ΔΙΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΙ ΧΡΟΝΟΚΡΑΤΟΡΕΣ

Βαδίζοντας στο κατώφλι της Νέας Εποχής.  

Βρισκόμαστε μπροστά στο κατώφλι ιστορικών αλλαγών και ανακατατάξεων, αυτό που σύμφωνα με την Αστρολογία  ορίζουν οι ”μεγάλοι συνοδικοί κύκλοι” , και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κύκλους του Δία και του Κρόνου.

Οι δύο αυτοί πλανήτες θεωρούνται οι μεγάλοι ”ρυθμιστές” στην εγκόσμια αστρολογία, ή οι ”Μεγάλοι Χρονοκράτορες” ή οι  ρυθμιστές των αιώνων.

Η συνάντηση τους ορίζεται κάθε 20 χρόνια,, και αποτελεί την βάση τριών Ιστορικών κύκλων και με  βάση την ιεραρχική φύση  της Αστρολογίας, είναι αυτονόητο, πως το μικρό εμπεριέχεται μέσα στο μεγαλύτερο.

Στους κύκλους αυτούς βλέπουμε τις ”τάσεις” σε κοσμικό επίπεδο που θα επικρατήσουν(πτώση η άνοδο αυτοκρατοριών, το πέρασμα της διακυβέρνησης από το ένα έθνος στο άλλο, η από την μια χώρα στην άλλη), ακόμα και αν αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια στιγμή μέσα στους  μικρότερους κύκλους.

Αυτοί οι εικοσαετείς κύκλοι, βρίσκονται μέσα σε έναν μεγαλύτερο κύκλο 240  ετών,(John Frawly, ”Real Astrology”2000) όπου οι πλανήτες συναντώνται μέσα στο ίδιο ”στοιχείο” (φωτιά, αέρας, γη  ή νερό )εξελίσσοντας συγκεκριμένους τομείς στην ανθρωπότητα.

Τα τελευταία 200 χρόνια, από το 1842 έως το 2020 οι κύκλοι αυτοί συμβαίνουν στην γήινη τριπλότητα.

 • 28 Μαΐου 2000/ 22η μοίρα Ταύρου.
 • 31 Δεκεμβρίου 1980/9η μοίρα Ζυγού.
 • 19 Φεβρουαρίου 1961/25η μοίρα Αιγόκερω.
 • 15 Σεπτεμβρίου 1941/ 9η μοίρα Ταύρου.
 • 10  Σεπτεμβρίου 1921/26η μοίρα Παρθένου
 • 28 Νοεμβρίου 1901/13η μοίρα Αιγόκερω.
 • 18 Απριλίου 1881/01η μοίρα Ταύρου
 • 21 Οκτωβρίου 1861/18η μοίρα Παρθένου .
 • 26 Ιανουαρίου 1842/8η μοίρα Αιγόκερω.
 • 20 Νοεμβρίου 1821 /20 Κριού.
 • 6 Ιουλίου 1802 /8 Αιγόκερω
 • 6Νοεμβρίου 1782/28 Τοξότη

Ο 20 ετής κύκλος σηματοδοτεί  τις κοινωνικές -οικονομικές -πολιτιστικές εξελίξεις.

Οι δύο αυτοί πλανήτες θα βρεθούν σε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία, σχηματίζοντας έναν κύκλο εξέλιξης 60 ετών.( Από 20 έτη σε κάθε ζώδιο).

Οι τέσσερις  κύκλοι των 60 ετών αποτελούν τους κύκλους των μεγάλων αλλαγών. Ανατρέχοντας  στα  ιστορικά γεγονότα των τελευταίων 240  ετών, τα οποία κατά βάση συνέβησαν με τις συνόδους των δύο πλανητών στα ζώδια της γης, έχουμε να παρατηρήσουμε το εξής και με δεδομένο πως:

Τα  ζώδια της γης, αντιπροσωπεύουν την υλική δημιουργία  και οικονομική ανάπτυξη. Έχουν να κάνουν και με τους πόρους που αντλούμε από την γη, αλλά και τις υπηρεσίες η και τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία. Βιώνουμε   μια τεράστια εξέλιξη σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία, αλλά παράλληλα  και μια αλόγιστη σπατάλη/καταστροφή  των φυσικών πόρων της γης.

