ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΉΝΗΣ ΣΤΟΝ ΆΞΟΝΑ ΤΑΎΡΟΥ – ΣΚΟΡΠΙΟΥ.(19.01.2022-17.7.2023)

”Η αρχαιότερη Σοφία του κόσμου μας λέει ότι μπορούμε συνειδητά να ενωθούμε με το θείο, ενώ είμαστε ακόμα μέσα σε αυτό το σώμα- για αυτό το σκοπό γεννιέται στην πραγματικότητα ο άνθρωπος.

Αν χάσει το πεπρωμένο του, η  φύση δεν βιάζεται.

Θα τον προλάβει κάποια μέρα, και θα τον αναγκάσει να εκπληρώσει το μυστικό της σκοπό.”

ΣΑΡΠΕΒΑΛΙ ΡΑΝΤΑΚΡΙΣΝΑΝ( Πρόεδρος της Ινδίας 1962-1967)

Ένα από τα πολύ σημαντικά γεγονότα του 2022, είναι η μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης από τον άξονα Διδύμων Τοξότη στον άξονα Ταύρου Σκορπιού.

Η μετακίνηση αυτή ξεκινάει στις 19 Ιανουαρίου  2022 και ολοκληρώνεται στις 17  Ιουλίου 2023 όπου θα περάσουν στον άξονα Κριού Ζυγού,

Η σημαντικότητα των δεσμών της σελήνης είναι αναγνωρισμένη  αρχικά στην ινδική αστρολογία και θεωρείται πάρα πολύ σημαντική στην κατάστρωση των ωροσκοπίων.

Τι είναι οι Δεσμοί της Σελήνης?

Ωστόσο και η Δυτική αστρολογία τους χρησιμοποιεί, στην ανάλυση ωροσκοπίων είτε αφορά γενέθλιο χάρτη είτε κοσμικά γεγονότα.

Οι δεσμοί της σελήνης δεν έχουν φυσική υπόσταση όπως και οι πλανήτες.

Είναι μαθηματικά σημεία, και είναι εκείνα τα σημεία όπου η τροχιά της σελήνης τέμνει το επίπεδο της εκλειπτικής,δηλαδή τη φαινομενική τροχιά του ήλιου.

Η κίνησή τους είναι ανάδρομη και παραμένουν σε κάθε ζώδιο περίπου 1,5 έτος, κάνοντας έτσι μία πλήρη περιστροφή του ζωδιακού κάθε 18,5 έτη περίπου.

Αποτελούνται από δύο σημεία το Βόρειο και το Νότιο δεσμό, τα οποία στον χάρτη βρίσκονται πάντα σε όψη ακριβώς αντίθεσης.

Για παράδειγμα: αν έχουμε Βόρειο Δεσμό στον Ταύρο, ο Νότιος Δεσμός είναι στον Σκορπιό.

Παραδοσιακά ο Βόρειος Δεσμός ονομάζεται ”Κεφάλι του δράκου”(Ράχου) και ο Νότιος δεσμός η ”ουρά του δράκου”(Κέτου).

Είναι γενικά αποδεκτό από τη σύγχρονη αστρολογική κοινότητα πως οι ” δεσμοί της Σελήνης” είναι ένας από τους κύριους παράγοντες εξέτασης  προκειμένου να προσδιοριστεί στην παρούσα ενσάρκωση του ατόμου, το μάθημα ή τα μαθήματα που καλείται να βιώσει το άτομο προκειμένου να εξελιχθεί.

Κάθε άνθρωπος γεννιέται  για να αγωνιστεί , να κάνει  τις σωστές επιλογές και να υψώσει  το θεϊκό δυναμικό του  πάνω από τις βασικές ανάγκες του εαυτού του  για την επιβίωση στον υλικό κόσμο.

