πανσεληνοσ και ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ.

19 Νοεμβρίου 2021

Σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο.? ? ? ? ? ? ?? ♉️

Σα δε φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δε βγάζει φτερά να πετάξει” (Νίκος Καζαντζάκης)

Στην ημέρα της Παρασκευής, έχουμε την πανσέληνο του μήνα η οποία συνοδεύεται και από την προτελευταία σεληνιακή έκλειψη της χρονιάς, που κορυφώνεται (το maximum της έκλειψης) στις 11,03′ για την Αθήνα, και  στην 27η μοίρα του Ταύρου.

Η επιρροή της θα βρίσκεται σε ισχύ, έως τις 4  Δεκεμβρίου που έχουμε την επόμενη και τελευταία για την χρονιά  ηλιακή έκλειψη, στην 12η μοίρα του Τοξότη.

Το μονοπάτι της έκλειψης θα είναι ορατό αρκετά από μεγάλο μέρος της Ευρώπης, της Ασίας, Αυστραλίας, Βόρια/ Δυτική Αφρική, Βόρεια/Νότια Αμερική, Ειρηνικός Ατλαντικός Ινδικός Ωκεανός,Αρκτική

Θα επηρεάσει τους εκπροσώπους του σταθερού Σταυρού: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς  και Υδροχόους του τρίτου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά.

Σχετικά με τις εκλείψεις.? ? ? ? ? ? ?

Πάγια σημείωση.

Χρειάζεται να θυμόμαστε, ότι οι εκλείψεις σχετίζονται περισσότερο με το κοσμικό επίπεδο, και λιγότερο η σπανίως  με κάποιον ατομικό χάρτη.

Ακόμα και αν υπάρχει σύνδεση με τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη μας, μπορεί να δώσει γεγονός ,μόνο εάν το σημείο που ”χτυπάει” η έκλειψη είναι ήδη ενεργοποιημένο από τις τεχνικές πρόβλεψης, και άρα η έκλειψη είναι ο σπινθήρας που ανάβει το φως. Συνεπώς, μία έκλειψη από μόνη της δεν φέρνει ούτε το θετικό  αλλά ούτε και το αρνητικό αποτέλεσμα.

Το φαινόμενο της έκλειψης συμβαίνει την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, αλλά διαφορετική ώρα για την κάθε χώρα.. Κάθε χώρα μπορεί να επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο, άλλες να έχουν πολλά γεγονότα άλλες καθόλου και άλλες να δέχονται τις συνέπειες των γεγονότων που συνέβησαν σε μία άλλη χώρα.

Σεληνιακές εκλείψεις.? ? ? ? ?

Σε κάθε πανσέληνο και πολύ περισσότερο τώρα που συνοδεύεται και από έκλειψη σελήνης αντιλαμβανόμαστε πολύ περισσότερο ή σε πολλές περιπτώσεις μεγεθυμένα την επιρροή που ασκούν οι άλλοι επάνω μας.

Καθώς το γεμάτο φεγγάρι εκπέμπει την μυστηριώδη ενέργεια του, μας επιτρέπει να βλέπουμε τους ανθρώπους κάτω από ένα διαφορετικό φως, κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Αυτή η αλλαγή οπτικής, είναι πολύ σημαντική, παρόλο που πολλές φορές, μπορεί να μη μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Κατά τη διάρκεια των σεληνιακών εκλείψεων έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε πίσω, ότι δεν εξυπηρετεί την ψυχή μας τις ανάγκες μας και το συναίσθημά μας.

Είναι η στιγμή της κορύφωσης των κύκλων που κλείνουν, για να ξεκινήσουν καινούργιοι.

Σεληνιακή Έκλειψη στον Ταύρο.

Η  έκλειψη αυτή είναι σημαντική για πολλούς λόγους.

Ας τους δούμε αναλυτικά:

1)Γεγονός είναι ότι με τη μετακίνηση των Δεσμών της Σελήνης μέσα στο 2022 όλες οι εκλείψεις της επόμενης χρονιάς θα συμβούν στον άξονα Ταύρου Σκορπιού, και αυτό ομολογουμένως  είναι μία δύσκολη συνθήκη, μία και ο άξονας αυτός φέρει κάποια από τα δυσκολότερα καρμικά μαθήματα του ζωδιακού.

Αυτή είναι η πρώτη έκλειψη που ανοίγει τον κύκλο των εκλείψεων στον άξονα αυτόν.