Αναπτυσσόμαστε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. αδιαφορώντας αν η φύση μπορεί να αντέξει την κατασπατάληση των πόρων της.

Μολύνουμε καταστρέφουμε και καίμε το ”σπίτι” μας ανεξέλεγκτα, σαν να μην υπάρχει αύριο!

Η κλιματική αλλαγή μας χτυπά την πόρτα κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα.

Μας είναι σχεδόν αδύνατο να διαχειριστούμε την ελευθερία που μας  δόθηκε, και νομίζουμε πως μας ανήκουν τα πάντα η πως είμαστε οι  ”μοναδικοί  ένοικοι ”στον πλανήτη.

Θανατώνουμε αδιακρίτως  τα ζώα, προάγοντας μια μορφή βίας άσκοπης, ανούσιας, που όσο πάει  γίνεται όλο και πιο βάναυση και ειδεχθής.

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι ”κάστες των Ελίτ”  ορίζουν πλέον το παιχνίδι,  αποφασίζοντας  ποιος θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει.

Ο φόβος που σκόπιμα σπείρετε είναι αυτός που κρατά τις μάζες πειθήνιες και υποταγμένες.

Κινούμαστε χωρίς σχέδιο, και φυσικά χωρίς όραμα,  στον αυτόματο, καταστρέφοντας με ξέφρενες ταχύτητες τα πάντα!

Και φτάνουμε εδώ, λίγο πριν την Νέα Μεγάλη Σύνοδο των πλανητών, αντιμέτωποι με έναν από τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Την πανδημία του Covid -19.

Κι εδω, αρχίζουμε σιγά σιγά, να αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες μιας ζωής, ανεξέλεγκτης και χωρίς ενσυναίσθηση.

Για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές συνθήκες αλλαγών, όπως το Lock Down,και η αποξένωση η οποία προκύπτει κάτω από αυτές τις συνθήκες,  το κλείσιμο των επιχειρήσεων,  η τηλεργασία, η ανάγκη να λειτουργήσουμε κάτω από τις νέες επιβαλλόμενες συνθήκες, που από τη μια ίσως μας οδηγεί σε απόγνωση, αλλά από την άλλη μας υποχρεώνει να βγούμε από  το συνηθισμένο ξέφρενο μοντέλο ζωής που έχουμε δημιουργήσει, και να αναπτύξουμε άλλες  λύσεις, βλέποντας κατάματα τα προβλήματα που ως ανθρωπότητα έχουμε δημιουργήσει.

Ναι, βρισκόμαστε μπροστά στον νέο κύκλο ΔΙΑ ΚΡΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ.

Ανοίγουν μπροστά μας τα επόμενα 20 χρόνια που θα έχουμε την ευκαιρία να σώσουμε -αν μπορούμε – το ”σπίτι μας”…ΤΗΝ ΓΗ, και μαζί και τους εαυτούς μας, αλλά και τα παιδιά μας!

ΔΙΑΣΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΌΟ.

Συμβαίνει στις 21 Δεκεμβρίου 2020, και ανοίγει έναν ολοκαίνουργο κύκλο, μέσα από τον οποίο μας καλεί να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να δράσουμε.

 Η συνάντηση αυτή αρχικά έχει το εξής πρώτο καλό: Βρίσκει τον Δία να έχει μόλις  ανακτήσει  ένα μέρος της δύναμής του, μια και μόλις έχει βγει από το ζώδιο της πτώσης του τον Αιγόκερω.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης της αύξησης και της επέκτασης. Έχει να κάνει με την αφθονία και την ευημερία.

Ο Κρόνος είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, άρα βρίσκεται ”σπίτι” του, σε ένα  ζώδιο που εκφράζει πλήρως τις  ιδιότητες του, και τις ανάγκες του για όρια και πλαίσια.

