ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Ηλιακή Έκλειψη 14/12/2020: A change is gonna come

Πάγια σημείωση:
Για ακόμα μία φορά πρέπει να σημειώσω ότι οι Εκλείψεις σχετίζονται περισσότερο με το Κοσμικό επίπεδο και λιγότερο ή σπανίως με κάποιον ατομικό χάρτη. Ακόμα και αν υπάρχει σύνδεση με κάποιον ατομικό χάρτη, γεγονός μπορεί να προκύψει μόνο εάν το σημείο που χτυπάει η Έκλειψη είναι ήδη ενεργοποιημένο από τις τεχνικές πρόβλεψης και άρα η Έκλειψη, ως ένα απλό κερασάκι στην τούρτα, πυροδοτεί το υπάρχον δυναμικό σε ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο το γεγονός αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί. Επομένως μία Έκλειψη από μόνη της δεν φέρνει ούτε την άνοιξη, ούτε την καταστροφή.
Τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα για όλο τον κόσμο: αυτό που τα διαφοροποιεί είναι η κατάστρωση του χάρτη τους για τον συγκεκριμένο τόπο που εξετάζουμε. Κάθε χώρα μπορεί να επηρεαστεί λοιπόν με διαφορετικό τρόπο- άλλες μπορεί να μην έχουν καθόλου γεγονότα, άλλες να έχουν σημαντικά γεγονότα και άλλες να πρέπει να διαχειριστούν τις συνέπειες των γεγονότων που συνέβησαν σε κάποια άλλη.

Αυτό αποτελεί κοινή λογική και αφορά στον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα σε Κοσμικό επίπεδο: μπορεί να ζούμε στον δικό μας μικρόκοσμο βιώνοντας την ατομική μας ιστορία, αλλά αυτή θα εκτυλίσσεται μέσα στο πλαίσιο της ιστορίας του τόπου στον οποίο βρισκόμαστε και με την σειρά της αυτή η ιστορία θα εκτυλίσσεται μέσα στα πλαίσια της ιστορίας ολόκληρης της ανθρωπότητας. Όλα συνδέονται λοιπόν, είτε αυτή η σύνδεση είναι προφανής είτε αυτή είναι έμμεση.

Έχοντας τους φυσικούς περιορισμούς μας κατά νου (όπως και την έλλειψη στοιχείων και όσων συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες) μπορούμε να προσεγγίσουμε τα βασικά θέματα που προβάλλουν οι χάρτες αυτοί, οι οποίοι μας δίνουν τον τόνο για το επόμενο χρονικό διάστημα για τον κόσμο και την χώρα μας.

Θα ξεκινήσω με μια σύντομη αναφορά στην Σεληνιακή Έκλειψη που θα γίνει στις 30/11/2020, περίπου στις 8 μοίρες του άξονα Διδύμων/Τοξότη:

Αυτή η έκλειψη συμβαίνει πάνω σε έναν άξονα σταθερών αστέρων που συνδέεται με τέλη και αρχές κύκλων, μία σημαντική αλλαγή. Και είναι και πολύ επίκαιρο, με την ερχόμενη Μεγάλη Σύνοδο που σηματοδοτεί ακριβώς αυτό, την είσοδο σε ένα νέο κύκλο. Η θέση της σχετίζεται με τον κίνδυνο επιδρομών και λεηλασίας από εχθρούς, καθώς και με απότομες αλλαγές της ατμόσφαιρας και του καιρού.

Θα είναι ορατή και άρα θα επηρεάσει περιοχές όπως η Ωκεανία, η Βόρεια και Νότια Αμερική, η Ανατολική και Νότια-ανατολική Ασία, την Βόρεια Ευρώπη. Η θέση της συνδέεται με την Αρμενία, το Ιράν, το Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν, την περιοχή πέριξ της λίμνης Ούρμια, την παραθαλάσσια περιοχή της Λιβύης (ειδικά το ανατολικό της κομμάτι), την περιοχή ανάμεσα στα σύνορα Λιβύης και Αιγύπτου, την περιοχή του Δέλτα του Νείλου/ Βόρεια Αίγυπτο.

Θα σημειώσω μόνο ορισμένα σημαντικά θέματα από αυτό τον χάρτη σχετικά με την χώρα μας:

Ο Κύριος του 7ου, ο Ήλιος ( οι επίσημοι εταίροι μας ή ανοιχτοί εχθροί μας) βρίσκεται σε μία θέση που υποδηλώνει ένα κλείσιμο ή την προσπάθεια να ολοκληρώσει πράγματα που επιδίωξαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά δεν τείνουν να το κάνουν αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Ο χρόνος και οι προσωπικές επιθυμίες φαίνεται να έχουν ουσιαστικό ρόλο, και αυτοί οι δύο παράγοντες παίζουν με κάποιο τρόπο ρόλο-κλειδί στις εξελίξεις σε συσχετισμό με αυτά τα θέματα.

