ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ

Ανάδρομος Ερμής.

Στην αστρολογία πολύ συχνά ακούμε τη λέξη αναδρομή ανάδρομος πλανήτης.

Τι είναι όμως η ανάδρομη πορεία των πλανητών?

Η ανάδρομη κίνηση μπορεί να είναι και φαινομενική, στην οποία ένας πλανήτης φαίνεται να κινείται σε κατεύθυνση αντίθετη με τα άλλα σώματα στο ίδιο σύστημα, όπως παρατηρείται από συγκεκριμένο οπτικό σημείο. Στην περίπτωση του Ηλιακού Συστήματος, η κατεύθυνση που έχει ο «ανάδρομος» πλανήτης είναι προς τα δυτικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πλανήτες περιφέρονται με διαφορετική ταχύτητα γύρω από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα ο ένας πλανήτης να προσπερνά τον άλλο, και έτσι να φαίνεται ότι ο άλλος πλανήτης κινείται προς τα πίσω.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο, δεν απέχει δηλαδή πότε παραπάνω από 28 μοίρες από κοντά του, και μόλις φτάσει στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο, τότε αλλάζει πορεία και φαίνεται να επιβραδύνει. Για αυτό και είναι ο πιο συχνός ανάδρομος πλανήτης μέσα στο χρόνο, αφού γυρίζει τέσσερις φορές το χρόνο για περίπου τρεις εβδομάδες σε αναδρομή πορεία.

Όλες οι αναδρομές κινήσεις είναι περιοδικές δηλαδή επαναλαμβάνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, και ως εκ τούτου είναι πλήρως ενσωματωμένες στις  αστρολογικές εξελίξεις , δηλαδή δεν υπάρχει αστρολογική ερμηνεία χωρίς να ενταχθεί στην ανάλυση αυτή και η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη.

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ:

Ο Ερμής  γυρίζει σε αναδρομή πορεία κάθε 3 φορές τον χρόνο.

Η σκιά της αναδρομής πορείας του Ερμή  (αλλά και κάθε πλανήτη που μπαίνει σε αναδρομή) αναφέρεται  σε μία περίοδο περίπου δύο εβδομάδων πριν και μετά την αναδρομή πορεία της.

Θα λέγαμε πως η περίοδος πριν την αναδρομή, είναι η εισαγωγή στα γεγονότα που θα ακολουθήσουν, ενώ μετά την αναδρομή, είναι η οριστική χροιά και η κατάληξη που θα έχουν.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ”ΣΚΙΑΣ” ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

 Ο ζωδιακός κύκλος αποτελείται από 360 μοίρες.

Αν τον διαιρέσουμε στα 12 ζώδια κάθε ζώδιο αποτελείται από 30 Μοίρες.

Ας το δούμε με ένα παράδειγμα συγκεκριμένα του Ερμή :

Η ανάδρομη πορεία του  θα ξεκινήσει στην 10η μοίρα του Υδροχόου   στις13/01/2022, και θα φτάσει έως την 24 η μοίρα του ζωδίου του Αιγόκερω  4/2/2022

Η περίοδος του Ερμή  που για πρώτη φορά βρέθηκε στην 24 η μοίρα του Αιγόκερω, είναι η έναρξη της αναδρομής πορείας του δηλαδή η πρώτη περίοδος σκιάς.

Η περίοδος της μετά- σκιάς, μετά δηλαδή την ανάδρομη πορεία του , είναι οι μοίρες που θα διανύσει για να φτάσει και πάλι στην 10η μοίρα που έγινε η εκκίνηση της αναδρομής πορείας της δηλαδή στις 13/01/2022.

Αξίζει να σημειωθεί πως συμβαίνει συνήθως έχουμε τρεις ανάδρομους κύκλους του Ερμή ανά έτος αλλά εφέτος έχουμε τέσσερις αναδρομές φάσεις του πλανήτη στο 2022.

Η τελευταία αναδρομή του Ωστόσο που συμβαίνει κοίτα ένα γήινο ζώδιο στον Αιγόκερω, ξεκινάει στις 28 Δεκεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται στις 18 2023 όπου ανοίγει ένα Νέο κύκλο ανάδρομης πορείας  στα γήινα ζώδια  για το 2023.

Στη χρονιά αυτή,(αλλά και το 2021) η αναδρομή πορεία του ή γίνεται τα ζώδια του αέρα.

Όταν ο Ερμής αναδρομεί στα ζώδια του Αέρα, επηρεάζει την επικοινωνία την πνευματικότητα και την νόηση.

Το στοιχείο του αέρα, είναι ο επικοινωνιακός και νοητικός εξοπλισμός του ανθρώπου.