Καλούμαστε λοιπόν να αναπτυχθούμε πέρα από τον εαυτό μας. Έτσι ώστε να εκπληρώσουμε το θεϊκό δυναμικό μας, αλλά και να επιλύσουμε πολλά ζητήματα της καθημερινής μας ζωής: όπως τα παιχνίδια δύναμης στη δουλειά μας, ή τη θεραπεία παλαιών τραυμάτων.  Γι αυτά χρειάζεται να επιστρατεύσουμε ένα ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας. Χρειάζεται να προχωρήσουμε πέρα από τη λογική, σε ένα σημείο όπου να μπορούμε να δούμε και να καταλάβουμε το συμβολικό η ευρύτερο νόημα των εμπειριών μας.

Οι ”Δεσμοί της Σελήνης” αναφέρονται και περιγράφουν τον κύριο μάθημα της ζωής, το σκοπό της ενσάρκωσης, και συνεπώς παίζουν ενεργό ρόλο σε όλα τα σημαντικά περιστατικά της ζωής μας, έχοντας επίσης άμεση αστρολογική σχέση με όλους όσους συναντάμε ξανά σε αυτήν την ενσάρκωση προκειμένου να λύσουμε κάποιο καρμικό μας χρέος.

Οι δύο αυτοί δεσμοί εκφράζουν το νόμο του κάρμα, μία και ο σκοπός του ανθρώπου είναι να γίνει το τέλειο πνεύμα, και η ψυχή του συνεχώς επεκτείνεται με την εμπειρία, μέχρι να φτάσει στο σημείο να μη χρειάζεται πλέον  Από εδώ βγαίνει και το συμπέρασμα ότι η ίδια η ψυχή, διαλέγει το περιβάλλον και τους γονείς της επόμενης ζωής προκειμένου να τελειοποιηθεί.

Με λίγα λόγια είναι τα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει πριν κατέβουμε στη γη, προ- επιλέγοντας τις εμπειρίες που θα βιώσουμε, και τα πρόσωπα που θα συναντήσουμε, προκειμένου να κλείσουμε καρμικά χρέη και να εξελιχθούμε.

Οι δεσμοί της σελήνης είναι αυτοί που καθορίζουν τον κύκλο των εκλείψεων, που για τη χρονιά αυτή, θα κορυφωθούν στον άξονα Ταύρου- Σκορπιού αλλά και δύο από τις εκλείψεις του 2023 θα συμβούν στον άξονα αυτόν.

Ο ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.

Ο ”Νότιος Δεσμός” είναι συμβολικός και περιγράφει το σύνολο των παρελθοντικών  εμπειριών του ατόμου. Εδώ, όταν μιλάμε για παρελθόν, δεν εννοούμε το πρόσφατο παρελθόν που έχει βιώσει σε αυτή τη γη, αλλά αναφερόμαστε σε ένα συνδυασμό γεγονότων, ιδεών, κωδικών, συμπεριφοράς συνηθειών και σκέψεων, συνολικά από όλες τις ενσαρκώσεις της ψυχής έως και σήμερα, τις οποίες  η ψυχή δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα στον κύκλο της εμπειρίας της.

Μέσα στην καθημερινότητά μας, έχουμε την τάση να επαναλαμβάνουμε πρότυπα συμπεριφορές  και πεποιθήσεις οι οποίες στις περισσότερες φορές είναι λάθος, αλλά συνεχίζουμε να τις επαναλαμβάνουμε λόγω της  συνήθειας και της προσκόλλησης μας σε αυτές, μία και μας δημιουργούν μία οικειότητα η οποία μας κάνει και νιώθουμε ασφαλείς, ακόμα και αν μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις η κινήσεις.

Ο Νότιος Δεσμός  είναι οι εξαρτήσεις που μπορεί να έχουμε: είτε νοητικές είτε υλικές  είτε συναισθηματικές, και δεν μας είναι καθόλου εύκολο να αποδεσμευτούμε από αυτές.

Θα λέγαμε πως είναι το πιο αδύνατο σημείο του ωροσκοπίου, γιατί ακριβώς παρ όλη την ισχυρή εξάρτηση μας από αυτόν, χρειάζεται να κατανοήσουμε πως ότι κάνουμε και επαναλαμβάνουμε έχει ήδη βιωθεί από εμάς και καλούμαστε να το αφήσουμε πίσω μας.

