ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΆ ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΤΟΥ 2020

To 2020 είναι μια χρονιά σταθμός!

Με πολύ σημαντικά πλανητικά γεγονότα και στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ στοχευμένα.

Το πρώτο πλανητικό γεγονός είναι η συσσώρευση πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Δίας Κρόνος Πλούτωνας θα βρεθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς σε αυτήν την ζωδιακή περιοχή.

Και γεγονός είναι πως δεν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο να συναντώνται μαζί τόσο ‘’εξωτερικοί’’ πλανήτες.

Αυτό σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική χρονική στιγμή, ενεργοποίησης νέων κύκλων και κλείσιμο παλαιότερων!

Το πρώτο σημαντικό γεγονός του 2020 είναι η συνάντηση Κρόνου – Πλούτωνα στις 12 Ιανουαρίου στην 22η μοίρα του  Αιγόκερω, και συνεχίζουν στην διάρκεια της χρονιάς.

Η όψη μιλά για την αναγκαιότητα αλλαγών στις μέχρι τώρα δομές του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος. Ό κόσμος της πολιτικής και της Οικονομίας και ότι μέχρι σήμερα απαρτίζουν τις δομές των κρατών αλλάζει με έναν τρόπο που θα έχει ριζοσπαστικά και μεταμορφωτικό χαρακτήρα. Τα όρια και τα πλαίσια, μετατοπίζονται, διαφοροποιούνται και τελικά διαμορφώνουν σταδιακά (αλλά όχι εύκολα) ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό από αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Όταν μιλάμε γι αυτούς τους δύο πλανήτες είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι και πως μπορεί να εκδηλώσουν τις ενέργειες τους.

Ωστόσο η ιστορική τους αναδρομή και οι περίοδοι που συναντήθηκαν ξανά, είναι εξαιρετικά σημαντικές καμπές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εποχές σε πολλές περιπτώσεις διεθνούς κρίσης, που αλλάζουν με βίαιο τρόπο την ροή της ιστορίας.

Άλλωστε ποτέ το κλείσιμο ενός κύκλου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, οι εκκαθαρίσεις που χρειάζεται να γίνουν απαιτούν σαρωτικές αλλαγές που εκδηλώνονται με βία και αναταραχές.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όταν μιλάμε για Κρόνο Πλούτωνα ο μετασχηματισμός είναι πολύ βαθύς και ριζικός.

Η όψη αυτή θα φέρει καθοριστικές εξελίξεις στην Κίνα αλλά και στην Αμερική μια και επηρεάζει τόσο τον γενέθλιο χάρτης της Κίνας, που φαίνεται πως μπαίνει πλέον πολύ δυνατά στο ‘’παιχνίδι’’ όσο και τον γενέθλιο χάρτη του Ντοναλτ Τράμπ, που φαίνεται πως οδηγείται σε σημαντικές απώλειες.

Η δεύτερη όψη που συναντάμε μέσα στην χρονιά είναι η σύνοδος Δία Πλούτωνα.

  • 4 Απριλίου 2020
  • 30 Ιουνίου 2020
  • 12 Νοεμβρίου 2020

Και εδώ φαίνεται να κρύβεται  η ελπίδα για ισορροπία και αντιστάθμισμα. Ξεκινώντας από την ‘’θεραπεία’’ που και την αναγέννηση που προσφέρει. Αυτοί οι δύο πλανήτες κρύβουν εξαιρετικά σημαντικές ευκαιρίες, που αν αξιοποιηθούν σωστά μπορεί να είναι η αρχή ενός νέου κύκλου, που έχει μεταμορφωτικό και λυτρωτικό σε πολλές περιπτώσεις χαρακτήρα. Αφενός σε κοσμικό επίπεδο μπορεί να δώσει μια νέα αρχή για βελτίωση της οικονομίας, των δομών αλλά και της εξουσίας. Ενώ και σε προσωπικό επίπεδο όταν αγγίζει τον γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου, μπορεί να είναι η στιγμή για πολύ σημαντικά επιτεύγματα και άλματα που θα έχουν και πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος. Για κάποιους μπορεί να είναι το ‘’χέρι του Μίδα’’ που τους αλλάζει την ζωή κυριολεκτικά.