Οι δύο τους θα συναντηθούν στην 00,29μοίρα  του Υδροχόου.

Το 2020,άνοιξε με  τον κύκλο  του Κρόνου/Πλούτωνα,(υπεύθυνου και για τον Covid-19 )  επέβαλε μέτρα  ισχυρών περιορισμών: Lock down, Κλείσιμο επιχειρήσεων, περιορισμός της εργασίας, περιορισμός της οικονομίας, οικονομικό άγχος, και περισσότερο φόβο.

Ο Δίας είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την οικονομία, το εμπόριο και την ανάπτυξη, ενώ ο Κρόνος με τα όρια και τον περιορισμό.

Έρχονται περιγράφοντας λοιπόν με ακρίβεια την κατάσταση ως έχει στην οικονομία και τις τράπεζες.

Η  ”μεγάλη σύνοδος” καταγράφει τις φάσεις της Νέας Εποχής, κατά την οποία οι νόμοι του σύμπαντος θα γίνουν κατανοητοί από τους ανθρώπους και θα τους ακολουθήσουν οι μεγάλοι πνευματικοί ηγέτες της εποχής.

” Ότι επάνω έτσι και κάτω, ως εν ουρανός και επί της Γής.

Στην εποχή που έρχεται (και που ήδη προετοιμάζεται). η ανθρωπότητα θα έχει την ευκαιρία να αλλάξει ”συχνότητες δόνησης”

Ακριβώς όπως και σε ένα ραδιόφωνο αλλάζουμε σταθμό, έτσι κι εδώ ,συντονιζόμαστε σε πιο υψηλές δονήσεις.

  ‘Ήδη βρισκόμαστε μπροστά σε μια Πολιτισμική  μεταβατική εποχή,

Ένας πολιτισμός βασίζεται πάνω σε 3 πυλώνες για να αναπτυχθεί :Την έννοια της ύλης, του χώρου και του χρόνου. Και η Θεολογία και τα κοινωνικά συστήματα και η επιστήμη στηρίζονται πάνω σε αυτές τις 3 έννοιες. Πάνω σε αυτές τις έννοιες δομήσαμε τον μέχρι τώρα πολιτισμό μας.

Ο πολιτισμός αυτός μας πρόσφερε μέχρι τώρα τον τρόπο να ζούμε καλύτερα και να αναπτυσσόμαστε.

Αυτό έχει αλλάξει .Οι Θετικές επιστήμες έχουν αποδείξει πειραματικά, πως αυτές οι 3 έννοιες στις οποίες μέχρι τώρα έχει στηριχτεί ο πολιτισμός μας, έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά.

Αυτήν την στιγμή η επιστήμη εξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς, Βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην εξάπλωση των κβαντικών υπολογιστών.

Η τεχνητή νοημοσύνη, που αναφέρεται  στην ικανότητα μιας μηχανής να αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα, βρίσκεται σε πολύ υψηλό σχεδιασμό, βάζοντας ακόμα και νευρωνικά δίκτυα στις μηχανές της.

Όλη αυτή η γνώση που πρόκειται να μας δοθεί μέσα  τα επόμενα χρόνια, θα μας φέρει μπροστά σε εξελίξεις που δεν θα είναι εύκολο να διαχειριστούμε και που αυτή την στιγμή δεν μπορούμε κάν να φανταστούμε.

Κι εδώ είναι  αυτό για το οποίο μιλούν οι δύο πλανήτες : Με την σύνοδο αυτή μπορεί στην επόμενη εικοσαετία να έρθουμε αντιμέτωποι με δύο πράγματα: Ή, θα γεννηθεί ένα νέο ιδεαλιστικό κίνημα, το οποίο θα έρθει αντιμέτωπο με το σημερινό, που θα είναι αρνητής  της υλιστικής κοινωνίας όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, και θα φροντίσει θα προστατέψει και θα εξελίξει με κάθε κόστος τον πλανήτη και τους πόρους του, και εδώ  θα βρούμε την εξελιγμένη μορφή του Υδροχόου, ή, θα γεννηθεί μια σκληρή τεχνοκρατία που θα γκρεμίσει ένα κατεστημένο.

