ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Ο Henry Bergson (Γάλλος φιλόσοφος με Νόμπελ) έλεγε πως : ‘’Να σκέπτεσαι σαν άνθρωπος της δράσης και να ενεργείς σαν άνθρωπος της σκέψης’’.

Γεγονός είναι πως ο συνδυασμός αυτός μοιάζει αρκετά δύσκολος, όμως όταν μιλάμε για τον Άρη στον Αιγόκερω, θα λέγαμε πως αυτή είναι η φράση που τον χαρακτηρίζει.

Ο Άρης, είναι εκείνος ο πλανήτης του οποίου η επιρροή κινητοποιεί την δράση του ατόμου.

Και όταν μιλάμε για δράση, εννοούμε κάθε μορφής, κινητική η πνευματική, που έχει σαν σκοπό την προβολή του ‘’Εγώ’’ και την ενστικτώδη διάθεση της κυριολεκτικής η της συμβολικής επιβίωσης.

Το ζώδιο που βρίσκεται ο Άρης σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, θα υποδείξει την δύναμη η την αδυναμία ως προς αυτό.

ΓΕΝΕΘΛΙΟΣ ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Ο Αιγόκερως είναι ένα παρορμητικό ζώδιο, παθητικό της Γής. Οι ιδιότητες του ζωδίου του Κρόνου, τον υποχρεώνουν να κινηθεί σε πολύ συγκεκριμένα όρια και πλαίσια.

Αυτό κάνει καλό στον πλανήτη, ο οποίος από την φύση του έχει πολύ μεγάλη δυναμική, και συχνά λειτουργεί παρορμητικά και αλόγιστα.

Ναι, ο Άρης εδώ, θα κάνει τα πάντα για την κατάκτηση των στόχων του, έχει την ανάγκη να φαίνεται να ξεχωρίζει για τα επιτεύγματά του.

Όμως έχει κάτι πολύ σημαντικό: Σκέψη και σχέδιο.

Για τον Άρη στον  Αιγόκερω, τίποτα δεν είναι στιγμιαίο. Θα σκεφτεί πάρα πολύ, θα οργανωθεί και θα στοχεύσει πολύ συγκεκριμένα.

Δεν επιτρέπει τίποτα να αφήνεται στην τύχη του. Και όλος αυτός ο περιορισμός που του επιβάλλει η Κρόνια φύση του ζωδίου, μόνο καλό του κάνει μια και τον βοηθά στην σωστή οργάνωση και αντιμετώπιση των καταστάσεων.

Ο πλανήτης εδώ, βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του, δεν εκπροσωπεί μόνο τις ποιότητες του, μα καλείται να λειτουργήσει πέρα και πάνω από αυτές.

Να βοηθήσει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του και πολλές φορές θα ξεπεράσει ‘’εαυτόν’’ προκειμένου να τα καταφέρει. Είναι αυτός που θα εμπνεύσει και τους άλλους γύρω του να τον ακολουθήσουν.

Η γενναιότητα του  και η δύναμή του είναι εξαιρετική.

Εξαιρετικά σημαντικό γι αυτόν είναι το στοιχείο του σεβασμού. Δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτό. Ένας γενναίος πολεμιστής που θα πολεμήσει αλλά σε καμία περίπτωση με ύπουλο τρόπο η πισώπλατα.

Απαιτεί ειλικρίνεια και μπορεί να συγχωρήσει πολύ εύκολα αν καταλάβει πως έχεις μετανιώσει ειλικρινά.

Έχει συνείδηση σε κάθε του πράξη και κάθε του κίνηση, και θεωρεί υποχρέωσή του να είναι έντιμος και καθαρός.

Μια και το πιο σημαντικό πράγμα για τον Άρη στον Αιγόκερω είναι ένα: H Αξιοπρέπειά του!

ΔΙΕΛΑΥΝΩΝ ΆΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ(16/2/2020  έως 30/3/2020)

Πολύ σημαντική περίοδος που στοχεύει στην οργάνωση και μεθόδευση των όποιων κυρίως επαγγελματικών στόχων έχουμε σε προτεραιότητα.