Ωστόσο, χρειάζεται πολύ ισχυρή θέληση και κυρίως συνείδηση, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη ”μαγνητική έλξη” που ασκεί στις ζωές μας, στην καθημερινότητά μας και στις σχέσεις. μας η επιρροή του Νότιου δεσμού.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ

Είναι το σύμβολο της εξέλιξης, του μέλλοντος, του στόχου, της διαδρομής που πρέπει να ακολουθήσουμε για να είμαστε συνεπείς με τη θεϊκή μας υπόσχεση.

Είναι τα αχαρτογράφητα μονοπάτια που χρειάζεται να εξερευνήσουμε, οι καινούργιες εμπειρίες που μπορεί να μας φοβίζουν, σε πολλές περιπτώσεις να μας τρομάζουν, γιατί είναι άγνωστες και πάντα το άγνωστο δημιουργεί φόβο.

Είναι τα μαθήματα τα οποία χρειάζεται να λάβουμε για να εξελιχθούμε, έτσι ώστε να πραγματώσουμε τις επιταγές του Βόρειου δεσμού μας.

 Ο Βόρειος Δεσμός πάντα έχει  δυσκολία. Γιατί καλούμαστε να αφήσουμε πίσω δυσλειτουργικές πεποιθήσεις ,συνήθειες και συμπεριφορές και να ανοίξουμε την πόρτα στο άγνωστο.

Και να το αντικρίσουμε με πίστη και γενναιότητα, αφήνοντας το προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας μας που τις περισσότερες  φορές μας καθηλώνει.

Οι εμπειρίες του Βόρειου Δεσμού πολλές φορές μας κάνουν να νιώθουμε μόνοι, χαμένοι, αβοήθητοι, χωρίς κατεύθυνση.

Αυτό συμβαίνει ακριβώς, επειδή είναι ο αντίποδας σε ότι έχουμε βιώσει μέχρι τώρα, οι τελείως διαφορετικές εμπειρίες που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Κι αυτό έχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας τις περισσότερες φορές.

Κάθε βήμα ωστόσο που κάνουμε προς την κατεύθυνση αυτή, μας βοηθάει και να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας, τις δυνατότητες   και τις  δυνάμεις μας, που ενδεχομένως δεν είχαμε αντιληφθεί ποτέ στο παρελθόν, αλλά κυρίως λύνει πολλά από τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε στην καθημερινότητά μας σε διάφορους τομείς.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΝΌΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ.

Η προηγούμενη φορά που  οι Δεσμοί της Σελήνης βρέθηκαν και πάλι στον άξονα αυτόν ήταν από τις 14 Απριλίου 2003 έως τις 26 Δεκεμβρίου 2004.

Με τους δεσμούς της Σελήνης  στον άξονα Ταύρου Σκορπιού, καλούμαστε  να αντιμετωπίσουμε ένα από τα δυσκολότερα καρμικά μαθήματα του ζωδιακού.

Εδώ και χρόνια η ανθρωπότητα βιώνει έντονα Πλουτώνιες  καταστάσεις, επιβεβλημένες καταστροφές, οι οποίες ταρακουνούν συθέμελα τις κοινωνίες των ανθρώπων.

Ο δυτικός πολιτισμός προάγει εδώ και χρόνια, το πάθος της εξουσίας, του πλούτου, της χειραγώγησης των μαζών, την άνιση κατανομή του πλούτου, αλλά και την εμπορία του ανθρώπινου σώματος, την σεξουαλικότητα σαν μέσω χειραγώγησης, και την αλλοίωση της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων, υποβιβάζοντας τες σε φτηνά προϊόντα υποκουλτούρας και κατανάλωσης. 

Οι ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων γίνονται όλο και μεγαλύτερες, με τη βία να παίρνει συχνά ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τόσο σε επίπεδο οικογένειας, όσο και απέναντι στις γυναίκες στα παιδιά ή στη διαφορετικότητα.

Ο Νότιος δεσμός του Σκορπιού, μας καλεί στην ανάγκη της αναθεώρησης όλων αυτών των ψεύτικων αξιών που ενστερνιζόμαστε μέχρι τώρα, και πού πάνω σε αυτές είχαμε χτίσει τις ζωές μας.