Οι εκλείψεις στον άξονα Ταύρου -Σκορπιού, πάλι από τον Νοέμβριο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2014.

Ποια μαθήματα είχαν ξεκινήσει τότε στη ζωή σας?

Τι ήταν εκείνο που κληθήκαμε να επεξεργαστείτε και να αλλάξετε?

Πώς είναι τώρα η ζωή σας σε σχέση με τα γεγονότα αυτά?

Βρίσκεστε στο δρόμο που έχετε ονειρευτεί η προσπαθείτε ακόμα να ανακαλύψετε το μονοπάτι σας?

Μήπως είναι αυτός ο κύκλος ο επόμενος που θα σας βοηθήσει να μεταμορφωθείτε?

2) Η σελήνη βρίσκεται πάνω στον Βασιλικό Αστέρα Caput Aglol.

O Algol, είναι το κεφάλι της Μέδουσας.

Στη μυθολογία η Μέδουσα ήταν απόγονος της Γαίας και του Πόντου.

Στο μύθο ο ”απόγονος” θεωρείται ο συνδυασμός των γονιών του, η Μέδουσα λοιπόν ήταν παιδί του Ωκεανού που συμβολίζει την επιθυμία και της Γαίας, της Γης δηλαδή της ύλης.

Η Μέδουσα λοιπόν, θα μπορούσε να ερμηνευτεί σαν την παραπλάνηση που μας προκαλούν οι επιθυμίες για τον υλικό κόσμο.

Καθώς ήταν μία από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου.

Η επιθυμία είναι όμορφη αλλιώς δεν θα ήταν θελκτική.

Αλλά η ομορφιά της Μέδουσας μετέτρεπε όλους τους άντρες που την κοιτούσαν σε πέτρα.

Σκότωνε την ψυχή τους,  και τους υποβίβαζε την ύπαρξή τους σε απλή ύλη. Η επιθυμία, γενικά μιλώντας μέσα στο μύθο, δεν περιορίζεται μόνο στη σεξουαλική επιθυμία. Είναι η επιθυμία για όλα τα πράγματα μέσα στον κόσμο.

Τα φίδια στη θέση των μαλλιών της είναι ένα συνηθισμένο σύμβολο στο μύθο για την επιθυμία.

Ο Περσέας ήταν παιδί του Δία και της Δανάης ήταν ένας ημίθεος ήρωας.

Και αντίθετα από την κοινή άποψη, ο ήρωας δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Είμαστε θνητοί και θεϊκή ταυτόχρονα επομένως όταν βλέπουμε έναν ημίθεο, η μια όμορφη κοπέλα η έναν όμορφο νέο αυτά συμβολίζουν την ψυχή μας.

Η Αθήνα (που συμβολίζει τη Σοφία) έδωσε στον Περσέα μία ασπίδα για να μπορέσει να σκοτώσει τη Μέδουσα.

Ο Περσέας, κοίταξε μέσα από την ασπίδα την αντανάκλαση του κεφαλιού της, όπου είδε την πραγματική της υπόσταση, και έτσι έφτασε αρκετά κοντά, ώστε να της κόψει το κεφάλι. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το νόημα του Caput Aglol.

Μας καλεί να χρησιμοποιήσουμε την απαιτούμενη Σοφία, ώστε να διακρίνουμε την παραπλανητική ομορφιά της ζωής, ως το θανατηφόρο πράγμα που μπορεί να γίνει για την ψυχή μας.

Η έκφραση: ”Χάνω το μυαλό μου” έχει να κάνει με την αδυναμία να βρούμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη Σοφία.

Ο Caput Aglol βεβαίως δεν είναι πάντα μία δοκιμασία. Μπορεί να έρθει και ως επιβράβευση, διότι ο Περσέας, χρησιμοποίησε το κεφάλι της μέδουσας για να καταστρέψει άλλα τέρατα. Και όταν τα τέρατα αυτά, που ήταν όλα γεννημένα από την επιθυμία, αντίκρισαν το κεφάλι της Μέδουσας, ουσιαστικά τους αποκαλύπτονταν η φρίκη και αυτό έφερνε το θάνατό τους.

Και βέβαια μιλώντας για τα καλά πράγματα που μπορούν να βγουν από τη Μέδουσα, ας μην ξεχνάμε  ότι  από το αίμα της μέδουσας, ότι ξεπήδησε ο Πήγασος το φτερωτό άλογο.