Η κατάλληλη στιγμή για την οργάνωση και τον σχεδιασμό μακρόπνοων οραμάτων και σχεδίων, που χρειάζονται λεπτομερή ανάλυση και μεθόδευση.

Το διάστημα αυτό, έχουμε την τάση να γινόμαστε ιδιαίτερα λεπτομερείς και οργανωτικοί, αλλά και υπομονετικοί, χωρίς την τάση του να καταφέρουμε όλα στο εδώ και στο τώρα.

Σε πολλές περιπτώσεις γινόμαστε μονομερείς, δηλαδή μας απασχολεί ένα θέμα, και δεν δίνουμε σημασία σε τίποτα άλλο!

Γιατί ακριβώς ο στόχος έχει προτεραιότητα!

Και η κατάκτηση του είναι προτεραιότητα.

Σε ότι αφορά την ερωτική ζωή, γινόμαστε πιο ντροπαλοί και πιο συνεσταλμένοι, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που θα ‘’ρίξουμε ‘’ τις σχέσεις μας προκειμένου να είμαστε συνεπείς στην επαγγελματική ζωή και τις εξελίξεις της.

Ωστόσο, στον έρωτα, θα αναζητήσουμε την απολαυστική του πλευρά, και όχι εφήμερες η ευκαιριακές σχέσεις.

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Πολύ σημαντικές οι όψεις που θα σχηματίσει ο Άρης κατά την διέλευσή του από τον Αιγόκερω, για κάποιους θα είναι σταθμός για τις επόμενες εξελίξεις.

Στις 21 Φεβρουαρίου συναντιέται με τον Ουρανό, ανοίγοντας την πόρτα στο ξαφνικό και τις εκπλήξεις. Νέες ευκαιρίες στον ορίζοντα.

Στις 20 Μαρτίου συναντά σε όψη συνόδου τον Δία. Εξαιρετικά σημαντικές συγκυρίες δημιουργούνται, μέσα από τις οποίες αναδύονται νέοι κύκλοι ευκαιριών και ανοιγμάτων στην επαγγελματική ζωή.

Στις 23 Μαρτίου ο Άρης συναντά τον Πλούτωνα, ενισχύοντας την δυναμική και τις διεκδικήσεις στον επαγγελματικό στοίβο.

Στις 31 Μαρτίου ο Αρης συναντά τον Κρόνο, και μάλιστα βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή μαζί του.

Ένας κύκλος δύναμης και η ώρα σημαντικών αποφάσεων και ενάρξεων.

Από την νέα θέση του Άρη ευνοούνται οι Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά που τώρα έχουν σημαντικές ευκαιρίες να προχωρήσουν τις υποθέσεις τους η και να κάνουν καινούργια σημαντικά σχέδια η συνεργασίες.

Στην ημέρα της Κυριακής ο Ερμής περνά σε ανάδρομη πορεία ως τις 11 Μαρτίου. Θα μας ταλαιπωρήσει για ακόμα μια φορά, με τα γνωστά του μπερδέματα και ασάφειες στην επικοινωνία, και καλό είναι να μην ξεκινάμε καινούργια εγχειρήματα τις μέρες αυτές μια και όλα βρίσκονται κάτω από το καθεστώς της απροσδιοριστίας και της σύγχυσης.

Καλή στιγμή ωστόσο για να οργανώσουμε και τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες του παρελθόντος, να αναγνωρίσουμε τα λάθη  μας και να τα διορθώσουμε, και γενικά να κάνουμε τις απαραίτητες εκκαθαρίσεις που θα μας βοηθήσουν να πάμε παρακάτω.

Ξεκινά την αναδρομή του από την 12η μοίρα των Ιχθύων και φτάνει ως την 28η του Υδροχόου.

Στο διάστημα αυτό καλό είναι να μην υπογράφουμε οριστικές συμφωνίες η αποφάσεις και να γινόμαστε όσο το δυνατός περισσότερο σαφείς στις συζητήσεις μας.

Καλό τριήμερο σε όλους!

Πηγή:My Astro.gr Ολυμπία Χριστοδουλή