ΕΡΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος της δράσης και να ενεργείς σαν άνθρωπος της σκέψης.

Henri Bergson, 1859-1941, Γάλλος φιλόσοφος, Νόμπελ 1927

Παρόλο που ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο σταθερό, και θα περίμενε κανείς πως ο Ερμής εδώ λειτουργεί μέσα από απόλυτες και άκαμπτες συχνά θέσεις όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Περνώντας ο πλανήτης σε μία τέτοια υδάτινη περιοχή, που έχει έντονη την αίσθηση της αυτοσυντήρησης και της αγωνιστικότητας,  αποκτά προσλαμβάνουσες που τον ωθούν στη βαθιά αναζήτηση και έρευνα, αυτήν που θα τον κάνει να κατανοήσει και να ανακαλύψει αυτό που φαίνεται πίσω από το προφανές.

Βεβαίως ο Ερμής, είναι ένας πλανήτης μηχανικός, απρόσωπος, και η εσωστρέφεια του Σκορπιού είναι κάτι που τον δυσκολεύει, και συχνά τον απομονώνει κουράζοντας τον.

Και σε πολλές περιπτώσεις, χάνεται μέσα στις δαιδαλώδεις διαδρομές της έρευνας, της αναζήτησης, η οποία συχνά είναι χωρίς σκοπό, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει αυτή την ανάγκη του Σκορπιού για έρευνα.

Εδώ ο Ερμής βρίσκεται πάντα μπροστά από τον κίνδυνο, να μπει σε διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που θα έπρεπε να ακολουθήσει, να χάσει το δρόμο του, η να αποκτήσει εμμονικές τάσεις, κάνοντας  διάφορα σενάρια, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Γεγονός είναι πως ο Σκορπιός είναι μία δύσβατη περιοχή, για έναν πλανήτη που θέλει συγκεκριμένες εντολές για να λειτουργήσει, ενώ εδώ βρίσκεται μπροστά σε ωκεανούς ανεξερεύνητους αχαρτογράφητους που κρύβουν πολλά μυστήρια τα οποία εξάπτουν το ενδιαφέρον αλλά και την φαντασία του.

Έτσι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρασυρθεί από ερεθίσματα τα οποία του δίνουν λάθος κίνητρο, η τον οδηγούν σε τελείως διαφορετικά συμπεράσματα από αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

 Η μεγαλύτερη παγίδα για τον Ερμή στο Σκορπιό (όπως και γενικά με τον Ερμή να βρίσκεται στα υδάτινα ζώδια)  είναι τα σενάρια στα οποία συχνά πυκνά αφήνεται, οδηγούμενος σε λάθος διαδρομές, λάθος σκέψεις και φυσικά λάθος αποτελέσματα.

Οι άνθρωποι που έχουν Ερμή στο Σκορπιό, σκέπτονται πάρα πολύ,με αποτέλεσμα  να κουράζουν  και το μυαλό αλλά και το νευρικό τους σύστημα.

Δεν τους είναι καθόλου εύκολο να ησυχάσουν, αν δεν φτάσουν στη ρίζα του προβλήματος που τους απασχολεί.

Βεβαίως η διαισθητική και διεισδυτική τους τάση είναι αυτή που ανακαλύπτει πράγματα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Θα λέγαμε πως ο Ερμής στο Σκορπιό, είναι ο ντετέκτιβ του ζωδιακού που ψάχνει πάντα να βρει την κρυμμένη αλήθεια ,χωρίς όμως ποτέ να αποκαλύπτει τη δικιά του. Συχνά θα χάσει την επαφή του με τα κοινά, με την καθημερινότητα, με αυτά δηλαδή που είναι φτιαγμένος να ασχολείται.

Αφιερώνεται στη βαθιά σκέψη, και ξέχνα να παρατηρεί την πραγματικότητα και τις λεπτομέρειες που την αποτελούν χάνοντας πολλές φορές το νόημα της.

Και είναι αλήθεια πως πολλές φορές παρατηρώντας τις λεπτομέρειες, μπορείς να φτάσεις σε ένα πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα: όμως εδώ είναι πολύ εύκολο ο Ερμής, να περιπλανηθεί χωρίς να μπορεί να καταλήξει πουθενά.