Κρόνος τετράγωνο Ουρανός.

Κρόνος τετράγωνο Ουρανός.

Από το τετράγωνο των δύο πλανητών επηρεάζονται οι εκπρόσωποι των σταθερών ζωδίων του δευτέρου δεκαημέρου Ταύροι Λέοντες Σκορπιοί και Υδροχόοι που έχουν τον ίδιο τους τον ωροσκόπο τους προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Μία από τις πιο σημαντικές όψεις που σχηματίστηκαν   σε όλο το 2021, είναι το τετράγωνο μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού από τα ζώδια του Ταύρου και του Υδροχόου.

Έχει περιοδικότητα κάθε 22 χρόνια.

Στην χρονιά αυτή κορυφώθηκε για πρώτη φορά, στις 14 Φεβρουαρίου, στις 14 Ιουνίου και τώρα για τρίτη και τελευταία φορά κορυφώνεται στις 24 Δεκεμβρίου με τον Ουρανό να βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία.

Η όψη των 90 μοιρών σηματοδοτεί μία σκληρή δοκιμασία, η οποία έρχεται μέσα από εντάσεις , δύσκολες καταστάσεις, μικρούς η μεγαλύτερους κινδύνους στους οποίους υποβαλλόμαστε, όμως έχουμε χρέος να ξεπεράσουμε για να δικαιωθούμε μέσα από την ωριμότητα που καλούμαστε να  αποκτήσουμε

Για να καταλάβουμε πως λειτουργούν αυτοί οι δύο θα πρέπει να κατανοήσουμε τόσο τη φύση των δύο πλανητών  όσο και την δράση τους στα ζώδια στα οποία βρίσκονται.

Ο Κρόνος, είναι ο τελευταίος ορατός πλανήτης, σχετίζεται με τα όρια και τα πλαίσια, με τη σύνεση και την πείρα που παίρνουμε από τη ζωή, με την αντιμετώπιση των δοκιμασιών και το πέρασμα του χρόνου.

Βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, που θεωρείται η παραδοσιακή κατοικία του, ένα ζώδιο πνευματικό και ανθρωπιστικό. Ο Κρόνος εδώ δραστηριοποιείται μέσα στο περιβάλλον του Υδροχόου δηλαδή, την αμφισβήτηση και την απόρριψη του κοινωνικού κατεστημένου, έχοντας πάντα να προτείνει κάτι καλύτερο. Ο Κρόνος στον Υδροχόο είναι ιδεολόγος, και θα υποστήριξη με κάθε τρόπο τα αιτήματα του και κυρίως με κάθε κόστος!

Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που σχετίζεται με την αλλαγή την ανατροπή κυρίως όμως με την αποκάλυψη, η οποία δεν είναι απροσδόκητη γιατί εξωτερικεύει αυτό που ήδη υπάρχει και το φέρνει στην επιφάνεια.

Βρίσκεται στον Ταύρο όπου θεωρείται το ζώδιο της πτώσης του, και που σαν ζώδιο είναι σταθερό, κτητικό και απαιτεί από τον ουρανό μία προσπάθεια για υλική και συναισθηματική ασφάλεια και στεγανά που είναι αντίθετο τελείως από τη φύση του πλανήτη.

Στον Ταύρο ερχόμαστε σε επαφή, με το οικονομικό μας status quo, αλλά και με την τροφή μας, με αυτό που καταναλώνουμε.

Από το 2018 που βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, έχουμε βρεθεί μπροστά σε νέες μορφές συναλλαγών όπως είναι τα κρυπτονομίσματα, αλλά και μπροστά σε καινούργιο τρόπο διατροφής, όπως είναι τα προϊόντα χωρίς ζωικά παράγωγα, που έρχονται να αντικαταστήσουν το κρέας τα γαλακτοκομικά , καταλαμβάνοντας  μία αρκετά μεγάλη μερίδα της κατανάλωσης μας.

Ο Υδροχόος εξετάζει τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, την κοινωνία, την πολιτική, τα προβλήματα που υπάρχουν στον κόσμο, την κλιματική αλλαγή, ενώ ο Ταύρος, ασχολείται κυρίως με την ασφάλεια του, την υλική και τη συναισθηματική, αλλά και με την τροφή του  και το σώμα του.

Διελαύνων Κρόνος τετράγωνο ουρανός.

Κάνοντας μια ανασκόπηση των μηνών που προηγήθηκαν, και κυρίως στους μήνες του Φεβρουαρίου αλλά και του Ιουνίου 2021, πέρα από το ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη θεματολογία από συμβάντα που έλαβαν χώρα διεθνώς, στην Ελλάδα βρεθήκαμε κάτω από ένα καθεστώς Lock Down.

Καθόλου τυχαίο σαν γεγονός, μια και οι δύο πλανήτες είναι υπεύθυνοι για ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές που έχουν όπως επιτάσσει ο Κρόνος περιοριστικό χαρακτήρα.

Παράλληλα, και στην περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου, βρεθήκαμε κάτω από σοκαριστικές αποκαλύψεις,  που ήρθαν στο φώς, αποδομώντας κάθε μορφή εξουσίας που καταχράστηκε τα όρια της. Κι εδώ, γεννήθηκε το κίνημα ” me too”, ένα ”Ουράνιο” κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης , που έφερε στο φως επιπλέον αποκαλύψεις.