Το ότι είναι άλογο μας, δείχνει ότι γεννήθηκε από την επιθυμία.( ένα από τα ζώα που συνδέεται με τον Ποσειδώνα ήταν τα άλογα.)

Αλλά έχει και φτερά τα οποία του επιτρέπουν να πηγαίνει ψηλά στον ουρανό.

Δεν μπορεί βέβαια να φτάσει στον παράδεισο, είναι απλά ένα άλογο, ή να φτάσει στον Όλυμπο, αλλά παρόλα αυτά τα φτερά του, του επιτρέπουν να προσπαθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Η επιθυμία όταν αποκτά φτερά, γίνεται έμπνευση, για να πάμε ψηλότερα αφού έχουμε Βέβαια τη Σοφία να σκοτώσουμε τη Μέδουσα.

Ο Ισίδωρος λέει επίσης, ότι από τα χτυπήματα των όπλων του Πήγασου, ξεπήδησε μία πηγή: ή ” Ιερή πηγή των Μουσών” των Τεχνών δηλαδή, που αποτελούσαν και την έμπνευση των ποιητών.

Η επιθυμία λοιπόν κατευθυνόταν μέσα από την ψυχαγωγία με την αρχαιοελληνική έννοια της λέξης δείχνοντας τον άνθρωπο το δρόμο για το Θεό.

Ακριβώς αυτό είναι το μάθημα της έκλειψης αυτής.

Η ανάγκη να τιθασεύσουμε την επιθυμία, η οποία γεννάται καθημερινά μέσα από τα χιλιάδες μηνύματα που μας βομβαρδίζουν κυριολεκτικά, γεννώντας μας ανάγκες επίπλαστες.

Αυτό μας βάζει σε ένα αέναο τρέξιμο και αγώνα, να καλύψουμε τις ανάγκες που γεννιούνται από την επιθυμία μας, η οποία είναι ατέρμονη.

Μόλις καλύψουμε τη μία επιθυμία γεννιέται η επόμενη, και αφού καλύψουμε και την επομένη γεννιέται η επόμενη, και αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, που μας βάζει διαρκώς σε μία διαδικασία κατασπατάλησης της ενέργειας μας, χωρίς  ουσιαστικά να μπορούμε να χαρούμε τίποτα από τα αποκτήματα μας.

Και παρόλο που η Σελήνη στον Ταύρο είναι πάρα πολύ καλά τοποθετημένη, μία και βρίσκεται σε έξαρση, δεν παύει να είναι μία σελήνη η οποία έχει ανάγκη για υλική δημιουργία η οποία θα της εξασφαλίσει την ασφάλεια που χρειάζεται για να νιώθει καλά.

Και τελικά το ερώτημα που τίθεται είναι: πόσο έχουμε αυτά που χρειαζόμαστε; μήπως έχουμε χαθεί στο κυνήγι της αναζήτησης της επιθυμίας της ύλης, και έχουμε χάσει σημαντικά κομμάτια του εαυτού μας;

Αλλά και κατά πόσο έχουμε την σοφία, να μετουσιώσουμε την επιθυμία σε έμπνευση και σε δημιουργία?

3) Εξαιρετικά ισχυρή παρουσία του Άρη (που είναι και παραδοσιακός κυβερνήτης του Ήλιου στον Σκορπιό), και που μόλις έχει σχηματίσει μία όψη αντίθεσης με τον Ουρανό.

Οι αλλαγές της περιόδου αυτής είναι σαρωτικές, ανατρεπτικές, συχνά βγάζοντας τελείως από το κλίμα της συνήθειας που είχαμε μέχρι τώρα.

Οι αλλαγές αυτές κυρίως σαν στόχο έχουν να μας αφυπνίσουν γιατί ο ουρανός έχει και αυτήν την ιδιότητα της αφύπνισης.

Να μας αφυπνίσουν από το λήθαργο πού βρισκόμαστε, σε αυτό το παιχνίδι της κατανάλωσης, της ανάγκης του να συσσωρεύουμε αγαθά όλο και περισσότερο, ενώ τελικά το μόνο που χρειαζόμαστε μπορεί να είναι ένας άνθρωπος μία αγκαλιά και μία καλή κουβέντα.

Πού όμως επειδή ακριβώς δεν το έχουμε καλλιεργήσει, και έχουμε ρίξει αλλού το βάρος μας δεν μπορούμε να το έχουμε.

Ο κορονοϊός, μέσα από όλη τη δυσκολία που μας έχει επιφέρει, είναι παράλληλα και ένα τεράστιο σχολείο.

