ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Έκλειψη: 12 .21

Δεκανός: 2oς

Σταθερός Αστέρας: Rastaban Dragonis

Θεραπεία Τσάκρα: 3o ενεργειακό κέντρο, Μανιπούρα.

Στην ημέρα του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου 2021, έχουμε την τελευταία έκλειψη της χρονιάς που συνοδεύει την Νέα Σελήνη του μήνα, στην 12η μοίρα του Τοξότη.

Ευεργετεί τους εκπροσώπους της πύρινης τριπλότητας: Kριούς Λέοντες και Τοξότες του 2ου δεκαημέρου, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών.

Θα είναι ορατή από την νότια Αυστραλία, Αφρική Νότια Αμερική Eιρηνικό Ατλαντικό, Iνδικό ωκεανό και Ανταρκτική.

Πάγια σημείωση.

Χρειάζεται να θυμόμαστε, ότι οι εκλείψεις σχετίζονται περισσότερο με το κοσμικό επίπεδο, και λιγότερο η σπανίως  με κάποιον ατομικό χάρτη.

Ακόμα και αν υπάρχει σύνδεση με τον προσωπικό γενέθλιο χάρτη μας, μπορεί να δώσει γεγονός ,μόνο εάν το σημείο που ”χτυπάει” η έκλειψη είναι ήδη ενεργοποιημένο από τις τεχνικές πρόβλεψης, και άρα η έκλειψη είναι ο σπινθήρας που ανάβει το φως. Συνεπώς, μία έκλειψη από μόνη της δεν φέρνει ούτε το θετικό  αλλά ούτε και το αρνητικό αποτέλεσμα.

Το φαινόμενο της έκλειψης συμβαίνει την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο, αλλά διαφορετική ώρα για την κάθε χώρα.. Κάθε χώρα μπορεί να επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο, άλλες να έχουν πολλά γεγονότα άλλες καθόλου και άλλες να δέχονται τις συνέπειες των γεγονότων που συνέβησαν σε μία άλλη χώρα.

Ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν κατά τη φάση της Νέας Σελήνης, όταν ο ήλιος και η σελήνη βρίσκονται ακριβώς στην ίδια μοίρα και στο ίδιο ζώδιο. Το φεγγάρι περνά ανάμεσα τον από τον ήλιο και τη γη, κρύβοντας προσωρινά τον ήλιο. Αφορούν στη δυνατότητα του να κάνουμε μία νέα εκκίνηση, σε όποιον τομέα της ζωής μας καταλαμβάνει στο γενέθλιο χάρτη μας η έκλειψη, η ανάλογα και ποιον πλανήτη επηρεάζει.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ.

Ο Albert Einstein έλεγε: ότι ”ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει την ίδια του τη ζωή και αυτή των συνανθρώπων του, σαν κάτι χωρίς νόημα, δεν είναι απλά δυστυχής, αλλά και σχεδόν ανάξιος να ζει.”

Είναι η ώρα να ανοίξουμε την οπτική μας, και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και πίστη.

Παρ΄ όλο, που το όλο κλίμα γύρω μας, καλλιεργεί συστηματικά τον φόβο και την απογοήτευση, και τον μαρασμό.

Βγαίνοντας από τις υπόγειες διαδρομές του Σκορπιού, αντικρίζουμε το εκτυφλωτικό φώς του Τοξότη.

 Κι είναι εδώ, που αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε, την ανάγκη μας, να μοιραστούμε και με τους άλλους, ότι μπορεί να κουβαλήσαμε μέχρι τώρα μέσα μας. Και συνειδητοποιούμε, πως ότι μπορεί να έχουμε εμείς, που μας τυραννάει και μας βασανίζει, το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς γύρω μας.

Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την ανώτερη γνώση, η μετάβαση, η γέφυρα, το πέρασμα  σε μια ανώτερη συνείδηση.

Μετά  την υπαρξιακή αναζήτηση του Σκορπιού, είναι η στιγμή να αναζητήσουμε το νόημα και την ουσία αυτού που είμαστε, αυτού που ζούμε και αυτού που πράττουμε.

Αυτό είναι και το αιώνιο ερώτημα πού βασανίζει το μυαλό των ανθρώπων ανά τους αιώνες:

Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

Πώς μπορώ να βρω σκοπό, νόημα, στην καθημερινότητά μου, έτσι ώστε να πετύχω κάτι που θα με ολοκληρώσει και θα μου δώσει χαρά;

Η ενέργεια του Τοξότη, συνδέεται με την επέκταση, την τόλμη, τη δράση, και την ανεξαρτησία, αυτήν που όλοι επιδιώκουμε να έχουμε στη ζωή μας.