Η Τρίτη σημαντική σύνοδος του 2020 είναι αυτή του Δία με τον Κρόνο.

  • Σε ακρίβεια, 21 Δεκεμβρίου 2020.

Είναι ένας ‘’συνοδικός κύκλος’’ που συμβαίνει κάθε 19 περίπου χρόνια, και έχει συνδεθεί με την άνοδο και την πτώση βασιλείων’’ ηγετών, η  πολιτικών . Μερικοί πιστεύουν πως ήταν και το ‘’Άστρο της Βηθλεέμ’’..τον 7ο αιώνα πχ.

Η τελευταία συνάντηση τους ήταν το 2000 στον Ταύρο.

Τώρα θα συμβεί στο ζώδιο του Υδροχόου.

Ο Κρόνος βρίσκεται στην κυριαρχία του, ( ο Κρόνος είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου), ενώ ο Δίας έχει φύγει από το ζώδιο της αδυναμίας του.

Η συνάντηση τους, είναι το άνοιγμα σε μια νέα εποχή. Η στιγμή που έχει κλείσει ο κύκλος και ξεκινά ο επόμενος, όπου τα κύρια χαρακτηριστικά του αφορούν τον αλτρουισμό την συλλογικότητα, την ένωση, την ανάπτυξη, τόσο την προσωπική όσο και την τεχνολογική.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, πιο εξυψωμένο, πιο ουσιαστικό και πιο ανθρώπινο.

Ο Υδροχόος είναι ένα ‘’ανθρώπινο’’ ζώδιο. Αυτό σημαίνει πως συμπεριφέρεται με έναν λογικό τρόπο, με τρόπο που ταιριάζει στην ανθρώπινη ύπαρξη .

Είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε νέες προκλήσεις που θα κληθούμε να διαχειριστούμε.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εμπόδια που ενδεχομένως να εμποδίσουν την όποια ανάπτυξη και εξέλιξη, αλλά εδώ θα φανεί και το πόσο καλά προετοιμασμένοι είμαστε απέναντι στις όποιες δυσκολίες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το σπάσιμο των ορίων και των φραγμών.

Αυτό που θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η αυτογνωσία που έχουμε κατακτήσει.

Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε? Πόσο έχουμε συνειδητοποιήσει πως δεν θέλουμε άλλο, μια δουλειά που δεν αγαπάμε η που μας καταπιέζει? Μια σχέση που δεν μας εκφράζει? Έναν περίγυρο που μας κρίνει για το κάθε τι που κάνουμε? Και πόσο διευθετημένοι είμαστε να σπάσουμε το κατεστημένο και να στραφούμε προς μια άλλη κατεύθυνση. Κατά πόσο ο φόβος θα ενδυναμώσει τις άμυνες μας απέναντι στην αλλαγή?

Και τι είναι αυτό τελικά που μας κρατάει πίσω από το να πετύχουμε?

Ακόμα και αν δεν είστε από αυτούς που είναι δεσμευμένοι η περιορισμένοι, αυτή είναι ευκαιρία σας για μεγαλύτερη ευημερία και ελευθερία.

Θα υπάρξουν τα γεγονότα εκείνα που θα εξυπηρετήσουν την εξέλιξη και την πρόοδο και την εξέλιξη σου.

Είναι μια στιγμή που όλη η ανθρωπότητα σε συλλογικό επίπεδο θα αναβαθμιστεί. Θέματα που αφορούν την θρησκεία, την πνευματικότητα το δίκαιο, την ανταλλαγή, το προσφυγικό είναι πολύ πιθανό να τεθούν σε διαφορετικά και καλύτερα πλαίσια.

Μέσα από την ένωση των δύο πλανητών, θα προκύψουν και νέες οικονομικές ευκαιρίες ιδιαίτερα σημαντικές.

Μια όψη ελπίδας που ευχόμαστε να αξιοποιηθεί κατάλληλα τόσο συλλογικά όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Ένα πολύ σημαντικό πλανητικό γεγονός είναι η μετακίνηση των δεσμών της Σελήνης από τον άξονα Καρκίνου- Αιγόκερω στον άξονα Διδύμων – Τοξότη.

