ΔΙΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Η ΠΥΛΗ.

Στις 12 Απριλίου 2022 κορυφώνεται η σύνοδος του Δία και του Ποσειδώνα στο ζώδιο των Ιχθύων.

Μας παρασύρουν στο ταξίδι τους, στα βαθιά και αχαρτογράφητα νερά των ωκεανών, εκεί που τον μόνο που μπορείς να εμπιστευτείς είναι η διαίσθηση σου, αυτή είναι η πυξίδα σου και ο οδηγός σου.

Χρειάζεται να μάθεις να διαβάζεις τον άνεμο, και να στρέφεις το καράβι σου στη ροή του, και να αφουγκράζεσαι την κακοκαιρία που μπορεί να έρχεται για να την αποφύγεις….

Κι άλλες  φορές, μπορεί να χρειαστεί να δεθείς στο κατάρτι του πλοίου σου, σαν άλλος Οδυσσέας, για να μην ενδώσεις στο απατηλό τραγούδι των Σειρήνων που μπορεί να σε οδηγήσουν στο βυθό, Μια και ο Ποσειδώνας σαν Θεός της θάλασσας, είναι στο στοιχείο του, αλλά και ο Δίας, βρίσκεται στο παραδοσιακό σπίτι του.

Και οι δύο Θεοί παντοδύναμοι, ανοίγουν νέα υδάτινα μονοπάτια στην ανθρωπότητα, ωστόσο χρειάζεται όχι μόνο καλό πλοίο για να τα διανύσουμε αλλά και έναν έμπειρο  καπετάνιο, που δεν θα μας εκθέσει στην κακοκαιρία και τους κινδύνους που σίγουρα φέρνουν μπροστά μας.

Και θα λέγαμε βλέποντας την όψη αυτή πιο ανοιχτά, με μια πιο διευρυμένη οπτική, ή πιο μεταφυσικά, πως η εποχή αυτή είναι το πέρασμα μέσα από μια Υδάτινη Πύλη,  που μπορεί, γι΄ αυτόν που ξεπερνά τα εμπόδια να τον  περάσει σε ένα άλλο επίπεδο ή σε μια άλλη πραγματικότητα.

Πρώτα όμως θα πρέπει να περάσει από τις δοκιμασίες που του επιβάλλουν οι Θεοί.

Το σημαντικό με την όψη αυτή των δύο πλανητών είναι πως λόγω της αργής διέλευσης του Ποσειδώνα, θα συναντηθούν μόνο μία φορά σε κάθε ζώδιο κάθε 12 με 13 χρόνια περίπου. Για αυτό και ο συνοδικός κύκλος αυτών των δύο πλανητών είναι εξαιρετικά σημαντικός και σηματοδοτεί έναν Νέο εξελικτικό κύκλο όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και για την ανθρωπότητα.

Ας γνωρίσουμε όμως τους πρωταγωνιστές του έργου που  θα  παιχτεί τους επόμενους μήνες.

Ο Ποσειδώνας είναι ένας  αργός πλανήτης (ανακαλύφτηκε πρόσφατα στις 23 Σεπτεμβρίου 1846) ,και διατρέχει τον ζωδιακό σε εκατόν εξήντα τέσσερα χρόνια, εννέα μήνες και δέκα ημέρες. Σε κάθε ζώδιο παραμένει περίπου δεκατέσσερα χρόνια. Και κάθε 7 περίπου μήνες έχει μια ‘’φαινόμενη’’ ανάδρομη κίνηση που διαρκεί περίπου πέντε μήνες.

Οι διελεύσεις του θεωρούνται από τις πιο δύσκολες και δυσερμήνευτες γιατί όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην διάρκεια τους σκεπάζονται από ένα ομιχλώδες σύννεφο, έτσι που τίποτα δεν είναι ευδιάκριτο η σαφές .

Από την άλλη μεριά ο Δίας είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την επέκταση τη μεγέθυνση, την αφθονία, την περιπλάνηση, το στοχασμό.