Εδώ , στην περίπτωση αυτή, ο ανθρωπισμός είναι εύκολο να γίνει ”απανθρωπιά” γιατί υπάρχει και κάτι απρόσωπο σε αυτό το ζώδιο

Καταστρώνοντας τον χάρτη της Μεγάλης Συνόδου, παρατηρούμε πως και ο Ήλιος, μόλις έχει περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω, συμπίπτοντας με  τον κύκλο της χειμερινού ηλιοστασίου.

Εκεί που υπάρχει το μεγαλύτερο σκοτάδι η πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου , και αρχίζει η άνοδος προς το φως.

Εδώ παρατηρούμε δύο πράγματα: 

Πρώτον: Το γεγονός ότι ήδη, η μετάβαση στην Νέα Εποχή, έρχεται μέσα σε ένα σαρωτικό κύμα εκκαθαρίσεων.

Με την εκδήλωση του Covid-19, είναι η πρώτη φορά που ολόκληρη η ανθρωπότητα καλείται σύσσωμη να αντιμετωπίσει έναν αόρατο εχθρό που την αποδεκατίζει.

Είμαστε αναγκασμένοι να βρούμε νέους τρόπους στήριξης και αντιμετώπισης, που θα εξυπηρετήσουν τον άνθρωπο και την επιβίωση του.

Και όλα αυτά, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο Κρόνος, που  είναι ο πιο ισχυρός πλανήτης στον χάρτη μια και οι περισσότεροι άλλοι πλανήτες βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία του.

Η σύνοδος του Δία Κρόνου στον χάρτη για την Αθήνα, συμβαίνει στον 7ο οίκο.

ο 7ος οίκος είναι αυτός που σχετίζεται με τους άλλους, τις σημαντικές σχέσεις της χώρας, αλλά και στους ανταγωνιστές μας.

Η επόμενη εικοσαετία, μας βρίσκει ήδη, με πολλά ανοιχτά μέτωπα, τα οποία αν δεν οχυρώσουμε και προφυλάξουμε σωστά, όπως επιβάλλει ο Κρόνος, αλλά και ο Δίας που τον υπακούει τυφλά, θα βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες  καταστάσεις.

Αν ακολουθήσουμε τις επιταγές του Δία , και προσπαθήσουμε απλώς να βρούμε μια συμβιβαστική λύση, χωρίς να γίνουμε δυσάρεστοι, χωρίς να οριοθετηθούμε επαρκώς, το παιχνίδι είναι μάλλον χαμένο.

Παράλληλα, ήδη ο Υδροχόος σχετίζεται με τα ταξίδια. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά υπάρχει λόγω του Covid-19. Στην χρονιά αυτή, θα υπάρξει ενδεχομένως  ένας ακόμα μεγαλύτερος περιορισμός.

Αν το επεκτείνουμε αυτό, ακόμα και το ”ταξίδι” της αναπνοής  μας έχει περιοριστεί με την αναγκαστική παρουσία των μασκών στο πρόσωπο μας.

Επειδή, ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα, και ώς εκ τούτου προσεγγίζει τον κόσμο μέσω της εγκεφαλικής και της λογικής διαδικασίας, και κυρίως εκφράζεται μέσα από την επικοινωνία.

Τα επόμενα χρόνια, η επικοινωνία θα αλλάξει κατά πολύ τρόπο, και η μετάδοση της πληροφορίας επίσης.

Το διαδίκτυο και οι χρήστες  του θα αυξηθούν δραματικά, και χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε ότι γράφουμε η ότι αναρτάμε.

ίσως ακόμα να υπάρξουν και διάφοροι περιορισμοί από την Google η τις άλλες μηχανές αναζήτησης μια και οι χρήστες θα είναι πια πολύ περισσότεροι.

Η σύνοδος αυτή, συμπίπτει και με τον Απλανή ”Altair” που βρίσκεται στον αστερισμό του ”Aquila.

