ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ.

Με το βλέμμα στο μέλλον!

Στις 18 Δεκεμβρίου 2020 ο Δίας περνά τις ”πύλες” του Υδροχόου, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην ανθρωπότητα.

Θα παραμείνει στον Υδροχόο, ως τις 30 Δεκεμβρίου 2021,εκτός από την περίοδο 13 Μάιου ως 29 Ιουλίου 2021 που θα περάσει για λίγο στους Ιχθύες και θα επιστρέψει πάλι με ανάδρομη πορεία.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της εξάπλωσης, της επέκτασης, και φυσικά της τύχης. Το πολύ σημαντικό στην μετακίνηση αυτή, είναι πως φεύγει από το  ζώδιο της ”πτώσης” του τον Αιγόκερω, και προχωρά σε ένα ζώδιο που μπορεί να μην έχει ”τίτλους”  όμως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, και μάλιστα εδώ είναι η καλύτερη θέση του απ ΄όλα τα αέρινα ζώδια.

Ο Υδροχόος, είναι ένα προοδευτικό, φιλικό και ”ανθρώπινο” ζώδιο, που αντιπροσωπεύει τόσο την πνευματική συνείδηση, όσο και τον τρόπο να βλέπει πίσω από το προφανές, το κατεστημένο, και να αναζητά λύσεις που μπορεί να λειτουργήσουν για το κοινό καλό.

Εδώ, στον Υδροχόο, ζυμώνεται η έννοια των ιδεών, η σχέση μας με τον εξωτερικό κόσμο, και τις ιδέες μας για την εξωτερική σφαίρα.

Παρ΄όλο που είναι ένα ζώδιο που αγαπά πολύ την ελευθερία και την ανεξαρτησία, έχει ανάγκη να κινείται σε συγκεκριμένα όρια πλαίσια και δομές, Η διαφορά είναι πως δεν θα διστάσει να τις αλλάξει άρδην αν καταλάβει πως δεν τον εξυπηρετούν πλέον.

Γι αυτόν οι έννοιες της ατομικότητας και της ελευθερίας, είναι συνυφασμένες με την προσωπικότητα του Υδροχόου, και θα κάνει τα πάντα για να τις προασπίσει , όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Είναι επίσης το ζώδιο που συνδέεται με τον ”συλλογικό νου”, την τεχνολογία, το διάστημα, την επιστημονική φαντασία, την αστρολογία, και ότι δίνει στο μυαλό τροφή για σκέψη και αμφισβήτηση.

Το ζώδιο του εφευρέτη, του μεταρρυθμιστή, του επαναστάτη, αυτού που έχει το σθένος να αμφισβητήσει το κατεστημένο και να το αλλάξει.

ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Είναι η εποχή που νιώθουμε την ανάγκη να αποκτήσουμε ένα νέο όραμα.

Το μέχρι τώρα ”μοντέλο” ζωής η κοινωνίας, έχει πάψει προ πολλού να είναι λειτουργικό και να έχει χρησιμότητα.

‘Εχει έρθει λοιπόν η στιγμή της αλλαγής. Η ανάγκη για πρόοδο, είναι επιτακτική. Σε όλους τους τομείς.

Κυρίως όμως σε ότι αφορά τον άνθρωπο και τις αξίες που πρεσβεύει.

Υπάρχει διάχυτη η ανάγκη του να προχωρήσουμε μπροστά, να νιώσουμε μεγαλύτερη ελευθερία, να το διάστημα αυτό θα αυξηθούν οι φωνές των υποστηρικτών της.

Είναι η εποχή που θα νιώσουμε την ανάγκη να πειραματιστούμε με νέα μοντέλα ζωής, νέους τρόπους διαβίωσης, αλλά και νέους τρόπους επικοινωνίας.

Υπάρχει ανάγκη για περισσότερη διαφώτιση, αλλά θα βρεθούμε και μπροστά σε νέες τεχνολογίες που θα διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την μετάδοση της επικοινωνίας και της πληροφορίας.

Μπροστά στο κατώφλι μια ουσιαστικής αλλαγής, είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε εξεγέρσεις η επαναστάσεις που απαιτούν ριζικές λύσεις.

Θέματα που σχετίζονται με το μεταναστευτικό είναι στην ”ατζέντα” του Δία στον Υδροχόο.

Και είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσουμε τώρα μια αύξηση ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν σε νέες συνθήκες η με νέα δεδομένα  η εγχειρήματα.

Σε αυτό συνηγορούν και οι δύο σημαντικές όψεις που θα σχηματίσει ο Δίας στον Υδροχόο, τόσο η σύνοδος του με τον Κρόνο, που ανοίγει ουσιαστικά τον επόμενο κύκλο της εικοσαετίας, αλλά και των επόμενων 200 ετών.

Αλλά  και το τετράγωνο του με τον Ουρανό, (μοντέρνο κυβερνήτη του Υδροχόου), που δημιουργεί τις συγκυρίες εκείνες που θα μας κάνουν να ξεφύγουμε από τις παραδοσιακές μεθόδους η δόγματα , και να αναζητήσουμε καινοτόμες λύσεις που ταιριάζουν καλύτερα στο μοντέλο της σημερινής εποχής.

Βεβαίως ας μην ξεχνάμε πως περνά και ο Κρόνος στον Υδροχόο, οπότε οι αλλαγές που πρόκειται να συντελεστούν δεν είναι απλές, και ενέχουν πάντα τον φόβο της αποδόμησης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η αλλαγή είναι μονόδρομος πλέον.

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Πηγή: My Astro.gr