ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ?

 Η αξία της πληροφορίας και η συμβολή της στα αναπάντητα γιατί ? Γιατί τώρα ?

Το  2021 περπατάει πάνω στα χνάρια του 2020, συνεχίζοντας να τροφοδοτεί το σκληρό κλίμα του Covid- 19, με  τα lockdown, να γίνονται όλο και πιο σκληρά, το άγχος να χτυπάει κόκκινο, και την αγωνία του τι θα γίνει, έκδηλη στις ψυχές και τα πρόσωπα όλων μας….

Μόνο που Εδώ υπάρχει και κάτι άλλο!

Το τελευταίο δίμηνο, παρατηρούμε μια έξαρση ‘’αποκαλύψεων’’, από    ανθρώπους, (αρχής γενομένης από την Κας Μπεκατώρου) που έχουν εμπλακεί άθελά τους σε κάποια περίεργα παιχνίδια εξουσίας, και που μετά από πολύ καιρό, σαν την λάβα που σιγοκαίει στα έγκατα της γης, ξεχύνονται σωρείες καταγγελιών στο φως, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα και αντιδράσεις.  ή καταστάσεις που τα πρόσωπα αυτά τα κράτησαν για χρόνια κλεισμένα μέσα στις ψυχές τους, με πόνο, με θλίψη, με απογοήτευση, με ενοχή, με ντροπή, μα κυρίως  με φόβο, ένα από τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα

Το μεγάλο ερώτημα που διατυπώνεται την περίοδο αυτή είναι το: ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ?Τυχαία ξεκίνησε το ντόμινο των αποκαλύψεων ? Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο στο σύμπαν αλλά και στην αστρολογία, θα δούμε παρακάτω πως οι σημαντικές πλανητικές όψεις, τελικά επηρεάζουν τα τεκταινόμενα, προκαλώντας δομικές κοινωνικές αλλαγές.

Η αρχή έγινε με την κοσμική όψη στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 μετην Σύνοδο του Δία με τον Κρόνο στην μηδενική  μοίρα του Υδροχόου, η οποία συνέπεσε με το χειμερινό ηλιοστάσιο και την είσοδο του  Ήλιου στον Αιγόκερω. Κομβικό σημείο συνάντησης μιας και εκεί συναντάμε  την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, και είναι εκείνο το σημείο  που  αρχίζει η άνοδος προς το φως,είναι δηλαδή  ο κύκλος της Μεγάλης Συνόδου που έρχεται να δημιουργήσει ένα σαρωτικό κλίμα εκκαθαρίσεων…

Εδώ θα ανοίξει ένας νέος κύκλος ο οποίος θα καθορίσει τις εξελίξεις της επόμενης 20 ετίας  και όχι μόνο.

Ο Κρόνος και ο Δίας έχουν μία κοινή αποστολή: τη διαπαιδαγώγηση του ανθρώπουή της  ανθρωπότητας. Είναι οι μεγάλοι ”πατέρες” της  αστρολογίας, οι δύο δάσκαλοι αλλά με τελείως διαφορετικούς ρόλους. Ο Δίας είναι αυτός που διδάσκει και παρέχει τις γνώσεις του, ενώ ο Κρόνος είναι ο δάσκαλος που βαθμολογεί κατατάσσοντας τους μαθητές, στην επόμενη  η όχι τάξη. Είναι αυτός που θα διαπιστώσει τι αποκόμισε ο άνθρωπος από τις ευκαιρίες που είχε στη ζωή του, σε τι βελτίωσε το χαρακτήρα του, υποχρεώνοντάς τον να  πράξει αυτά που υιοθέτησε σαν ηθικές αρχές.

Είναι κριτής  εκπαιδευτής ,ενώ ο Δίας, από την άλλη,  είναι ο γενναιόδωρος και καλοσυνάτος δάσκαλος, που απαντά σε όλες τις απορίες, και  που προσφέρει γενναιόδωρα τη γνώση του χωρίς να μετρά τη διάθεση και την ευσυνειδησία των μαθητών του.