Όλοι είμαστε προικισμένοι με ένα μυαλό, που συλλαμβάνει ιδέες, τις επεξεργάζεται, τις επικοινωνεί, δέχεται και στέλνει ερεθίσματα και  πληροφορίες, προκειμένου  να φτάσει την αλήθεια που αναζητά, να κάνει τις απαραίτητες συνειδητοποιήσεις  και να τα χρησιμοποιήσει όλα αυτά  προς όφελός του.

Στον Υδροχόο έχοντας περάσει την αναζήτηση των Διδύμων και του Ζυγού, φτάνουμε στον αρχίζουμε να κατασταλάζουμε σχετικά με την αλήθεια μας και να συνειδητοποιούμε, τις αρχές και τις αξίες που έχουμε χτίσει και διέπουν την προσωπικότητα μας.

Αυτές με τις οποίες θα πορευτούμε στην επόμενη ζωή μας, και που όποιος θέλει μπορεί να μας ακολουθήσει, χωρίς να τον πιέσουμε χωρίς να  ζορίσουμε ή να χειριστούμε καταστάσεις, γιατί δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν.

 Εδώ αντιλαμβανόμαστε πως είμαστε οι επιλογές που κάνουμε  και πορευόμαστε με αυτές.

Έτσι λοιπόν το διάστημα αυτό ,που ο Ερμής  περνάει σε αναδρομή πορεία και μέχρι να φτάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω, βρισκόμαστε  σε μία φάση αναθεώρησης των αρχών των αξιών και των πιστεύω μας.

Είναι μία εποχή που καλούμαστε να αντιληφθούμε, πως είμαστε μέρος αυτού του κόσμου, και πως κάθε κίνησή μας ,έχει άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στους γύρω μας, τόσο μέσα από το λόγο μας όσο και από τις πράξεις μας.

Πολύ πιθανόν να αντιληφθούμε επίσης μέσα από κάποια γεγονότα, τη σημαντικότητα της αλληλεγγύης, της στήριξης, της φιλίας, της ομαδικότητας, περισσότερο από ποτέ, τη δυνατότητα να εκφράζουμε ελεύθερα αυτό που νιώθουμε, να κατανοήσουμε την πολυτέλεια της ελευθερίας σε κάθε επίπεδο, και να αναθεωρήσουμε ιδέες και απόψεις σχετικά με τους οποίους συμβιβασμούς έχουμε κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μας.

Την περίοδο που ο Ερμής θα περάσει ξανά στο ζώδιο του Αιγόκερω, (26 Ιανουαρίου 2022) ερχόμαστε αντιμέτωποι  με γεγονότα για καταστάσεις που μας απασχόλησαν στο τέλος του Δεκεμβρίου 2021 έως την 1η Ιανουαρίου του 22.

Τα γεγονότα αυτά θα αφορούν περισσότερο τη διατήρηση της οποίας ισορροπίας μπορεί να υπάρχει σε πρακτικό επίπεδο,και είναι μία εποχή στασιμότητας, που καλούμαστε να κάνουμε και μία εξοικονόμηση δυνάμεων, προκειμένου να πάρουμε το χρόνο μας έτσι ώστε να σκεφτούμε, ποια λάθη μπορεί να μας έχουν κρατήσει πιο πίσω, τι είναι αυτό που μπορεί να ανακυκλώνουμε συνεχώς και να μας οδηγήσει το ίδιο αποτέλεσμα, και ποια ευθύνη είναι αυτή που πρέπει να αναλάβουμε έτσι ώστε να φέρουμε εις πέρας  το όποιο σχέδιο ή την όποια κατάσταση μπορεί να έχουμε σε εκκρεμότητα.

Κάτι άλλο που επίσης έρχεται να μας θυμίσει ο ανάδρομος Ερμής, μέσα σε όλη αυτή την ταχύτητα της καθημερινότητας που ζούμε, είναι πως τίποτα δεν γίνεται, αν δεν έρθει πραγματικά η ώρα του να ολοκληρωθεί, όσο και αν προσπαθήσουμε και όσο και αν δουλέψουμε πάνω σε αυτό.

Χρειάζεται να πάρουμε τις αποστάσεις μας και να επεξεργαστούμε με έναν πιο εσωτερικό τρόπο τι μπορεί να μην έχουμε κάνει σωστά έτσι ώστε να μπορέσουμε να το διορθώσουμε.

Ας δούμε μερικά tip για το τι χρειάζεται να κάνουμε αλλά και τι να αποφεύγουμε σε περιόδους αναδρομής του Ερμή.

Κατεβάστε τους ρυθμούς σας.