Το στοιχεία  της φωτιάς του Τοξότη, θα τροφοδοτήσει την έμπνευση, αυτή πού θα λειτουργήσει σαν καταλύτης, σαν κίνητρο, για την ανάπτυξη την εξάπλωση και την επέκταση σου.

 Δεν μπορεί όμως να υπάρξει ” Έμπνευση” αν δεν υπάρξει πίστη σε κάτι ανώτερο από σένα, αν δεν ανάπτυξης μία στενή σχέση με το Θείο και το Θεϊκό εαυτό σου.

Αν δεν ανυψωθείς  πάνω από τα γνωστά σου όρια και πλαίσια, σε υπερβατικούς δρόμους, σύμφωνα με τον συμβολισμό του Κενταύρου, που ετοιμάζεται να εκτοξεύσει ένα βέλος στο σύμπαν….

Πάντα γύρω σου, θα υπάρχουν οι καθοδηγητικές δυνάμεις,(διαισθήσεις, όνειρα) που θα σου δείχνουν το δρόμο, αυτόν που πρέπει να περπατήσεις, και που θα σε βοηθούν να θυμάσαι έστω και ασυνείδητα, ότι η ζωή είναι ένα πνευματικό ταξίδι, και ότι ο ρόλος μας είναι να ενεργούμε συνεχώς έτσι ώστε να πλησιάζουμε τον ανώτερο εαυτό μας, και άρα το ύψιστο  δυναμικό μας.

Ωστόσο το ξύπνημα από τη ”σκοτεινή νύχτα της ψυχής” δεν είναι απλό ούτε εύκολο.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα, βρίσκονται σε μία συναισθηματική αποστασιοποίηση, ενώ ταυτόχρονα παλεύουν να διατηρήσουν την εξωτερική τους ισορροπία, πηγαίνοντας στη δουλειά τους, πληρώνοντας τους λογαριασμούς τους, κάνοντας τη ρουτίνα της καθημερινότητας τους.

Και μπορεί να φαίνονται λειτουργικοί  στις καθημερινές τους διαδικασίες, όμως το βάρος που δημιουργείται όταν ο άνθρωπος ζει χωρίς όραμα, στόχο και σκοπό, κινούμενος στη μηχανική, κινούμενος αντίθετα με τη φύση του, μπορεί να του προκαλέσει κατάθλιψη και να τον καταστήσει  ουσιαστικά ανίκανο.

Γιατί η κατάθλιψη προκαλείται πάντα από συναισθήματα αποδυνάμωσης. Όταν για παράδειγμα, νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα που έχουμε μάθει μέχρι τώρα να ελέγχουμε. Μπορεί να έχει τις ρίζες της σε μία χημική ανισορροπία ,η μία τραυματική αλλαγή ζωής ,από ένα διαζύγιο, έως την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, για τη διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας.  Η κατάθλιψη συχνά κάνει το άτομο, να μην μπορεί να γίνει αποτελεσματικό, και να πρέπει να υποβληθεί σε αγωγή από επαγγελματία του τομέα της ψυχικής υγείας.

Όταν όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ”πνευματική κατάθλιψη”, ο άνθρωπος νιώθει μόνος του, απογοητευμένος, βρίσκεται μέσα σε ένα αδιέξοδο χωρίς καμία ελπίδα να βιώσει τη Θεϊκή Ένωση. Μπορεί να έχει διάφορες ρίζες και αιτίες και αυτή, όμως το σημαντικό είναι ότι κάνει τον άνθρωπο να αμφισβητεί την αξία της ζωής του και να εστιαστεί ολοκληρωτικά στην κακοτυχία.

Η διαφορά ανάμεσα στην ”κλινική κατάθλιψη” και την ”πνευματική” είναι δυσδιάκριτη, και χρήζει πάντα άμεσης πρόληψης και θεραπείας.

Αυτή  είναι και η σκιώδης πλευρά του Τοξότη. Η ματαιότητα και το κενό.

Στον κύκλο αυτής της Νέας Σελήνης, καλούμαστε να μπούμε σε μια εκπαιδευτική δοκιμασία, και να αναζητήσουμε το δικό μας μονοπάτι εξέλιξης.

Να ακολουθήσουμε την διαδρομή του ονείρου μας, αυτή που πηγάζει βαθιά από την ψυχή μας.

Να αναζητήσουμε και να ανακαλύψουμε τον Θεϊκό εαυτό μας, να συνδεθούμε με το μυστήριο και την μαγεία της ζωής.

Να πιστέψουμε πολύ και βαθιά στο καλό που έχουμε μέσα μας, και που βρίσκεται παντού και γύρω μας.