5 Μαρτίου 2020 έως 19 Ιανουαρίου 2022

Βόρειος Δεσμός στους Διδύμους, Νότιος Δεσμός στον Τοξότη. Αφορά την εξελικτική μας διαδικασία. Στις χρονιές αυτές καλούμαστε να μάθουμε την  τέχνη του ‘’επικοινωνώ’’. Της σωστής όμως και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους τρίτους. Αυτή που μπορεί να προάγει την προσωπικότητα και την ζωή μας. Πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό θα παίξει η μόρφωση, γι αυτό και την διετία αυτή, είναι  πολύ πιθανό όλο και περισσότεροι άνθρωποι να στραφούν σε κάποιου είδους επιπρόσθετη μάθηση, ανεξάρτητη από την ηλικία τους, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, η ακόμα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους. Η μόρφωση και η επικοινωνία, μας βοηθούν να συμμετέχουμε πιο ενεργά στην κοινωνία και αυτό είναι το ζητούμενο στην διετία που έρχεται. Ένα βασικό μάθημα που καλούμαστε να λάβουμε, είναι να μάθουμε να σεβόμαστε τις  απόψεις των άλλων ακόμα και να διαφωνούμε. Είναι η βασική αρχή της επικοινωνίας!

Η ανάγκη για ελευθερία θα είναι πολύ πιο έντονη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να δημιουργούμε στενούς δεσμούς, η να αναλύουμε τα πράγματα σε βάθος.

Η ‘’παγίδα’’ αυτών των δεσμών, είναι η διάχυση του ατόμου σε μια μεγάλη ποικιλία ενδιαφερόντων, τόσο ανόμοιων μεταξύ τους, που στο τέλος χάνει και το ίδιο τον στόχο στα θέματα που το απασχολούν.

Είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε συμπεριφορές πιο παιδικές η εγωιστικές, μην δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στους άλλους, η μην αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας, και χάνοντας σημαντικά κομμάτια των σχέσεων μας.

Ίσως ακόμα και πολλοί από εμάς να μπούμε στο δίλλημα του να ζήσουμε στην πόλη η την εξοχή, μακριά από το πλήθος.

Η εξελικτική πορεία ωστόσο αυτών των δεσμών, είναι να συνδεθούμε με τους άλλους και να αναπτύξουμε συνδέσμους μέσα από την γνώση και την εμπειρία μας.

Η τέχνη επίσης μπορεί να προάγει και να ενώσει πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, μια και είναι και αυτή μια μορφή επικοινωνίας,  και ίσως δούμε και την άνθιση της μέσα στην διετία που έρχεται.

Επίσης η μετακίνηση των δεσμών είναι και ο λόγος που στο 2020,έχουμε και εκλείψεις στον άξονα αυτόν.

Στο 2020 έχουμε και την Αφροδίτη να περνά σε ανάδρομη πορεία από τις 12 Μάιου έως τις 25 Ιουλίου.

Κάθε φορά που έχουμε την αναδρομή του πλανήτη της αγάπης, ανοίγει ένας σημαντικός κύκλος επανεξέτασης σε όλες τις σημαντικές σχέσεις της ζωής μας.

Όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο και εξετάζονται λεπτομερώς. Και κυρίως όσοι έχουν σημαντικές δεσμεύσεις στην ζωή τους η γάμο, η εποχή αυτή, ιδιαίτερα αν υπάρχουν προβλήματα που δεν έχουν λυθεί, μπορεί να φέρει σημαντικές αναταράξεις. Πολλές φορές βέβαια είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω σε μια άλλη καλύτερη βάση!

Για τους ελεύθερους είναι πολύ πιθανό να εξετάσουν με μια νέα οπτική σχέσεις του παρελθόντος και να θελήσουν να ανοίξουν έναν καινούργιο κύκλο σε μια από αυτές.

Επίσης την περίοδο αυτή θα παρατηρηθεί μια έλλειψη επικοινωνίας, και στην καθημερινότητα και στις συναλλαγές μας, έτσι που δεν θα είναι εύκολο να βρούμε και ένα σημείο ισορροπίας.

