Κρόνοσ στον αιγοκερω, το τειχοσ του βερολινου.
ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ.
Το τείχος του Βερολίνου.
Και μια και μιλάμε για τον Κρόνο στον Αιγόκερω,ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διέλευσης του Κρόνου απο το ζώδιο αυτό, και τα έργα του, στην περίοδο απο τον Ιανουάριο του 1959 εως τον Ιανουάριο του 1962.
Στις 18 Φεβρουαρίου 1961, ο Κρόνος, σχημάτισε μια πολύ σημαντική σύνοδο με τον Δία, που βρισκόταν και αυτός στο ίδιο ζώδιο,στην 25η μοίρα.
Αυτοί οι δύο σκηνοθέτησαν ένα απο τα πιο σημαντικά γεγονότα του εικοστού αιώνα , το τείχος του Βερολίνου.
Ο Κρόνος πανίσχυρος στον Αιγόκερω, μιλά για ιεραρχία, για αξιολόγηση και φυσικά για όρια, για φραγμούς, ηθικούς αλλα όπως ξέρουμε στην προκειμένη περίπτωση φυσικούς.
Συναντά τον Δία στον Αιγόκερω, ( ο Δίας εδω βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης του όμως στην κυριαρχία του Κρόνου) και αδύναμος και απογυμνωμένος καθώς είναι απο την πληθωρικότητα του, αναγκάζεται να υπηρετήσει πρακτικούς στόχους που του επιβάλλει ο Παντοδύναμος Κρόνος.Θα υπηρετήσει το κατεστημένο, και θα κινηθεί μέσα σε συγκεκριμένα όρια και πλαίσια που του απαιτούνται ακόμα και αν αυτά είναι λάθος.
Λίγο παρακάτω στις 12 Αυγούστου 1961, και ενω βρίσκονται και οι δύο σε ανάδρομη πορεία, ανεγείρεται το τείχος του Βερολίνου, πραγματικά μέσα σε μια νύχτα 12 προς 13 Αυγούστου, απο την Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, η οποία επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να θέσει ένα τέλος στην ολοένα αυξανόμενη φυγή των κατοίκων της προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.Το τείχος αποτελούσε για 29 περίπου χρόνια ενα φυσκικό σύνορο μεταξύ του Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου, ενω αποτελούσε το το σημαντικότερο σύμβολο μιας διχοτομημένης Ευρώπης.
Και φυσικά δεν ήταν ένα απλό τείχος αλλα μια σύνθετη στρατιωτική κατασκευή,η οποία περιείχε δύο τείχη ύψους 3.6 μέτρα,με διάδρομο περιπολίας, παρατήρητήρια συστήματα συνεγιαρμού, 14.000 φύλακες, 600 σκυλιά και καλωδιωτά πλέγματα.
Μια καθαρά Κρόνια κατασκευή, σε διαστάσεις Δία!
Η αυστηρότητα του Κρόνου ωστόσο δεν εξαντλήθηκε εδω,μια και οι φρουροί δεν δίσταζαν ακόμα και να πυροβολήσουν όσους προσπαθούσαν να διαφύγουν.
Αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον απο αστρολογικής άποψης, έιναι πως η αποδόμηση του, εγινε 28 .5 χρόνια μετά, με τον Κρόνο να βρίσκεται και πάλι στην περιοχή του Αιγόκερω, και να σχηματίζει μια ακριβείας αντίθεση με τον Δια απο τον Καρκίνο!
Οσο και αν ο Κρόνος επιβλήθηκε στον Δία, η ιχυροποίηση του δεύτερου, κατάφερε να διορθώσει αυτό το ‘’σκλήρό’’ Κρόνιο κατασκεύασμα, που στοίχησε την ζωή σε πολύ κόσμο,και φυσικά στερούσε την δυνατότητα της ελευθερίας .
Πολυ σημαντική η παρουσία του Ποσειδώνα στον χάρτη της αποδόμησης, καθώς οι όψεις της αντίθεσης γίνονται στην 10η μοίρα του Καρκινου – Αιγόκερω, με τον Ποσειδώνα να βρισκεται και αυτός στην 10η μοίρα του Αιγόκερω.Η αποδόμηση της υλιστικής πραγματικότητας και ας μην ξενάμε πως ο Ποσειδώνας χαρακτηριζεται ως ‘’Κοσμοσείστης,η Καταστροφέας’’ συντελώντας στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος.
Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι ισχυρός, και με τον ένα η τον άλλο τρόπο ξέρει και μπορεί να επιβάλλεται. Και συνήθως έχει καλή πρόθεση, μα δεν το κάνει πάντα με τον σωστό τρόπο..Και αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα της επίδρασης αυτου του ισχυρού πλανήτη