Διευρύνει το πνευματικό επίπεδο και τη συνειδητότητα του ανθρώπου, και τον βοηθά να κατανοήσει καλύτερα τους παγκόσμιους πνευματικούς και δημιουργικούς νόμους. Όμως κάθε πλανήτης έχει δύο πλευρές, την καλή και τη δύσκολη, και έτσι και ο Δίας στη δύσκολη του πλευρά, μπορεί να αφορά προβλήματα με το νόμο, απληστία, τάση για απόκτηση ακόμα και αντικειμένων που δεν μας ανήκουν, υπεραισιοδοξία που μπορεί να φτάσει στο βαθμό της ασυδοσίας, ηθική χαλάρωση και τέλος λαιμαργία και φαγητό. Και σε κάθε περίπτωση εάν κάνεις κατάχρηση των ευεργετημάτων του επόμενο είναι να λειτουργήσει η αρνητική του πλευρά.

Ο μεγάλος κίνδυνος του Δία κρύβεται πάντα στην υπερβολή όποιας μορφής, γιατί συνήθως που οδηγεί σε ακρότητες.

Ο Δίας, βρέθηκε για πρώτη φορά στο ζώδιο των Ιχθύων από τις 13 Μαΐου έως τις 28 Ιουλίου 2021. Επέστρεψε και πάλι στις 28 Δεκεμβρίου 2021 έως τις 10 Μαΐου του 2022 που θα περάσει στο ζώδιο του Κριού. Θα επιστρέψει για τελευταία φορά στους Ιχθύες στις 28 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022 όπου και θα περάσει οριστικά στο ζώδιο του Κριού.

Αν εξαιρέσουμε την περίοδο που ο Δίας αλλάζει ζώδιο, και ως τις 28 Οκτωβρίου που περνά και πάλι στο ζώδιο των Ιχθύων, τίθεται και πάλι κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα, ενεργοποιώντας τα θέματα που ενεργοποιήθηκαν στην περίοδο Απριλίου -Μαΐου μια και θα βρίσκεται και πάλι σε μια σφαίρα 9 μοιρών περίπου από τον Ποσειδώνα.

Γεγονός είναι βεβαίως πως σε αυτό το υδάτινο σπίτι του, αναπτύσσει περισσότερο τις ψυχικές του ποιότητες, και αναζητά την επέκταση μέσα από το να συνθέτει και να επεξεργάζεται την πνευματική και φιλοσοφική του ανάπτυξη, να αναζητά νέες εμπειρίες, αναπτύσσοντας και βελτιώνοντας  το εξελικτικό σχέδιο του ανθρώπου, αυξάνοντας την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση, και προάγοντας την πνευματική και ψυχική έκφραση ανακαλύπτοντας και νέες μορφές έκφρασης κυρίως και μέσω της τέχνης.

Και σε αντίθεση με τον Τοξότη(που είναι η κύρια κατοικία του ) και που μέσα σε αυτή έχει την ανάγκη της εξάπλωσης και της δράσης με ταχύτητα και αμεσότητα, εδώ ρίχνει τους τόνους και τους ρυθμούς του, και μας προσκαλεί σε μια εσωτερική εξερεύνηση και ανάπτυξη, θέτοντας σε λειτουργία τον μηχανισμό του συναισθήματος. Και είναι αυτό το λεπτό σημείο, που ενεργοποιείται και χρειάζεται μια προσοχή στην συνάντηση του με τον Ποσειδώνα , όταν η αναζήτηση κινείται προς κάθε κατεύθυνση, άκριτα, με μόνο οδηγό την συναισθηματική ανάγκη, που μας κάνει

να επιλέγουμε οτιδήποτε μας τραβά την προσοχή, ή μιλά στο συναίσθημα μας, και χωρίς να το φιλτράρουμε το εμπιστευόμαστε.

Ο Δίας αναζητά εδώ ένα νόημα πιο διευρυμένο. Η πραγματικότητα  αλλάζει καθημερινά με άπειρους τρόπους, και τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη να αναζητήσουμε νέες πηγές τροφοδότησης της ψυχής και του πνεύματος μας.

Ο πλανήτης εδώ θα κολυμπήσει στις ατελείωτες θάλασσες των Ιχθύων, εδώ που όλα ενώνονται,  και ακολουθούν  την ροή των ωκεανών , όπου δεν υπάρχει αρχή και τέλος, αλλά όλα είναι μέρος της ίδιας δημιουργίας .

Από την άλλη ο Ποσειδώνας, στο καλό σενάριο, θα ενδυναμώσει αυτή την αναζήτηση, προσφέροντας συμπαντική έμπνευση, και κοσμική συνειδητότητα ακόμα και μέσα από νέες μορφές έκφρασης η λύσεων μέσα από τις οποίες μπορεί να αναδυθούν καινούργια πεδία ευκαιριών και εξελίξεων.

