ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ

ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2022

Για την Αθήνα η είσοδος του Ηλίου στο ζώδιο του Κριού, είναι στις 20 Μαρτίου 2022, 17,35 μμ.

Η μηδενική του Κριού είναι μια πολύ σημαντική μοίρα, μια και αφενός περικλείει μέσα του αφιλτράριστη την ενέργεια του ζωδίου και του Άρη, αφετέρου μιλά για μια μετάβαση.

Είναι η στιγμή που καλούμαστε να περάσουμε στην δράση. 

Να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, και να ορίσουμε εκ νέου τις εξελίξεις. Με δύναμη και αποφασιστικότητα, όπως επιβάλλει η χολερική φύση του Κριού.

Το πρώτο που παρατηρούμε στον χάρτη της Ισημερίας, είναι πως ο ωροσκόπος βρίσκεται σε μεταβλητό  ζώδιο, στην 18η μοίρα της Παρθένου. Άρα τα όποια γεγονότα καθορίζονται  από την ισημερία του 2022 θα έχουν ισχύ για  τους επόμενους έξι μήνες.

Με την Παρθένο να ανατέλλει στο ζώδιο του ωροσκόπου, είναι μια στιγμή, που ο κόσμος νιώθει πολύ πιο έντονα την ανάγκη της προσφοράς, της χρησιμότητας και της λεπτομερούς εξέτασης των όσων διαδραματίζονται. Υπάρχει ανάγκη να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη προσοχή τόσο σε αυτά που λέμε, σε αυτά που υποσχόμαστε, αλλά και στο τι περιμένουμε από τους άλλους,(σαν χώρα) μια και ο Ερμής (κυβερνήτης του ωροσκόπου στους Ιχθύες) στην πτώση του στον 7ο Οίκο, και στην έξαρση του Δία (κυβερνήτη 7ου). Εξυψώνουμε τους ”άλλους” περιμένουμε βοήθεια η στήριξη, όμως φαίνεται πως περισσότερη διάθεση έχουν να μας βλάψουν παρά να μας εξυπηρετήσουν. 

Η Σελήνη, κυβερνά τον λαό και τη φωνή του καθώς και τις γυναίκες. Εδώ την συναντάμε σε μια αναιρετική μοίρα, στην 29η του Ζυγού, στην καμένη οδό και  πρόκειται να περάσει στον Σκορπιό στο ζώδιο της πτώσης της.

Μόλις έχει ”ολοκληρώσει” μια όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Υπάρχει έντονη ψυχική φόρτιση στον κόσμο, η οποία μπορεί να βγει με πολλούς τρόπους. Και στο επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε περιστατικά βίας που οδηγούνται από ερωτικά πάθη, ζήλιες, και κτητικότατα.

Ωστόσο, η Σελήνη της Ισημερίας, σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ερμή, ( στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας) και αυτό μπορεί να προάγει εναλλακτικές  λύσεις μέσω της επικοινωνίας, για την χώρα, σε πολλαπλά πρακτικά προβλήματα.

Ήλιος Δίας, Ποσειδώνας μέσα στον 7ο Οίκο της Ισημερίας, δηλώνουν ισχυρά διπλωματικά παιχνίδια, που  έχουν απατηλό χαρακτήρα η προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Είναι δύσκολο να υπάρξουν συμμαχίες από τις οποίες μπορεί να έχουμε όφελος.

Παράλληλα ο Ποσειδώνας πάνω στην γενέθλια Αφροδίτη της Ελλάδας, (εκεί θα γίνει και η σύνοδος Δία Ποσειδώνα) , μιλάνε για ευπιστία που μπορεί να οδηγήσει σε εξαπατήσεις.

Αφροδίτη και Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό, και σε ανοιχτή αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδας και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ριψοκίνδυνες κινήσεις η αποφάσεις με αιφνίδια αποτελέσματα, η ακόμα και σε ρήξεις , η σε επαναστατικές κινήσεις. Υπάρχει ένα κλίμα απαισιοδοξίας που μας αναγκάζει να κινηθούμε σε συγκεκριμένα όρια και πλαίσια, αφαιρώντας κάτι από την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας και αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος αντίδρασης.

Καθώς και οι δύο βρίσκονται πάνω στον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, είναι πιθανό τόσο η κυβέρνηση, όσο και πρόσωπα εξουσίας να έχουν σοβαρό πρόβλημα η να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Εν κατακλείδι το επόμενο εξάμηνο δεν είναι εύκολο ούτε σε προσωπικό, αλλά ούτε και σε κοσμικό επίπεδο. Κρύβει παγίδες που χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αποφύγουμε, αλλά και συγκροτημένες ,οριοθετημένες κινήσεις.

Και φυσικά με όλα αυτά που γίνονται και έναν πόλεμο να πλανιέται πάνω από το κεφάλι μας η επαγρύπνηση χρειάζεται να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ας ευχηθούμε σε συνετή και προσεκτική διαχείριση

Με αγάπη

Ολυμπία