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που κυβερνά τα μυστικά, τις κρυφές δραστηριότητες το χρήμα, καθώς και τις παθιασμένες ενέργειες που συνδέονται με το σεξ.

Εδώ έχουμε να παλέψουμε με τα πολύ ισχυρά αρχέγονα σεξουαλικά ένστικτα που κυριαρχούν στον πολιτισμό μας με διάφορους τρόπους, και που μας βγάζουν διαρκώς εκτός ισορροπίας μέσα από τις επιλογές και τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τις σχέσεις μας.

Μία και πολύ συχνά ζητάμε την επιβεβαίωση μέσα από όλων των ειδών τις σεξουαλικές σχέσεις, οι οποίες λόγω κακών επιλογών τελικά γίνονται καταστροφικές για το ”Εγώ” μας, και μειώνουν την αυταξία μας.

Καταλήγοντας τελικά, πικραμένοι και  μπερδεμένοι  από αυτό που συμβαίνει γύρω μας, να λειτουργούμε καταστροφικά, σε ότι μπορεί να απομένει όρθιο, η σε  ότι μπορεί να μας προσφέρει στήριγμα.

Επίσης οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε μεγαλώσει με το ”μότο” ότι το χρήμα είναι δύναμη, δομώντας ολόκληρη τη ζωή μας, επάνω στον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε περισσότερα χρήματα, και άρα δύναμη για να μπορούμε να εξουσιάζουμε και  τους άλλους.

Αυτές οι δύο αρχές διέπουν τον πολιτισμό μας: το σεξ και το χρήμα, δημιουργώντας ένα ολόκληρο οικοδόμημα αρχών και αξίων που στηρίζεται πάνω σε αυτά τα δύο.

Και είναι πάρα πολύ δύσκολο να παραμείνουμε συναισθηματικά δυνατοί, επικεντρωμένοι και ενδυναμωμένοι όταν έχουμε να κάνουμε με οικονομικά και σεξουαλικά ζητήματα.

Κυρίως όταν νιώσουμε ότι αυτοί οι τομείς της ζωής μας απειλούνται, κυριευόμαστε από τρομερό φόβο, και μπορεί να ενεργήσουμε παράλογα. Αυτό είναι και το ”σκιώδες μέρος” του Νοτίου Δεσμού στο ζώδιο του Σκορπιού το οποίο καλούμαστε μέσα στα επόμενα χρόνια να επεξεργαστούμε.

Ότι απειλεί την ασφάλειά μας, αυτήν που νομίζουμε ότι έχουμε, ή αυτήν που έχουμε χτίσει πάνω σε σαθρά θεμέλια, μας οδηγεί στη χώρα του φόβου.

Και όταν ο άνθρωπος φοβάται ,μπορεί να καταφύγει σε κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, προκειμένου να προστατεύσει τα κεκτημένα του.

Και  εκεί μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτος.

Στο   Νότιο Δεσμό του Σκορπιού, αποφεύγουμε  να συνδεθούμε, κυρίως από το φόβο μιας προδοσίας  ή των  συναισθηματικών   πληγών που μπορεί να  δημιουργήσει μία σχέση, αντιδρώντας καταστροφικά σε ότι έχουμε την αίσθηση ότι μας απειλεί, δείχνοντας ψυχική σκληρότητα και δημιουργώντας ”προσωπικές βεντέτες”

Όσο περισσότερο μένουμε προσκολλημένοι στο Νότιο Δεσμό του Σκορπιού, αρνούμενοι να φτιάξουμε καινούργιες υγιείς, θεμελιώδεις αξίες, πάνω στις οποίες να στηρίξουμε  τη ζωή και τη συμπεριφορά μας, τόσο θα δημιουργούμε κρυφές καταστάσεις , και θα αφήνουμε τα προβλήματα να συσσωρεύονται, μέχρι που όλα μαζί, να δημιουργήσουν μία κατάσταση τόσο εκρηκτική που όλες οι καταστροφικές εξελίξεις είναι πιθανές.