Στα τελευταία 100 χρόνια οι δύο αυτοί οι πλανήτες συναντήθηκαν σε διαφορετικά ζώδια,  δημιουργώντας γεγονότα αντίστοιχης δυναμικής και ποιότητας με αυτά που έχουμε τώρα και διαμορφώνουν το κοσμικό σκηνικό.

Ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, και ας δούμε κάποια από τα γεγονότα που συνδέονται μαζί τους.

1) 1907 Δίας Ποσειδώνας στον Καρκίνο.

Εδώ έχουμε την δεύτερη σύμβαση της Χάγης το 1907 προσθέτει σημαντικές βελτιώσεις από τη σύμβαση του 1899 και μιλά:

 Σύμβασή για την επίλυση των διεθνών διαφόρων στο πλαίσιο του ειρηνικού καθεστώτος.

Σύμβαση σχετικά με την έναρξη των εχθροπραξιών αυτή η σύμβαση καθορίζει την αποδεκτή διαδικασία για ένα κράτος που διακηρύττει πόλεμο

 Σύμβαση για το σεβασμό των νομών και εθίμων του χερσαίου πολέμου

 Σύμβαση σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ουδέτερων Δυνάμεων και προσώπων σε περίπτωση χερσαίου πολέμου

Σύμβαση σχετικά με τη νομική θέση των εχθρικών εμπορικών πλοίων κατά την έναρξη των εχθροπραξιών σύμβαση για την προσαρμογή των αρχών της Σύμβασης της Γενεύης της έκτης Ιουνίου 1906

Σύμβαση σχετικά με την ίδρυση Διεθνούς δικαστηρίου λαφύρων.

Πολλοί από τους κανόνες που θεσπίστηκαν στις συμβάσεις της Χάγης παραβιάστηκαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η γερμανική εισβολή στο Βέλγιο, για παράδειγμα, ήταν παραβίαση της Σύμβασης (III) του 1907, σύμφωνα με την οποία οι εχθροπραξίες δεν πρέπει να ξεκινούν χωρίς ρητή προειδοποίηση.[  Τα δηλητηριώδη αέρια εισήχθησαν και χρησιμοποιήθηκαν από όλους τις μεγάλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του πολέμου, κατά παράβαση της Διακήρυξης (IV, 2) του 1899 και της Σύμβασης (IV) του 1907, η οποία ρητά απαγόρευσε τη χρήση «δηλητηρίων ή δηλητηριασμένων όπλων».

2) 1919 Δίας Ποσειδώνας στον Λέοντα.

Η Μικρασιατική Εκστρατεία, γνωστή διεθνώς ως Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1919–1922 και στην Τουρκία ως Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi (Δυτικό Μέτωπο του τουρκικού πολέμου της Ανεξαρτησίας) ήταν μια σειρά στρατιωτικών γεγονότων, που συνέβησαν κατά το διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ Μαΐου 1919 και Οκτωβρίου 1922. Ο πόλεμος διεξήχθη μεταξύ της Ελλάδας και του Τουρκικού Εθνικού Κινήματος, που θα ίδρυε αργότερα τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

3)1932 Δίας Ποσειδώνας στην Παρθένο.

Η πτώχευση της Ελλάδας το 1932 έγινε επίσημα τον Μάιο του 1932 με την κήρυξη της παύσης πληρωμών από την Κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου, ως αποτέλεσμα της διόγκωσης του εξωτερικού χρέους της χώρας λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της μείωσης των εξαγωγών. Οι διεθνείς αιτήσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου για την στήριξη της Ελλάδας στις δανειακές της υποχρεώσεις δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να εγκαταλειφθεί ο κανόνας του χρυσού, ραγδαία υποτίμηση και επακόλουθη χρεωκοπία.