Ο κύκλος που τώρα άνοιξε με αυτούς τους δύο χρονοκράτορες να πρωτοστατούν, ξεκλειδώνει, ακριβώς αυτό το μάθημα του Κρόνου: Ο Κρόνος, σαν κριτής έρχεται να  αξιολογήσει τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που έδωσε ο Δίας. Και ο Δίας (εξάπλωση) το εξαπλώνει με την μορφή χιονοστιβάδας!

Οι πλανητικές εξελίξεις που ακολουθούν και κορυφώνονται στις 17 Φεβρουαρίου 2021, με το ενεργό τετράγωνο του Κρόνου – Ουρανού, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα, εφόσον και οι δύο πλανήτες (παραδοσιακός και μοντέρνος, αντίστοιχα)είναι  κυβερνήτες του Υδροχόου.

Aν μπορούσαμε να τους παρομοιάσουμε με πρόσωπα ο Κρόνος μοιάζει με έναν άνθρωπο που εκπροσωπεί συνειδητά ένα ‘’σωστό’’ κοινωνικό κατεστημένο. Έχει υιοθετήσει μία κατάσταση και έχει δεχτεί μία ιεραρχία αξιών, και κάποιες υποχρεώσεις που αποσκοπούν στην εξέλιξη του συνόλου, και προστατεύει υπεύθυνα την τάξη από όσους θα ήθελαν να τη διαταράξουν.

Ο ουρανός από την άλλη, μοιάζει με έναν έφηβο, προικισμένο με ιδιοφυΐα που γνωρίζοντας τον κόσμο αμφισβητεί το κατεστημένο, και ονειρεύεται να διαλύσει τα πάντα και να εγκαταστήσει μια αλλαγή που συμφωνεί/συμπίπτει με τον ιδανικό κόσμο των ονείρων του.Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αλλαγή αυτή, ίσως να συνεπάγεται  μια πιο αυστηρή τάξη πραγμάτων, ΕΚΕΙΝΟΣ, προτιμάει και επιδιώκει την εμπειρία μιας ανακατάταξης. Το μοίρασμα της τράπουλας σε νέους παίχτες, θεωρείται απαραίτητο.

Με αυτά τα δεδομένα, η αναμέτρηση των δύο πλανητών καταλήγει σε συνάντηση /αναμέτρηση γιγάντων, που από την μία μεριά ο Ουρανός πιστεύει ότι όλοι έχουν δικαίωμα να ορίζουν τους κανόνες της ζωής τους και από την άλλη ο Κρόνος πρεσβεύει ότι για την διατήρηση της τάξης, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλους. Ίση και δίκαιη αντιμετώπιση για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική τους θέση/τάξη.

Στην δύσκολη όψη του τετραγώνου στην οποία συναντιούνται αυτοί οι δύο, η σύγκρουση του παλαιού με το καινούργιο, του εγώ με το εμείς. είναι αναπόφευκτη.

Ο ουρανός θα αμφισβητήσει τις αρχές και τις αξίες που ορίζει ο Κρόνος, θα το κάνει με έναν απρόσμενο ανατρεπτικό και αποκαλυπτικό τρόπο, συμπαρασύροντας τα πάντα στο  διάβα του, επηρεάζοντας σημαντικά και καθοριστικά  τις ζωές  ανθρώπων που έχουν πλανήτες κυρίως στα σταθερά ζώδια.

Παρατηρώντας τους χάρτες των εμπλεκομένων, στις ‘’αποκαλύψεις’’  των τελευταίων ημερών ,με την σειρά που αποκαλύφθηκαν(χωρίς ωστόσο να έχουμε ώρες γέννησης, κάτι που θα έδινε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες) θα παρατηρήσουμε ότι όχι μόνο οι άνθρωποι αυτοί έχουν πλανήτες στα σταθερά ζώδια, αλλά και στην μοίρα που πραγματοποιείται το τετράγωνο του Κρόνου/ Ουρανού.