Απομονωθήκαμε, κλειστήκαμε στα σπίτια μας, και εκείνο που μας κράτησε,( όσοι είχαμε φροντίσει να το αξιοποιήσουμε) ήταν οι σχέσεις μας.

Όσα χρήματα και αν είχε κάποιος, ήταν μόνος του μέσα σε ένα σπίτι ,αν δεν είχε καλλιεργήσει τον τομέα των σχέσεων του.

Ή ακόμα αντιληφθήκαμε και την ποιότητα των σχέσεων μας, που κάποιες από αυτές έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, και το οποίο δεν ήταν καθόλου μα καθόλου ευχάριστο.

Έτσι λοιπόν στον κύκλο αυτόν ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλήθεια αυτή που μπορεί να αποφεύγουμε, ρίχνοντας το βάρος μας σε άλλα πράγματα, μην αντέχοντας να την αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο. Ας μην ξεχνάμε πως το διάστημα αυτό αυξήθηκαν πάρα πολύ τα ποσοστά της ενδοοικογενειακής βίας.

Όμως οι αλλαγές επιβάλλονται και είτε τις κάνουμε μόνοι μας, είτε δημιουργούνται τα γεγονότα εκείνα που μας καλούν να τις ακολουθήσουμε.

Και αυτό συνήθως γίνεται με απρόσμενο ξαφνικό και συχνά βίαιο τρόπο.

Σε κοσμικό επίπεδο στην έκλειψη αυτή ο Άρης ενεργοποιεί την αντίθεση του Ηλίου – Κρόνου της Ελλάδας. Είναι πολύ πιθανό για μία ακόμα φορά η χώρα μας να βρεθεί σε μία δύσκολη θέση, μία και έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, και τα γεγονότα μπορεί να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις, που δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμες

Στον κύκλο αυτόν της πανσελήνου, η Αφροδίτη σχηματίζει μία όψη τριγώνου με τον Ουρανό. Και οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε γήινα ζώδια.

Και επίσης η Αφροδίτη βρίσκεται σε φάση σκιάς μία και μην ξεχνάμε πως στις 19 Δεκεμβρίου θα περάσει σε αναδρομή πορεία.

Εδώ, θα μας δώσει μία πρώτη γεύση από το τι πρόκειται να ακολουθήσει μέσα στο επόμενο διάστημα κυρίως στα θέματα των σχέσεων μας.

Τις προκλήσεις με τις οποίες μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι, οι οποίες κυρίως έχουν συναισθηματικό χαρακτήρα.

 Όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ότι γίνεται τώρα, σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που θα διαρκέσει, η που μπορούμε να περιμένουμε μία σταθερότητα, και επειδή ακριβώς μιλάμε για Αιγόκερω και Ταύρο, ότι γίνεται τώρα τις περισσότερες φορές έχει έναν υπολογιστικό χαρακτήρα, και  λιγότερο συναισθηματικό.

Το τετράγωνο του Ερμή με τον Δία αλλά και το εξάγωνο του με τον Πλούτωνα, μας καλεί να μείνουμε προσγειωμένοι ρεαλιστές και αντικειμενικοί, σε ότι τώρα διαδραματίζεται ,χωρίς να του δίνουμε το στοιχείο της υπερβολής, ή να μην μεγαλοποιούμε τις καταστάσεις περισσότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Να μπορούμε να αντιληφθούμε τα γεγονότα πίσω από το προφανές, πίσω από αυτό που φαίνεται, και να καταλάβουμε πως πίσω από κάθε γεγονός που μπορεί να μας ξαφνιάζει, κρύβεται το μονοπάτι που καλούμαστε να ακολουθήσουμε εκεί που δεν είχαμε τολμήσει μέχρι τώρα.

Και ας αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές με αγάπη και όχι με φόβο.

Γιατί κάθε φορά πού βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γεγονός, ή παίρνουμε μία απόφαση, έχουμε αυτήν την επιλογή:

Να το διαχειριστούμε με αγάπη ή με φόβο.

Ο φόβος θα λειτουργήσει περιοριστικά, ενώ η αγάπη θα μας βοηθήσει να να επεκταθούμε και να αλλάξουμε.

Γιατί η ζωή πάντα ρέει,  θα αλλάζει και θα μας καλεί να την ακολουθήσουμε.

Και είναι στο χέρι μας το τί θα επιλέξουμε.

Καλή Πανσέληνο φίλοι μου!