Να ενδυναμώσουμε ενεργειακά το τρίτο τσάκρα μας, θεραπεύοντας κάθε αίσθημα αποδυνάμωσης και έλλειψης σεβασμού προς τον εαυτό μας ή προς τους γύρω μας.

Τα μαθήματα αυτού του κύκλου και μέσα από το τρίτο τσάκρα μας θυμίζουν:

Να τιμάμε τον εαυτό μας.

Να έχουμε αυτοσεβασμό.

Να βρούμε το κέντρο της δύναμης μας, της αυτοεκτίμησης μας, εξισορροπώντας έτσι και όλες τις σχέσεις μας με τους άλλους, μία και αυτές ξεκινούν  μέσα από το τρίτο τσάκρα.

Αυτή η νέα σελήνη βρίσκεται πάνω στον απλανή Αστέρα: Rastaban Dragonis Το κεφάλι του Δράκου.

Μας υπενθυμίζει ότι το κλειδί της γνώσης βρίσκεται μέσα μας, το έχουμε εμείς, για όλα όσα ψάχνουμε, για όλα όσα αναζητάμε….

 Ο ήλιος και σελήνη σχηματίζουν μία όψη συνόδου με τον Ερμή. Στον κύκλο αυτόν ότι είναι κρυμμένο βγαίνει στο φως, αναδύεται καθαρίζει και αλλάζει. Είτε  αυτό μπορεί να αφορά συναισθήματα, είτε αυτό μπορεί να αφορά κάποια μυστικά, που βαραίνουν την ψυχή σου. Είναι η ώρα της κάθαρσης, για να προχωρήσεις μπροστά.

Κορυφώνεται  στο δεύτερο δεκανό  του Τοξότη, που είναι φύσεως Άρη.

Κάθε καινούργια έναρξη, κάθε στόχος, κάθε όραμα που υπερασπίζεσαι, θα το κάνεις με ένταση, και επιμονή, με πάθος και πίστη, όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα όνειρο που έχει έρθει η ώρα να το υποστηρίξεις για να το υλοποιήσεις!

Η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω, σε μία στενή σχέση με τον Άρη από το Σκορπιό, εντείνει τα συναισθήματα, δημιουργώντας ένα κλίμα ισχυρής ερωτικής ενέργειας, που διαχέεται  στην ατμόσφαιρα, και μάλιστα λίγο παρακάτω η Αφροδίτη πρόκειται να συναντήσει τον Πλούτωνα.

Ο έρωτας, ήταν, είναι ,και θα είναι πάντα, μία ισχυρή κινητήρια δύναμη ανάπτυξης και εξέλιξης. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα, ο λόγος για να ονειρευόμαστε, να επιθυμούμε, να αλλάζουμε, να ζούμε, και να χαιρόμαστε.

Τα πρόσωπα που θα συναντηθούν στον κύκλο αυτόν, θα γράψουν δυνατές ιστορίες αγάπης, έρωτα, που μπορεί ,ναι, μπορεί, να μετουσιώσει, και να μεταλλάξει κυριολεκτικά, την προσωπικότητά τους, και  να τους εξυψώσει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους!

Όμως είναι σημαντικό να θυμάσαι ,πώς ένας υγιής, αρμονικός, και όμορφος έρωτας, που σε γεμίζει και δημιουργεί την πληρότητα που αναζητάς, απαιτεί μία καθαρή, γαλήνια, έντιμη και καθαρή  ψυχή για να ταιριάξει μέσα της.

Ο Δίας κυβερνήτης αυτής της έκλειψης, βρίσκεται στον Υδροχόο σε ορθόδρομη πορεία πλέον, και πρόκειται να σχηματίσει μία όψη τετραγώνου με τον Άρη από το Σκορπιό.

Θα λειτουργήσει σαν τη σπίθα εκείνη που χρειάζεται για να πυροδοτήσει τις καταστάσεις, έτσι ώστε να αρχίσουν να εξελίσσονται.

Είναι εκείνη η διάθεση που δημιουργείται μέσα μας, αυτή της επανεκκίνησης, που μαζί με την Νέα Σελήνη, μας ανοίγει την πόρτα σε ένα Νέο κύκλο εκκινήσεων ενάρξεων και αλλαγών, που θα μας συνοδεύσουν μέχρι τον επόμενο κύκλο της πανσελήνου στις 18 Ιανουαρίου 2022.

Καλή αρχή λοιπόν, σε όσους έχουν την διάθεση να τολμήσουν.

Και όπως είπε και η ‘Άννα Φρανκ, στο ημερολόγιο της, ”Αυτοί που έχουν θάρρος και πίστη, δεν πάνε ποτέ χαμένοι.

Καλή Νέα Σελήνη φίλοι μου!