1) . 1ος εμπλεκόμενος

Ήλιος στην 25η μοίρα της Παρθένου, και Αφροδίτη στην 10η μοίρα του Λέοντα καθώς και Ουρανός στην 5η μοίρα του Λέοντα. Τόσο το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού, όσο και το ότι ό άνθρωπος αυτός βρίσκεται κάτω από την επιρροή του  δεύτερο τετράγωνο του Ουρανού(αυτές τις διελεύσεις τις ζούμε δύο φορές στην ζωή μας μία στην ηλικία 21-23 και των 60 με 63,και σηματοδοτούν σημεία καμπής στην ιστορία μας),ενω ο Άρης  στον Ταύρο, δίνει  το έναυσμα για τον νέο κύκλο αποκαλύψεων, προκαλώντας ένα τσουνάμι αντιδράσεων και σωρείες καταγγελιών. 

2)  2ος εμπλεκόμενος

Ήλιος στην 8η  μοίρα του Αιγόκερω, σελήνη στον καρκίνο, Άρης και Ερμής σε σύνοδο  στην 18η -19η του Αιγόκερω, αλλά κυρίως Αφροδίτη στην 9η μοίρα του υδροχόου, ακριβώς επάνω στην μοίρα που κορυφώνεται το τετράγωνο του Κρόνου -Ουρανού.

Και βέβαια  γενέθλιος Κρόνος στην 20η μοίρα του Υδροχόου. Στην Κρόνια  επιστροφή του,(αυτή η διέλευση  συμβαίνει κάθε 30 περίπου χρόνια και συνήθως προκαλεί κοσμογονικά γεγονότα στην ζωή του ατόμου) έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις επιλογές που τον έφεραν μέχρι εδώ.

3)  3ος εμπλεκόμενος

Σκορπιός με ακριβή σύνοδο Ηλίου Άρη και Ποσειδώνα στην έκτη μοίρα του ζωδίου ,σε Ταύ τετράγωνο με το σχηματισμό του τετραγώνου Κρόνου Ουρανού. Και εδω οι δύο πλανήτες δημιουργούν τον κύκλο των αποκαλύψεων και φέρνουν το άτομο αντιμέτωπο με τις μέχρι τώρα επιλογές και συμπεριφορές του.

Βρισκόμαστε σε μία εποχή ”κρίσης” ή ‘’αναδόμησης’’ που έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμα, και ο καθένας θα πορευτεί σύμφωνα με την ποιότητα και την ηθική του, σύμφωνα με αυτό που έχει ‘’δώσει’’ και θα περιμένει το ίδιο να   εισπράξει.

Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή που έρχεται να αποδημήσει πλήρως  ένα σύστημα που δεν σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταστρατηγεί νόμους και κανόνες για να επιβάλει τους δικούς του θεσμούς όμως, η κοσμική σοφία δεν αφήνει κανέναν χωρίς να επιστρέψει αυτό ακριβώς που έχει δώσει, γιατί από την μία, κάνεις δεν μπορεί να ‘’εξαπατήσει’’ την κρίση του Κρόνου και από την άλλη για όλους έρχεται η επανάσταση του ουρανού.

Και  τελικά συνειδητοποιούμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο,πως οι κύκλοι των πλανητικών επιρροών  δημιουργούν με τον ένα η τον άλλο τρόπο  τις συνθήκες για να αναθεωρήσουμε τις αρχές, τις αξίες μας, τις θέσεις μας .

Μήπως τώρα είναι η στιγμή  να φύγουμε από το εγώ και να πάμε στο εμείς, σαν κοινωνία που επιθυμεί ένα καλύτερο αύριο για την ίδια και τα μελλοντικά παιδιά της  ?

Οι ενδείξεις και οι πληροφορίες υπάρχουν, και μας δίνονται απλόχερα,  ξεκάθαρα και επιστημονικά απευθείας από την πηγή, τον ουρανό και τους κατοίκους του (τους πλανήτες και τους αστέρες).

Είναι δική μας επιλογή να τις αξιοποιήσουμε με σύνεση, σεβασμό και επαγγελματισμό έτσι ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε το μεγαλύτερο όφελος και γνώση σε συλλογικό επίπεδο.

Ολυμπία.