 Στον Βόρειο Δεσμό του Ταύρου, καλούμαστε να κόψουμε τις γέφυρες όλων των αρνητικών ή ακόμα και βίαιων συναισθημάτων που κουβαλάμε από το παρελθόν, και να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά και εποικοδομητικά τις τεράστιες ποσότητες γήινης ενέργειας που διαθέτουμε.

Να θέσουμε στον εαυτό μας τα σωστά ερωτήματα όπως:

  • Τώρα που βρίσκομαι εδώ τι είναι αυτό που μου ανήκει?
  • Τι θέλω από τη ζωή μου?
  • Τι χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος?
  • Τι χρειάζομαι για να νιώσω ασφαλής?

Είναι η ώρα να ξεπεράσουμε τις τάσεις της προηγούμενης ζωής μας για υπερβολικές απολαύσεις, παθιασμένους έρωτες και ανούσιες σχέσεις, και προσκόλληση στην υλιστική πλευρά της ζωής.

Και να αναζητήσουμε τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Και να βρούμε αυτήν την ισορροπία, ανάμεσα στην πνευματική ανάπτυξη και στην ύλη, η οποία θα μας επιτρέψει να συγκεράσουμε ισορροπημένα και αρμονικά αυτά τα δύο στοιχεία.

Να μάθουμε να αναζητούμε την ομορφιά και την απλότητα, και να χαιρόμαστε με απλά πράγματα.

Να αναπτύξουμε μία διαφορετική σχέση με τη φύση και με τη φυσική πλευρά της ζωής, μία και μέσα από αυτή, βελτιώνουμε και τη σχέση με την ψυχή μας, αλλά και το υλικό σώμα μας.

Η πρόκληση που βιώνουμε με τον βόρειο δεσμό στον Ταύρο, είναι να δούμε πέρα από τη φυσική μορφή της προσκόλλησης μας, σε αντικείμενα, χρήμα, κοινωνική θέση, δύναμη, και όλες τις άλλες εκδηλώσεις του φυσικού κόσμου, και να διακρίνουμε τις πνευματικές μας αξίες.

Πολλοί υποφέρουν βαθιά, επειδή πιστεύουν ότι για να είναι κάποιος ευτυχισμένος πρέπει να κατέχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ένα συγκεκριμένο μέρος, ή πράγμα η χρήμα.

Θέτουν δηλαδή στην ευτυχία πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το σημαντικό εδώ, στον βόρειο δεσμό του Ταύρου, είναι να αναγνωρίσουμε  τη διαφορά μεταξύ του νοήματος των λέξεων ”Θέλω” και ”Χρειάζομαι.”

Γιατί τις περισσότερες φορές, παρασυρόμαστε μέσα στην δίνη της υλιστικής ζωής, ανίκανοι να αναγνωρίσουμε τι πραγματικά θέλουμε, μια και συνεχώς είμαστε περικυκλωμένοι με αυτά που ”νομίζουμε” ότι χρειαζόμαστε.

Και τις περισσότερες φορές ζούμε προσκολλημένοι,- πολλές φορές και εξαρτημένοι- από πρόσωπα ή καταστάσεις που δεν μας κάνουν, δεν μας αναλογούν,αλλά φοβόμαστε πως αν τα χάσουμε θα χάσουμε τις ισορροπίες μας.

Ο αστρολογικός οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Νότιος Δεσμός, μας δείχνει ποιος είναι ο τομέας, και ποιο το είδος των επίπονων εμπειριών του παρελθόντος, ενώ του Βορείου Δεσμού, ποιος είναι ο τομέας που πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα ώστε να πάψουν οι υπονομευτικές δυνάμεις και κινήσεις να αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής μας.

Κι αυτό όσο δύσκολο και αν είναι, αφορά το στοίχημα που έχουμε θέσει με τον εαυτό μας, για να ζήσουμε ελεύθεροι και ευτυχισμένοι.

”Βιβλιογραφία : ”Καρμική Αστρολογία” Σουζάνα Ορφανού.