Ο κύριος του 9ου – τρίτες χώρες που παίζουν σημαντικό ρόλο στα πράγματα, φαίνεται επί του παρόντος να έχουν μία προσέγγιση που με κάποιο τρόπο ωφελεί τους εταίρους μας ή/και τους ανοιχτούς μας εχθρούς – και οπτικές/προτεραιότητες που αυτή την στιγμή φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα σε εμάς. Ωστόσο, ο κύριος του 1ου, ο Κρόνος – το ‘εδώ’, το ‘εμείς’- σύντομα εξέρχεται από τον Αιγόκερω, και άρα σπάει την αμοιβαία υποδοχή με τον κύριο του 9ουπου έπαιζε ρόλο στην διαμόρφωση της γενικής μέχρι τώρα κατάστασης, και αρχίζει να προβάλλει τις δικές του προτεραιότητες πρώτες. Επομένως ο χάρτης υποδεικνύει γενικά αλλαγή.

Ένα τελευταίο σημείο ενδιαφέροντος είναι ότι ο κύριος του 10ου – η κυβέρνηση- που είναι ο Δίας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς είναι στηn πτώση του, έχει δύναμη πάνω στον κύριο του 7ου. Αυτό είναι σημαντικό καθώς δείχνει ότι μπορεί να βρει τρόπους να επηρεάσει τους εταίρους μας και επίσης έχει την ευκαιρία να φέρει τους ανοιχτούς εχθρούς στην θέση που θέλει ή να εκμεταλλευτεί τα αδύναμα σημεία τους.

Στο δια ταύτα, στην Ηλιακή Έκλειψη που θα συμβεί στις 14/12/2020, περίπου στις 23 μοίρες του Τοξότη.

Η Ηλιακή έκλειψη θα είναι ορατή και άρα μπορεί να επηρεάσει με κάποιο τρόπο την Νότια Αμερική (ειδικά την Χιλή και την Αργεντινή), τον Νότιο Ειρηνικό και Νότιο Ατλαντικό, την Νοτιοδυτική Αφρική και Ανταρκτική.

Η θέση της συνδέεται με την Τοσκάνη, Ισπανία, Γαλλία, Ελβετία, Λουξεμβούργο και την περιοχή στην δυτική πλευρά του Ρήνου στην Γερμανία. Με το Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, τα ΗΑΕ και ειδικά με το νότιο κομμάτι της Αραβικής χερσονήσου, δηλαδή την Υεμένη, Σαουδική Αραβία και το Ομάν. Με την Ουγγαρία, την Κροατία, την Τσεχία, την Βορειοδυτική Πολωνία (Στάργκαρντ), την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία στην Γερμανία.

Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς αυτή η θέση σχετίζεται με την εκτροφή ζώων, πτηνά και άλογα. Με την εξορία, φυλάκιση ή ‘εκθρόνιση’ κάποιων σημαντικών προσώπων, με την δυσαρμονία και έχθρα ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους και όσους τον κυβερνούν. Με την εχθρότητα, τον εκτοπισμό πληθυσμών, διχαστικές προσεγγίσεις, φωτιές, απειλές ή φήμες πολέμου και εχθροπραξίες ή γενικές διαμάχες, κινήσεις στρατού, καταστροφικές ή ακραίες συμπεριφορές. Επίσης με ακραία καιρικά φαινόμενα ( χαλάζι, χιόνι, κεραυνούς, δυνατούς ανέμους, φωτιές κτλ) ή/και φυσικά φαινόμενα.

Ο συνδυασμός δείχνει την τάση σε εξάπλωση και την απουσία υγιών ορίων, προβλήματα που συνδέονται με θρησκευτικά θέματα, τον νόμο, την έλλειψη περιορισμών (βλαβερή εξάπλωση), έλλειψη καθοδήγησης, μυωπικές προσεγγίσεις και ακραίες απόψεις ή δράσεις από όλες τις πλευρές. Επίσης δείχνει την τάση για την διασπορά πραγμάτων όταν δεν υπάρχει περιορισμός ή έλεγχος.

Ο Κύριος αυτής της Έκλειψης είναι ο Δίας, ακόμα σε μία δυσμενή θέση για αυτόν, αλλά ο οποίος βλέπει το φως στο τέλος του τούνελ, καθώς αργά αλλά σταθερά πλησιάζει τώρα την οριστική έξοδο του από την πτώση του στον Αιγόκερω και εισέρχεται στον Υδροχόο. Από την πλευρά του Δία, αυτή είναι μια καλή αλλαγή, καθώς ενώ η προτεραιότητα του και το πλαίσιο του θα παραμείνει ο Κρόνος, θα είναι σε καλύτερη θέση για να δράσει σε σχέση με την τρέχουσα του κατάσταση.

