουρανό, μπορεί να φέρει σημαντικές συμφωνίες, και την εξισορρόπηση μεταξύ της παλαιότερης με τη νέα γενιά, η οποία θα προάγει σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, την πρόοδο και τις νέες τεχνολογίες αι οι  εισαγωγές-εξαγωγές αλλά  και το  μεταναστευτικό.

ΕΛΛΑΔΑ: Για την Ελλάδα το κύριο ενδιαφέρον της χρονιάς εστιάζεται στην οικονομία, όπου φαίνεται ότι σε πολλές περιπτώσεις θα υπάρξουν ευκαιρίες για δημιουργικά ανοίγματα, επενδύσεις η  επεκτάσεις, και με κάποιο τρόπο ανάκαμψη σε ότι αφορά το εθνικό εισόδημα, το εμπόριο, το χρηματιστήριο η τις μετοχές αλλά θα υπάρξουν και αρκετές φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ωστόσο στην περίοδο Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου θα βρεθεί πάνω στη γενέθλια αντίθεση Ηλίου Κρόνου της Ελλάδας.

Πολύ πιθανόν στο διάστημα αυτό να υπάρξουν θέματα που αφορούν το Κυβερνών κόμμα την κυβέρνηση ή ακόμα και τη θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Επίσης να υπάρξουν αντιπαραθέσεις που αφορούν την αντιπολίτευση και που σχετίζονται ενδεχομένως και με την περιουσία του Κράτους η την Αγροτική βιομηχανία. Η περίοδος αυτή είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει και διαφόρων ειδών φυσικές καταστροφές.

Το πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι ο διελαυνων Κρόνος βρίσκεται απέναντι από τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδας, κάτι που μας εισάγει σε μία περίοδο ευθυνών και απολογισμού για τα πεπραγμένα μας των τελευταίων επτά ή 14 ετών.

Είναι μία δύσκολη στιγμή ιδιαίτερα αν υπήρξαν λανθασμένες κινήσεις και επιλογές είναι πολύ πιθανό τώρα να έρθουν στο προσκήνιο και να υπάρξουν δύσκολες καταστάσεις ή να χρειαστεί να αλλάξουμε τη θέση μας απέναντι στα θέματα που προξένησαν τα προβλήματα αυτά.

Αρκετά φορτισμένη και η περίοδος του Απριλίου ‘όπου ο διελαύνων Ουρανός ενεργοποιεί και πάλι το τετράγωνο του ήλιου Κρόνου.

Ωστόσο  η περίοδος του Ιουνίου, που ο Δίας  θα βρεθεί πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα και θα κάνει και όψη με τον γενέθλιο Δία, είναι μία στιγμή η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές νίκες η συμφωνίες οικονομικής φύσεως μέσα από τις οποίες  η χώρα μπορεί να ωφεληθεί  σημαντικά.

ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.

Ο Ερμής περνά σε ανάδρομη πορεία:

13/01/2022 έως 4/2/2022 στον Υδροχόο

10/5/2022 εως3/6/2022 στους Διδύμους

10/9/2022 έως 20/10/2022 στον Ζυγό.

29/12 /2022 έως 20/01/20230στον Αιγόκερω

ο Άρης από 01/01/2022 έως 30 Οκτωβρίου 2022 βρίσκεται σε ορθόδρομη πορεία.

Θα περάσει στο ζώδιο των Διδύμων, στις 20 Αυγούστου 2022.

Από 30 Οκτωβρίου έως 1η Ιανουαρίου 2023 περνά σε ανάδρομη πορεία από την 25η μοίρα των Διδύμων και θα φτάσει έως την 9η

Ο Δίας, από 01/01/2022 θα βρίσκεται στον 0 μοίρα των  Ιχθύων, και θα παραμείνει στο ζώδιο, έως τις 11 Μαρτίου που περνά στον Κριό.

Στις 28 Ιουλίου περνά σε ανάδρομη πορεία, ξεκινώντας από την 8η μοίρα του Κριού και φτάνοντας έως τις 25 Νοεμβρίου (που περνά σε ορθόδρομη πορεία ως την 28η μοίρα των Ιχθύων.

Ο Κρόνος θα κινείται  από 01//01/2022 έως  2 Ιουνίου 2022 απο την 11η μοίρα του Υδροχόου, έως την 25η απ΄ όπου και θα περάσει σε ανάδρομη πορεία ως τις 24 Οκτωβρίου 2022.

Από 23 Δεκεμβρίου θα περάσει στο τρίτο δεκαήμερο του Υδροχόου, εως τις 9 Μαρτίου 2023 που περνά στους Ιχθύες.

Ο Ουρανός, απο 01/01/2022βρίσκεται στην 10η μοίρα του Ταύρου ανάδρομος, εως τις 20 Ιανουαρίου 2022,που περνά σε ορθόδρομη πορεία ως τις 24 Αυγούστου και  και θα φτάσει ως την 18η μοίρα. Θα βρίσκεται και πάλι σε ανάδρομη πορεία εως τις 24 Ιανουαρίου 2023 και θα φτάσει ως τηςν 14η μοίρα του ζωδίου.

Ο Πλούτωνας από 01/01/2022 βρίσκεται στην 25η μοίρα του Αιγόκερω.

Στις 29 Απριλίου περνά σε ανάδρομη πορεία από την 28η μοίρα του ζωδίου ως τις 10 Οκτωβρίου 2022 και φτάνει ως την 26η.

Ο Ποσειδώνας από 01/01/2022 έως 28 Ιουνίου κινείται σε ορθόδρομη πορεία και φτάνει ως την 25η των Ιχθύων.

28 Ιουνίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022 θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία και θα φτάσει ως την 22 μοίρα των Ιχθύων.

Καλή και εμπνευσμένη χρονιά για όλους!