ASTRONEWS  ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΌΟ

Ο άρχοντας του Χρόνου, ο Κρόνος, στις 17 Δεκεμβρίου, περνά οριστικά στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου και θα παραμείνει έως τις 7 Μαρτίου 2023.

Να θυμίσουμε πως για πρώτη φορά ο Κρόνος πέρασε στον Υδροχόο στην 21/22 Μαρτίου έως την   1η Ιουλίου 2020.

Οι διελεύσεις του Κρόνου σηματοδοτούν πολύ σημαντικές περιόδους στην ζωή και την ανάπτυξη μας.

Είναι οι περίοδοι που καλούμαστε να επεξεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της ζωής μας με σοφία και ωριμότητα.

Τις εποχές αυτές που ο Κρόνος αγγίζει ”ευαίσθητα σημεία στο ωροσκόπιο μας, συχνά νιώθουμε ότι ο χρόνος σταματά η επιβραδύνεται.

Και πάντα η σχεδόν πάντα, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις περιόδους αυτές, έχουν έναν σκληρό χαρακτήρα, μπορεί να νιώσουμε ακινητοποιημένοι, η ότι τίποτα δεν πάει όπως το έχουμε σχεδιάσει, η ότι βρισκόμαστε σε ένα πλήρες αδιέξοδο, ιδιαίτερα αν ο μέχρι τώρα τρόπος σκέψης και ζωής μας, κινείται στην μηχανική και όχι με αντικειμενικότητα και συνειδητές αποφάσεις.

Εκεί το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.

Είναι δύσκολες οι διελεύσεις του Κρόνου, είναι σαν το σχολείο….εκεί που χρειάζεται να δώσεις εξετάσεις για να περάσεις στην επόμενη τάξη…

Μόνο που οι εξετάσεις στις οποίες μας υποχρεώνει ο Κρόνος είναι πολύ πιο σύνθετες, γι αυτό και πιο δύσκολες.

Κι εδώ υπάρχει ένα σημαντικό κλειδί που σίγουρα είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την όποια κατάσταση:  Ο ΧΡΌΝΟΣ.

ΔΙΕΥΛΑΥΝΩΝ ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Ο Κρόνος εδώ είναι στο σπίτι του, ο Υδροχόος είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Κρόνου.

Μόνο που εδώ, αλλάζουμε προτεραιότητες. Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, ότι αφορούσε την επαγγελματική μας ζωή και την εδραίωση της ήταν σε πρώτη προτεραιότητα.

Τώρα και πάλι θα εξακολουθήσει να θέτει την επαγγελματική ζωή σε προτεραιότητα,(Κρόνος είναι άλλωστε),όμως εδώ, προστίθεται και κάτι ακόμα…η ανάγκη της συνεισφοράς μας στην αναδιαμόρφωση του κόσμου.

Ο Κρόνος εδώ, δημιουργεί την ανάγκη αλλαγών των δομών της κοινωνίας μας. Ενός μοντέλου που δεν εξυπηρετεί άλλο τις ανάγκες των ανθρώπων και είναι η ώρα να αλλάξει και μάλιστα ριζικά.

Θα ενισχύσει την ανάγκη για απλότητα στην καθημερινή ζωή, χωρίς τις  περιττές πολυτέλειες που την κάνουν να χάνει την ουσία της.

Θα κατανοήσουμε καλύτερα, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις και φυσικά τους άλλους, και πως το να ακολουθούμε την ροή της ζωής είναι σοφία.

Και πως μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για τον εαυτό μας και μόνο, ωστόσο βελτιώνοντας  τον εαυτό μας, βελτιώνουμε και την ζωή γύρω μας.

Οι τομείς οι οποίοι έρχονται τώρα σε προτεραιότητα είναι;

Η κοινωνική μας ζωή.

Οι αρχές και οι αξίες μας.

Οι σχέσεις μας κυρίως οι φιλικές.

Οι συλλογικοί χώροι

Η ανάγκη πλέον είναι να δώσουμε προτεραιότητα στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, και είναι αυτό που αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τόσο την σκέψη όσο και τον τρόπο ζωής μας.

Είναι επίσης μια εποχή που τα επιτεύγματα της τεχνολογίας μπορεί να παρουσιάσουν έξαρση, και που από την άλλη μεριά μπορεί να λειτουργήσουν καθηλωτικά σε ότι έχει να κάνει και με τον τρόπο σύνδεσής μας με τους άλλους.

Είναι πολύ πιθανό, όλη η επικοινωνία και η κοινωνικοποίηση μας να γίνεται μέσα από το διαδίκτυο και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα πλήγματα της εποχής.

Το δύσκολο σενάριο του Κρόνου στον Υδροχόο, είναι ο ”κοινωνικός αποκλεισμός”, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει με τα lock down, και αναγκαστικά μας στρέφει σε άλλους τρόπους επαφής και επικοινωνίας.

Ωστόσο με τον Κρόνο στον Υδροχόο, αυτό που κάνει πολύ μεγάλη διαφορά είναι οι ομάδες, που γίνονται οι πυρήνες των αλλαγών.

Οι αλλαγές στις κοινωνικές δομές δεν θα είναι εύκολες, και είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε επαναστάσεις (ιδιαίτερα όταν ο Κρόνος θα συναντήσει τον Ουρανό) που σκοπό έχουν τον πλήρη μετασχηματισμό του συστήματος.

Αυτό επίσης που μπορεί να κάνει την διαφορά, είναι οι νέες ιδέες που μπορεί να υπάρξουν, και που πραγματικά να προσφέρουν λύσεις σε χρόνιες καταστάσεις η προβλήματα.

Ο Κρόνος εδώ, έρχεται να μας διδάξει την ελευθερία που κερδίζεις μέσα από συνειδητές σκέψεις επιλογές και αποφάσεις.

Και μπορεί να μην είναι κάτι εύκολο, είναι όμως απαραίτητο και αναγκαίο για να πάμε παρακάτω και ως προσωπικότητες και ως κοινωνίες.

Καλό τριήμερο σε όλους.

Πηγή: My Astro.gr