Η Έκλειψη πέφτει πάνω σε σταθερό αστέρα που σχετίζεται με την ικανότητα να αλλάζει κάποιος το δέρμα του όπως ένα φίδι και άρα να μπορεί να ανανεώνεται, να μορφοποιεί ξανά τον εαυτό του ώστε να ταιριάζει με τις τρέχουσες συνθήκες, δείχνοντας την ανάγκη ώστε ο κόσμος να απαλλαγεί τα προηγούμενα πρότυπα, ιδέες και προτεραιότητες του και να προσεγγίσει τον εαυτό του με διαφορετικό τρόπο. Συνδέεται επίσης με την ικανότητα της θεραπείας και με την ιατρική γενικά και λαμβάνοντας υπόψη ότι αντιμετωπίζουμε την κρίση με τον κορωνοϊό, αυτή η τοποθέτηση δίνει ελπίδα ότι το απαιτούμενο φάρμακο ή θεραπεία θα είναι διαθέσιμο σύντομα και όχι αργότερα.

Ο Ερμής – ένας χτυπημένος Ερμής που δεν μπορεί να δράσει σωστά – είναι σε σύνοδο με την Έκλειψη και λειτουργεί ως πρόβλημα τόσο για την Σελήνη όσο και για τον Ήλιο. Αυτό δείχνει προβλήματα που σχετίζονται με τον άνθρωπο, τόσο με τους απλούς ανθρώπους όσο και με άτομα εξουσίας. Φέρνει αστάθεια, λανθασμένο τρόπο σκέψης και προσέγγισης, ψεύτικες αξιώσεις και ψευδείς ειδήσεις, κακή ερμηνεία ή κακή χρήση του νόμου κ.α. Λειτουργεί σαν τον μυθικό θεό Λόκι, τον θεό της αταξίας, και φέρνει ‘χάος’ όποτε αφεθεί να δράσει μόνος του.
Ο Κρόνος και η Αφροδίτη βρίσκονται αυτή την στιγμή και οι δύο σε μία βλαβερή αμοιβαία υποδοχή με τον Αρη που τους δημιουργεί πρόβλημα. Όμως και οι δύο σύντομα αλλάζουν ζώδιο, σπάζοντας αυτή την βλαβερή σχέση. Ο Άρης με τις διχαστικές, συγκρουσιακές και πολεμικές του προσεγγίσεις, έβλαπτε την πιθανότητα για συμφιλίωση (Αφροδίτη) και επίσης τα υγιή όρια και περιορισμούς, την πρέπουσα δομή που απαιτείται ώστε τα πράγματα να λειτουργούν σωστά (Κρόνος).

Αυτό το κακό ρομάντζο σταματάει σύντομα. Αλλά ενώ ο Κρόνος θα παραμείνει αρκετά δυνατός ώστε να εκφράσει τον εαυτό του μέσα στον Υδροχόο, η Αφροδίτη δεν κερδίζει ουσιώδη δύναμη, που μπορεί να δείχνει ότι η όποια έννοια συμφιλίωσης θα υπάρξει, θα είναι εύθραυστη, και θα χρειαστεί καιρός και προσπάθεια προκειμένου οι διαμάχες και διχασμοί να θεραπευτούν – ή τουλάχιστον να θεραπευτούν στον βαθμό που μπορούν να θεραπευτούν. Η Αφροδίτη μεταφέρει το φως ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο και επιταχύνει την σύνοδο τους που θα φίνει προσεχώς στον Υδροχόο, οπότε αυτός ο χάρτης κλείνει με νόημα το μάτι στις αλλαγές και θέματα που σηματοδοτούνται από την επόμενη Μεγάλη Σύνοδο, φέρνοντας στο προσκήνιο θέματα τα οποία θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε και επεξεργαστούμε για τις επόμενες δεκαετίες.

Για την χώρα μας ειδικότερα τώρα, ο Βόρειος Δεσμός κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο του χάρτη από αντισκιά, αντηχώντας ακριβώς ότι είχαμε δει και στην προηγούμενη Έκλειψη του Ιουνίου, και άρα επαναλαμβάνει το δυναμικό για ανάπτυξη και για προώθηση των θέσεων μας, όπως επίσης και για την επέκταση κάποιου είδους – ή για την καλλιέργεια και ολοκλήρωση των σχετικών θεμάτων που διαχειριστήκαμε τους περασμένους μήνες.