Όσο και αν οι ρυθμοί σας μπορεί να κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα μέσα στην καθημερινότητα,   αυτή είναι μία εποχή που καλό είναι να παίρνουμε τις αποστάσεις μας, και να μην βιαζόμαστε για τίποτα. Χαλαρώστε δώστε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας για να σκεφτεί, τα οποία κακώς κείμενα μπορεί να υπάρχουν στη ζωή σας, και πώς μπορούν να διορθωθούν.

Μην παίρνετε οριστικές θέσεις η αποφάσεις.

Ακόμα και αν είστε σίγουροι για κάποια πράγματα, η  είναι κάποιες υποθέσεις  που μπορεί να έχουν πρακτικό χαρακτήρα, αποφύγετε να οριστικοποιείτε καταστάσεις και πολύ περισσότερο να προβαίνετε σε υπογραφές ή συμβόλαια γιατί πολύ πιθανά τα πράγματα να  δημιουργηθούν εκκρεμότητες που δεν έχετε προβλέψει.

Να είστε ευγενικοί και ανεκτικοί τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τους γύρω σας.

Ιδιαίτερα όταν κάποια πράγματα δεν γίνονται την ώρα που τα έχουμε οργανώσει  είναι πολύ πιθανό να νιώσουμε πίεση ή να κινηθούμε μέσα σε ένα κλίμα μεγαλύτερης έντασης, το οποίο μας κάνει και είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τους γύρω μας.

Πολύ καλός έλεγχος των μηνυμάτων των email και των  τηλεφώνων.

Την περίοδο αυτή, επειδή ακριβώς βάλλεται  η επικοινωνία, είναι πολύ εύκολο να κάνουμε περισσότερα ορθογραφικά λάθη, ή να μην είμαστε αρκετά σαφείς  σε αυτό που λέμε, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ή να παρεξηγούνται πράγματα ανευ λόγου και αιτίας.

Πάρτε εκείνο το τηλέφωνο στο πρόσωπο αυτό που έχετε καιρό να δείτε και που νιώθετε την ανάγκη να επικοινωνήσετε μαζί του.

Είναι σημαντικό ωστόσο, αν υπήρξε κάποια προστριβή στο μεταξύ σας, να έχετε αναγνωρίσει τη δική σας συμμετοχή στην απομάκρυνση αυτή, έτσι ώστε να μπορείτε να είστε περισσότερο σαφείς  και συγκεκριμένοι  ή ακόμα έτοιμοι  να ζητήσετε ή να δεχτείτε μία συγνώμη.

Ασχοληθείτε με την πνευματική σας ανάπτυξη και καλλιέργεια κάθε διαλογισμό.

Η εποχή αυτή είναι εξαιρετική, για την αναθεώρηση ή την συνειδητοποίηση των οποίων θεμάτων μπορεί να μας έχουν δυσκολέψει. Ο διαλογισμός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να μας κρατήσει στο εδώ και στο τώρα συνειδητούς και να διευρύνει την αντίληψή μας σχετικά με τα πράγματα,καθώς επίσης να μας δώσει και πνευματική διαύγεια.

Κλείστε εκκρεμότητες που μπορεί να τις έχετε καιρό στο συρτάρι σας και χρονίζουν.

Είναι μία θαυμάσια περίοδος για να κάνετε Τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα που χρειάζεται για να μπορέσετε να προχωρήσετε απρόσκοπτοι στο επόμενο βήμα σας.

Όψεις του Ερμή.

23 Ιανουαρίου σύνοδο με ήλιο.

Εποχή κρυφών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων οι οργανώσεις πραγμάτων που δεν είναι η ώρα ακόμα να βγουν στο φως. Παράνομοι έρωτες, που ανανεώνονται.

26 Ιανουαρίου περνά στον Αιγόκερω.

29 Ιανουαρίου συναντά τον Πλούτωνα.

Εποχή που πολύ πιθανά να νιώσουμε την ανάγκη να διερευνήσουμε πράγματα τα οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό μπορεί να έμεναν πιο πίσω, ή να φοβόμασταν με κάποιο τρόπο να ασχοληθούμε μαζί τους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, πολλά πράγματα τώρα τείνουν να έρθουν στο φως, τα οποία θα ολοκληρωθούν όταν ο Ερμής σχηματίσει ξανά σύνοδο με τον Πλούτωνα σε ορθόδρομη πορεία πλέον στις 12 Φεβρουαρίου 2022.

Στις 15 Φεβρουαρίου περνάει ξανά στο ζώδιο του υδροχόου, ότι άφησε ημιτελές το προηγούμενο διάστημα.

Υπομονή και ψυχραιμία και κυρίως όχι βιασύνη. Όλα γίνονται όταν έρθει η ώρα τους.

Με αγάπη

Ολυμπία