4)1945 Δίας Ποσειδώνας στον Ζυγό.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ή Ηνωμένα Έθνη (Η.Ε.) είναι ένας διεθνής οργανισμός παγκόσμιας εμβέλειας μεταξύ των κρατών του κόσμου με σκοπό τη συνεργασία στο Διεθνές Δίκαιο, ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική ισότητα. Πρόδρομός του θεωρείται η Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ) που αποτέλεσε απαίτηση των Εθνών για τη διεθνή ειρήνη μετά από τις θηριωδίες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδρύθηκε το 1945 από τις χώρες που νίκησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχικά είχε 51 μέλη. Μετά την προσχώρηση του νεότερου κράτους, του Νοτίου Σουδάν το 2011, ο Ο.Η.Ε. αριθμεί 193 κράτη μέλη, δηλαδή σχεδόν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα έθνη.

5)1958 Δίας Ποσειδώνας στον Σκορπιό .

Η NASA (National Aeronautics and Space Administration, δηλαδή Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος, είναι κρατικός αμερικανικός οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την αεροναυτική και τη μελέτη του περιβάλλοντος της Γης. Ιδρύθηκε στις 29 Ιουλίου του 1958 με την Πράξη Εθνικής Αεροναυτικής και Διαστήματος. Η έδρα της NASA βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, ενώ όλες οι εκτοξεύσεις των επανδρωμένων και μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων της πραγματοποιούνται στο διαστημικό κέντρο Κένεντι.

Οι βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου 1958 διεξήχθησαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Γεωργακοπούλου. Πέντε πολιτικοί σχηματισμοί συμμετείχαν (τρία κόμματα και δύο συνασπισμοί). Η δεξιά παράταξη που βρισκόταν στην εξουσία από το Νοέμβριο του 1952, αρχικά ως Ελληνικός Συναγερμός υπό τον στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο και έπειτα ως ΕΡΕ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κερδίζει ξανά τις εκλογές με ποσοστό 41,16%, σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση.

6)1971 Δίας Ποσειδώνας στην2η μοίρα του  Τοξότη

 Το διαστημικό σκάφος Απόλλων 14 προσσεληνώθηκε στην περιοχή Fra Mauro, την προβλεπόμενη περιοχή προσεδάφισης της αποτυχημένης αποστολής “Απόλλων 13“. Στόχος της ήταν να προβεί σε λεπτομερή επιστημονική σεληνιακή εξερεύνηση. Το διαστημικό όχημα, με πλήρωμα τον κυβερνήτη Άλαν Σέπαρντ, τον πιλότο του διαστημοπλοίου Στιούαρτ Ρούζα και τον πιλότο της σεληνακάτου Έντγκαρ Μίτσελ, ξεκίνησε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα στις 31 Ιανουαρίου 1971.

Ανοίγει στην Πάρνηθα το καζίνο Μον Παρνές.

Υπογράφεται στη Βιέννη η Σύμβαση για τις Ψυχοτρόπες Ουσίες.

Τρομοκρατική επίθεση στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α.. Έκρηξη βόμβας χωρίς θύματα, σύμφωνα με την προκήρυξη έγινε ως διαμαρτυρία για την Αμερικάνικη εισβολή στο Λάος.

7)1984 Δίας Ποσειδώνας στην μηδενική  μοίρα του Αιγόκερω .

Το Διαστημικό Λεωφορείο Ντισκάβερι απογειώνεται για το παρθενικό του ταξίδι.

Διαρροή χημικών στο Μποπάλ: Μία διαρροή ισοκυανικού μεθύλιου από εργοστάσιο φυτοφαρμάκων της Union Carbide στο Μποπάλ, στη Μαντία Πραντές της Ινδίας, σκοτώνει ακαριαία χιλιάδες ανθρώπους και προκαλεί τραύματα σε πάνω από 500.000 άτομα, στη χειρότερη βιομηχανική καταστροφή στην ιστορία.

8)1997 Δίας Ποσειδώνας στην 27η μοίρα του  Αιγόκερω.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητάει την απόσυρση του νόμου περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Συνθήκη Σένγκεν).-

9)2009 Δίας Ποσειδώνας στον Υδροχόο

Η πανδημία γρίπης του 2009 ήταν μια πανδημία της γρίπης H1N1 (στα πρώτα της στάδια χαρακτηριζόταν απλώς επιδημία) που προκαλείται από τον ιό H1N1 και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πρόκειται για μια μετάλλαξη της γρίπης με γενετικό υλικό από τέσσερις προϋπάρχουσες μορφές του ιού: δύο από τη γρίπη των χοίρων (ένα από Βόρεια Αμερική και ένα από Ευρασία), ένα από τη γρίπη των πτηνών, και ένα από την ανθρώπινη κοινή γρίπη.

Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας εξαπέλυσε επίθεση με 31 σφαίρες από καλάσνικοφ και αμυντική χειροβομβίδα εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας Α-542 στο υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΙΑΣ ΠΟΣΕΙΔΏΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δύο ψάρια που συνδέονται με μια κορδέλα . Ο ένας από τους Ιχθύες εκπροσωπεί την ψυχή, και ο άλλος την προσωπικότητα και μεταξύ τους βρίσκεται το ”νήμα”, η ”σουτράτμα” η αργυρή χορδή που τα συγκρατεί μαζί σε όλο τον κύκλο της εκδηλωμένης ζωής.

Εδώ, θα είναι καλό να θυμηθούμε, πως βρισκόμαστε κάτω από την επιρροή των Ιχθύων, που είναι ένα διπλό ζώδιο.

Στην αριθμολογία, ο αριθμός 2 είναι το σύμβολο του Παγκόσμιου ανθρώπου.

Όμως τι είναι παγκόσμιος άνθρωπος?

Ο  παγκόσμιος άνθρωπος δεν έχει φύλλο, είναι εκ φύσεως ανδρογύνης, όπου το ”γιν” και το ”γιανκ ” είναι συγχωνευμένα.

Το ”Δύο” είναι σύμβολο μεταβλητό και σεληνιακό, και ενσαρκώνει την θηλυκότητα,

Είναι η ενσυνείδητη κρύπτη της δημιουργίας και της δράσεως της ζωής στην οποία πρόκειται να εκπληρωθεί το ΄΄γιν” που είναι η ουσία, φύλακας του μυστικού, και το ”γιανκ ”που είναι η συνείδηση.

Το ”γιν” και το ”γιανκ” αποτελούν φύσεις ανταγωνιστικές αλλά και συμπληρωματικές.

Κάθε φύση έχει τον δικό της χώρο και το δικό της δελτίο ”δονητικής ” ταυτότητας. ‘Ετσι το ” γιν ” βρίσκεται στον χώρο της δημιουργίας , της θηλυκότητας , της κυοφορίας , του ύδατος, του υγρού,του ψυχρού, της σκιάς, του βορρά, της γης, της παθητικότητας, της νύχτας, της σελήνης και των άρτιων αριθμών.

Το ”γιανκ ”, βρίσκεται στον χώρο της δράσεως, των μονών αριθμών, της αρρενωπότητας του ουρανού, της ξηρασίας , του θερμού, του λευκού, της ημέρας, του ήλιου.

Το ”γιν” και το γιανκ” αποτελούν δύο φύσεις και χώρους συνειδήσεως οι οποίοι συγχωνεύονται σε ένα κύκλο.Το ”δύο΄΄ είναι η πρώτη ρυθμική ενέργεια του σύμπαντος η οποία αναχωρεί από το ”Ένα” προς το ”Δυο”.

Στον αριθμό δύο υπάρχουν οι πολικότητες:

  • Άνδρας – Γυναίκα
  • Μέρα – Νύχτα
  • Ζωή – Θάνατος
  • Θλίψη – Χαρά
  • Πόλεμος – Ειρήνη

Αυτή ακριβώς η δυαδικότητα των Ιχθύων, φέρει επίσης τις πολικότητες του ”Δύο”:

  • Δεσμά ήΕλευθερία.
  • Ασυμβίβαστος  ή Συμβιβασμένος.
  • Θυσία ή Επανάσταση

Σε αυτά τα δίπολα θα κινηθούν και οι δύο πλανήτες ,(πάλι το δύο !)που μέσα από την συνάντηση τους θα δώσουν μια νέα  κατεύθυνση στην ανθρωπότητα.

Μόνο που εδώ θα λειτουργήσουν με έναν τρόπο πιο εσωτερικό και πιο υπόγειο.

Οι κατευθύνσεις που θα δώσουν δεν θα είναι άμεσες ή ξεκάθαρες, μα μέσα από υπόγειες διεργασίες, εικόνες που μπορεί να αναδύονται από το ασυνείδητο μας   ή μέσα από κάθε κανάλι εισόδου, όνειρα, συζητήσεις, συναντήσεις, η οποιοδήποτε μέσο μπορεί να μας αφυπνίσει.