Και επειδή εκείνη την περίοδο έχουμε και ανάδρομο Ερμή, ( 17Ιουνίου εως 13 Ιουλίου) καλούμαστε στο να κρατήσουμε αποστάσεις ασφαλείας γιατί το κλίμα είναι πολύ εύκολο να πάρει άλλη τροπή από αυτήν που περιμένουμε.

Επίσης η περίοδος είναι απαγορευτική για νέες γνωριμίες. Που ακόμα και αν υπάρξουν χρειάζονται χρόνο πριν τις εμπιστευτούμε.

Στις 9 Σεπτεμβρίου ως τις 14 Νοεμβρίου 2020 έχουμε και τον Άρη σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Κριού.

Ο Άρης είναι συνυφασμένος με την μάχη, την διεκδίκηση, την αποφασιστικότητα, αλλά και την σεξουαλικότητα. 

Παρ όλο λοιπόν που ο Άρης είναι δράση, όταν περνά σε ανάδρομη πορεία δείχνει πως χρειάζεται να επιβραδύνουμε τις κινήσεις και τις αποφάσεις μας, και να χαράξουμε νέες στρατηγικές. Η περίοδος αυτή δεν είναι κατάλληλη ούτε για νέα ξεκινήματα, ούτε και να την ολοκλήρωση παλαιότερων. Αντίθετα είναι εποχή για ανασύνταξη δυνάμεων. Βεβαίως και επειδή ο Άρης βρίσκεται στον Κριό, μια βιασύνη θα την έχει, κι εδώ είναι και παγίδα της περιόδου. Αυτό είναι και το μυστικό! Να ξέρουμε πότε θα πρέπει να κάνουμε κινήσεις και πότε όχι.

Η εποχή αυτή πάντως δίνει για μια ακόμα φορά μέσα στην χρονιά την ευκαιρία να επανεξετάσουμε σχέσεις του παρελθόντος.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ.

Στο 2020 έχουμε 6 εκλείψεις κατά βάση όχι και τόσο εύκολες.

  • 1)Σεληνιακή έκλειψη –Πανσέληνος.10 Ιανουαρίου 2020. Στην 20η μοίρα του Αιγόκερω-Καρκίνου . (ενεργοποιεί την όψη της συνόδου του Κρόνου με τον Πλούτωνα).
  • 2) Σεληνιακή έκλειψη –Πανσέληνος. 5 Ιουνίου 2020. Στην 15η μοίρα του άξονα Τοξότη – Διδύμων με την Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία.
  • 3) Ηλιακή έκλειψη 21 Ιουνίου 2020. Μηδενική μοίρα Καρκίνου, με Ερμή ανάδρομο.
  • 4)Σεληνιακή έκλειψη –πανσέληνος 5 Ιουλίου  13η  Αιγόκερω – Καρκίνου με Ερμή ανάδρομο.
  • 5)Σεληνιακή έκλειψη _Πανσέληνος 30 Νοεμβρίου 2020 8η μοίρα Διδύμων – Τοξότη.
  • 6)Ηλιακή έκλειψη 23η μοίρα Τοξότη.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως το 2020 θα είναι μια χρονιά μετάβασης. Εκεί που γίνονται οι απαραίτητες ζυμώσεις και εκκαθαρίσεις για να προχωρήσουμε παρακάτω.  Οι αλλαγές που προοιωνίζονται δεν είναι εύκολες, είναι όμως απαραίτητες και θα γίνουν με τον έναν η τον άλλο τρόπο τόσο σε συλλογικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Το θέμα είναι να μπορέσουμε σαν μονάδες να περάσουμε σε ένα πιο συνειδητό επίπεδο. Εκεί θα κάνουμε και την διαφορά. Και για τους εαυτούς μας αλλά και για το σύνολο στο οποίο ανήκουμε.

Γιατί τελικά το κλειδί σε ότι πράττουμε είναι η συνείδηση.

Ας ευχηθούμε την εξύψωση του πνεύματος και της αγάπης. Γιατί μόνο αυτά μπορούν να κάνουν την διαφορά. Τίποτε άλλο.

Καλή χρονιά!