Βλέπουμε δηλαδή απτή την αποτύπωση των ενεργειών των δύο πλανητών, μια και έδωσαν ποικιλοτρόπως το στίγμα τους, και σε προσωπικό αλλά και σε κοσμικό επίπεδο.

Είναι μία εποχή αλλαγών: το ξέρουμε, το βλέπουμε ,και το νιώθουμε πια καλά. Ωστόσο σε προσωπικό επίπεδο, η περίοδος αυτή, δεν διευκολύνει την υλοποίηση άμεσα τουλάχιστον, των οποίων αλλαγών σχεδιάζουμε, μας φέρνει συχνά πυκνά, μπροστά που ξαφνικά γεγονότα τα οποία φαινομενικά μοιάζουν να εμποδίζουν την πορεία της εξέλιξης μας.

Όλα έχουν να κάνουν φυσικά με το πλαίσιο της ζωής που ζούμε, όπως έχουμε κινηθεί  μέχρι τώρα, και εδώ ”εξετάζεται” πολύ και ηθική πλευρά της ζωής μας, η στάση που έχουμε κρατήσει απέναντι στους άλλους, ο κώδικας των αρχών και των αξιών που μας διέπει, μία και ότι γίνεται τώρα δεν είναι έξω από εμάς αλλά ακολουθεί τη μέχρι τώρα πορεία μας.

Υπάρχουν ξαφνικά γεγονότα τα οποία λειτουργούν ανατρεπτικά χωρίς να το περιμένουμε και μας υποχρεώνουν να έρθουμε αντιμέτωποι με τις μέχρι τώρα επιλογές μας και να πληρώσουμε το τίμημα τους. Στο διάστημα αυτό ο ουρανός συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Κρόνο βρεθήκαμε μπροστά σε μία σωρεία αποκαλύψεων που λειτούργησαν ακριβώς όπως ορίζουν οι δύο πλανήτες.

Ανατρεπτικά αποκαλυπτικά και ακραία. Τίποτα δεν μένει κρυφό κάτω από το φως τους. Ο Ουρανός  αποκαλύπτει και ο Κρόνος δικάζει.

Και μπορεί αρχικά κάθε γεγονός που συμβαίνει να μοιάζει σαν να σε χτύπησε κεραυνός, όμως χρειάζεται να παραμείνουμε ευέλικτοι ανοιχτοί  και υπομονετικοί για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε με σύνεση και ηρεμία τις αλλαγές που επιφέρουν οι δύο πλανήτες. Είναι μία στιγμή που μπορεί να απαλλαγούμε από κάθε είδους περιορισμό είτε τον έχουμε θέσει εμείς προς τον εαυτό μας, είτε τον έχουν θέσει οι άλλοι σε εμάς. Αυτό φυσικά δεν γίνεται εύκολα, σε κάθε περίπτωση χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τέτοιου είδους συμπαντικές αλλαγές στις οποίες κατευθυνόμαστε.

Κυρίως χρειάζεται προσαρμοστικότητα, στις οποίες νέες συνθήκες διαφαίνονται τώρα στη ζωή μας ή στις σχέσεις μας. Λίγο ως πολύ και με την πρώτη διέλευση του τετραγώνου μεταξύ των δύο πλανητών πήραμε μία εικόνα (ιδιαίτερα αν αγγίζει σημαντικά σημεία του γενεθλίου χάρτη μας), και τώρα στη φάση αυτή έρχεται ο δεύτερος γύρος, φέρνει εκ νέου αντιμέτωπους με αντίστοιχες καταστάσεις. Είτε αυτές είναι η συνέχεια των προηγούμενων είτε καινούργιες. Κάθε είδους υπερβολική αντίδραση αποβαίνει μάταια  και μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα, εννοώ μία μεθοδική και μελετημένη κίνηση η αντίδραση, μπορεί να μετατρέψει κάθε πρόβλημα σε ευκαιρία.

Μπορεί ακόμα αντιληφθούμε πως χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές στην οπτική μας, στις συνήθειές μας, στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, και να αποβάλλουμε δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, κακές συνήθειες, που μπορεί να μας κρατάνε στο παρελθόν, χωρίς να μας επιτρέπουν να κάνουμε άλματα στο μέλλον.

Είναι μία εποχή που μπορούμε να θέσουμε νέες δομές στη ζωή μας, εύκολα μετά από σκληρή και πολλή δουλειά, αλλά είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να μας οδηγήσει στην Ελευθερία του να είμαστε ο εαυτός μας.

Πολύ πιθανά και μέσα στον Δεκέμβριο να οδηγηθούμε σε ένα νέο Lock Down, η σε κάποια μορφής περιορισμό.

Οι δύο πλανήτες  θα κάνουν επεισοδιακό κλείσιμο στην χρονιά, μια και ας μην ξεχνάμε πως ήδη έχει κάνει την εμφάνιση του ένας νέος ιός,η μετάλλαξη ”Όμικρον” εξαιρετικά επικίνδυνος και μεταδοτικός, και μάλιστα με ανοσία στα εμβόλια κατά του Κορωνοιού. Ήδη πολλές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους, από την Ν. Αφρική και έπεται συνέχεια.

Δεν είναι επίσης τυχαίο που ένα νέο κύμα αποκαλύψεων παρόμοιο με το προηγούμενο, έρχεται τώρα στην επιφάνεια, και όχι τυχαία στην περίοδο του Δεκεμβρίου.

Το σίγουρο είναι πάντως  πως δεν θα βαρεθούμε.