Ο Δίας είναι ο Κύριος του 10ου στον χάρτη για την χώρα μας, επομένως δείχνει ότι ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον ίδιο πυρήνα θεμάτων που διαχειρίστηκε το προηγούμενο διάστημα, αυτά τα θέματα σύντομα επίσης θα αλλάξουν φύση (ο Κρόνος αλλάζει επίσης ζώδιο και όταν κάνει αυτή την αλλαγή σταματάει να βλάπτει τον Δία) επίσης και άρα θα είναι πιο βατό σταδιακά να αρχίσει να βρίσκει τις λύσεις σε αυτά τα θέματα και να μπορεί να τα διαχειριστεί σε βάθος χρόνου.

Ο Κρόνος είναι Κύριος του 7ου, οι εταίροι και ανοιχτοί εχθροί μας, και επίσης Κύριος 9ου – τρίτες χώρες που δεν πέφτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες – και όπως ανέφερα νωρίτερα, σύντομα αλλάζει υποδοχές καθώς εισέρχεται στον Υδροχόο. Κάνοντας αυτή την αλλαγή, σταματάει να βλάπτει την Σελήνη, που είναι Κυρία του 1ου, του ‘εδώ’, του ‘εμείς’. Επομένως ο χάρτης υποδεικνύει ότι θα υπάρξει κάποιου είδους αλλαγή σε συσχετισμό με τα παραπάνω θέματα, κάτι που ήταν επίσης εμφανές και στον χάρτη που αφορά την Σεληνιακή έκλειψη που προηγείται.

Ο Άρης όπως είχα αναφέρει και στην προηγούμενη έκλειψη, έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο τους προηγούμενους μήνες και είναι και πάλι συνδεδεμένος και με αυτή την Έκλειψη καθώς η Σελήνη μεταφέρει το φως ανάμεσα στον Άρη και στον Ήλιο, αλλά επίσης επειδή ο Ερμής προσεγγίζει σε όψη μαζί του. Επομένως έχουμε και πάλι τα θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια να παίζουν ρόλο, μαζί με επιθετικές συμπεριφορές, συγκρουσιακές προσεγγίσεις κτλ, αλλά τώρα σιγά –σιγά η εστίαση των θεμάτων μεταφέρεται στην αντιμετώπιση των συνεπειών των παραπάνω ζητημάτων, με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει πλέον, καθώς το πλαίσιο έχει καθοριστεί, οι παίκτες έχουν αποκαλύψει τις προθέσεις τους, έλαβαν τις θέσεις τους στην σκακιέρα και το παιχνίδι μόλις έχει ξεκινήσει. Πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά τους συμμάχους μας στο παιχνίδι, βασιζόμενοι σε στόχους για το μέλλον αποφεύγοντας συναισθηματισμούς. Τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο φαίνονται (χτυπημένος Ερμής) και η αναγκαιότητα για εγρήγορση και να μην παίρνουμε τίποτα σαν δεδομένο είναι πολύ σημαντικά: τα πράγματα είναι σε εξέλιξη και το παιχνίδι δεν έχει κριθεί ακόμα. Η ανάγκη για μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό, για υπομονή και νηφαλιότητα σε όλα τα θέματα που μας απασχολούν είναι απόλυτης σημασίας για την επόμενη περίοδο.
Είναι προφανώς μία προκλητική περίοδος, αλλά η αλλαγή είναι από την φύση της μία πρόκληση και απαιτεί όχι μόνο να προσαρμοστούμε σε αυτήν, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε την δυναμική που δημιουργείται προς όφελος μας, υφαίνοντας σιγά-σιγά τα συμφέροντα μας μέσα στην στόφα των γεγονότων που συμβαίνουν στον κόσμο.

Η τελευταία έκλειψη αυτής της οικογένειας συνέβη το 2002. Επίσης υπάρχουν συνδέσεις με την Ηλιακή έκλειψη του Δεκεμβρίου του 2001 και με την Σεληνιακή έκλειψη του Ιουνίου του 2011, επομένως μπορεί να υπάρχει συνέχεια θεμάτων που ξεκίνησαν τότε, ή αυτά τα θέματα τώρα βρίσκουν την ολοκλήρωση τους ή δίνουν τα αποτελέσματα τους. Αν αναμένετε γεγονότα, τότε αυτά μπορεί να συνδέονται με θέματα που είχαν προκύψει τότε.

Σε γενέθλιους χάρτες, μπορεί να επηρεάζεστε εάν έχετε πλανήτες ή άλλο σημαντικό σημείο του χάρτη σας στις 22-24 μοίρες του άξονα Τοξότη-Διδύμων και στις 5.5 με 7.5 μοίρες του άξονα Αιγόκερου –Καρκίνου. Ωστόσο επαναλαμβάνω: για να έχετε οποιοδήποτε γεγονός, το σημείο ή πλανήτης που επηρεάζεται από την έκλειψη, θα πρέπει να είναι ήδη ενεργοποιημένο από τις τεχνικές πρόβλεψης.

Painting: John William Waterhouse, ‘The Crystal Ball’