O Αστερισμός αυτός σχετίζεται με τον μύθο του  Γανυμήδη, τον ωραιότερο νέο της αρχαιότητας, που τον άρπαξε ο Δίας για να τον κάνει οινοχόο του, και όχι μόνο, στον Όλυμπο και να παίρνουν από τα χέρια του, αυτός και οι άλλοι θεοί το κρασί και το νέκταρ.Τρία άστρα του στερισμού παριστάνουν την Υδρία που κρατάει στα χέρια του ο Γανυμήδης. Από το στόμιό της χύνεται νερό προς τον γειτονικό αστερισμό του Νότιου Ιχθύος.Ο Γανυμήδης ήταν γιος του Τρώα και της Καλλιρρόης και ο ωραιότερος άνδρας που γέννησε η φύση. Ο Δίας ζήλεψε την ομορφιά του παλικαριού και με τη μορφή του αετού του, άρπαξε το θνητό Γανυμήδη, για να του χαρίσει την αιώνια ομορφιά και αθανασία. Στον απαρηγόρητο πατέρα του, τον Τρώα, ο Δίας χάρισε τα περίφημα άλογά του, αυτά που στη συνέχεια έγιναν η αιτία να θανατωθεί από τον Ηρακλή ο βασιλιάς της Τροίας, ο πονηρός Λαομέδοντας. Ο Δίας εγκατέστησε τον Γανυμήδη στον Όλυμπο ως οινοχόο των θεών, γεγονός που προκάλεσε τη ζήλια της Ήρας, αλλά και της κόρης της Ήβης, η οποία ήταν μέχρι τότε οινοχόος των θεών. Οι συνεχείς πιέσεις αυτών των δύο γυναικών ανάγκασαν το Δία να μεταμορφώσει το νεαρό ευνοούμενό του στον αστερισμό του Υδροχόου, χαρίζοντάς του την αιώνια αθανασία.

Οι τελετές του Υδροχόου στην αρχαιότητα, ειχαν σχέση με  το Άγιο Δισκοπότηρο, και με τα μυστήρια του Γανυμήδη και του Διός( ο οποίος θεωρείται κύριος των αιθέρων και των υδάτων, στη Γή και στον Ουρανό ).

Το Άγιο Δισκοπότηρο, περιγράφεται με πολλούς τρόπους:

Θεωρείται ότι συμβολίζει τα ύδατα της ζωής, τα  Άγια των Αγίων, το κοσμικό κέντρο, την καρδιά, την πηγή της ζωής και της Αθανασίας. Την γονιμότητα, καθώς και το κύπελλο της Αμβροσίας των Θεών του Ολύμπου.

 Η απώλεια του Δισκοπότηρου, αντιπροσωπεύει την απώλεια της Χρυσής Εποχής, του Παραδείσου, της αρχέγονης πνευματικότητας του ανθρώπου, και την πτώση του στην ύλη, και στο σκοτάδι.

Η εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, είναι αυτή ακριβώς: Η αναζήτηση του Αγίου Δισκοπότηρου, του Οίνου των Θεών.

Εκεί, που η γνώση δημιουργεί το φώς, εκεί το νερό της ζωής  τρέχει γάργαρο, ποτίζοντας την γη που διψάει, και δίνοντας νέα πνοή στην ψυχή μας.

Εκεί που η δύναμη του Σύμπαντος, στέλνεται σε εμάς ατόφια και καθαρή, θέτοντας σε κίνηση τους μηχανισμούς της ίασης, προς κάθε κατεύθυνση.

Εκεί που χρειάζεται να μεταμορφωθούμε σε αετούς, και να πετάξουμε ψηλά….πάνω από τα γήινα.

Εκεί που βρίσκεται η αλήθεια του Υδροχόου.

Μείνετε συντονισμένοι και  εμπνευσμένοι!

Βιβιογραφία: M. Δανέζης – Σ.Θεοδοσίου. Τα αστρα και οι μύθοι τους.

JOhn Frawly : Real Astrology