Η κάθε αποκάλυψη ωστόσο, χρειάζεται την λειτουργία της διάνοιας, της διαίσθησης, και των πνευματικών αναζητήσεων και φιλοδοξιών.

Ωστόσο πάντα και σε κάθε πολικότητα υπάρχει το φωτεινό αλλά και το σκιώδες μέρος της.
Και εδώ με Δία και Ποσειδώνα, όλα αποκτούν μια μεγαλύτερη διάσταση από αυτήν που πραγματικά έχουν.

Μια και ότι  εμφανίζει ο Ποσειδώνας, ο Δίας θα έχει την τάση να το μεγαλοποιεί ή να το πολλαπλασιάζει.

Έτσι, τα όποια ”δεσμά” να γιγαντωθούν, πιστεύοντας ότι δεν έχουμε  έξοδο διαφυγής, οι φόβοι να μεγαλώσουν, και η θυσία να μην επιτρέψει στην ψυχή να ολοκληρωθεί.

 Αντίστοιχα φυσικά, και η απελευθέρωση από τα όποια δεσμά να επιταχυνθεί, η θυσία να δώσει την θέση της στην συνείδηση κλπ.

Βλέποντας την σύνοδο των δύο πλανητών σε παραλληλία με την σύνοδο που διαμόρφωσε το τοπίο στην αρχή της κρίσης αυτή του Κρόνου – Πλούτωνα το 2020, και άνοιξε έναν κύκλο ατελείωτων δεινών για την ανθρωπότητα, ο κύκλος του Δία – Ποσειδώνα, μπορεί να είναι αυτός που θα εμπνεύσει, θα αφυπνίσει και θα προσφέρει μια νέα συνείδηση σαφώς πιο εμπνευσμένη στην ανθρωπότητα. Πολύ συχνά- το παρατηρούμε σε περιόδους μεγάλων καμπών στην ιστορία.

Πολύ συχνά- το παρατηρούμε σε περιόδους μεγάλων καμπών στην ιστορία της ανθρωπότητας-, η Τέχνη είναι αυτή που προσφέρει τη ευκαιρία μιας ανύψωσης, και αναδύει   στην ανθρωπότητα ένα νέο όραμα, και μια άλλη κατεύθυνση από αυτή που μέχρι τώρα ακολουθούσε.

Χαρακτηριστικό είναι πως η σύνοδος των δύο πλανητών γίνεται πάνω στον αστερισμό του Markab Pegasi.

Το φτερωτό αθάνατο άλογο της Μυθολογίας, που εξημέρωσε ο Βελλερεφόντης και θέλησε να πετάξει μαζί του στον Όλυμπο για να πάρει μια θέση ανάμεσα στους Αθανάτους.

Kατά την Ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή η πτήση του Bελλεροφόντη στη ράχη του Πήγασου ταυτίστηκε με την ανύψωση του ανθρώπου στη σφαίρα του πνεύματος και της αρετής. Γι’ αυτό πολλοί Pωμαίοι αυτοκράτορες ή άλλα πρόσωπα που η πολιτεία ήθελε να τιμήσει ως ήρωες ή και να θεοποιήσει, εικονίζονται συχνά να ιππεύουν τον Πήγασο.

Οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που ακολουθεί την βαθιά του επιθυμία

. Κι εδώ μέσα από τον μύθο του Πήγασου, η επιθυμία είναι αυτή που μπορεί να μας οδηγήσει στην αλλαγή, να μας οδηγήσει ψηλά στο βουνό των Θεών.

Χρησιμοποιώντας την επιθυμία για αλλαγή και βελτίωση, τώρα μπορεί να γεννηθεί κάτι που να είναι ωφέλιμο για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η χαμένη πολιτεία της Ατλαντίδας βρισκόταν πέρα από τις Στήλες του Ηρακλή, στο χώρο του αγνώστου.

 Η αναγεννησιακή παράδοση αναφέρει ότι οι Στήλες έφεραν την επιγραφή Neplusultra (επίσης Non plusultra, ‘τίποτα παρά πέρα’), ως προειδοποίηση προς τους ναυτικούς να μην προχωρήσουν παραπέρα.

Κι όμως, ίσως εκεί, στον χώρο του αγνώστου, να κρύβεται η μεγάλη αλήθεια του Δία και του Ποσειδώνα.

Αντέχεις

να τις περάσεις ?

Ολυμπία.