ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Ανάδρομη Αφροδίτη  19 /12/2021 έως 29/1/2022

” Ένα λάθος γίνεται σφάλμα, μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε.”

                                                                                                              Τζών Κέννεντυ

Στις 4 Νοεμβρίου 2021 , η Αφροδίτη συνεχίζοντας το ταξίδι της τα 12 ζώδια, κόβει την κορδέλα στη ζωδιακή περιοχή του Αιγόκερω, όπου και θα παραμείνει έως τις 29 Ιανουαρίου του 2022.

Στις 19 Δεκεμβρίου περνάει σε αναδρομή πορεία  ξεκινώντας από την 26η μοίρα του ζωδίου και θα φτάσει έως την 11η.

Βεβαίως, από τις 18 Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε φάση ”σκιάς” όπου θα ξεκινήσει να δίνει δείγματα, των γεγονότων  που θα ακολουθήσουν στην επόμενη φάση.

Όταν μιλάμε για την ανάδρομη πορεία των πλανητών, αναφερόμαστε στη φαινόμενη αντίστροφη πορεία τους από το πώς φαίνονται  δηλαδή για κάποιον που τους βλέπει από τη γη.

Στο ηλιακό σύστημα, όλοι οι πλανήτες περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο σε ορθόδρομη  φορά, δηλαδή στην ίδια κατεύθυνση με την περιστροφή του Ήλιου.

Η ανάδρομη κίνηση μπορεί να είναι και φαινομενική, στην οποία ένας πλανήτης φαίνεται να κινείται σε κατεύθυνση αντίθετη με τα άλλα σώματα στο ίδιο σύστημα, όπως παρατηρείται από συγκεκριμένο οπτικό σημείο. Στην περίπτωση του Ηλιακού Συστήματος, η κατεύθυνση που έχει ο «ανάδρομος» πλανήτης είναι προς τα δυτικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πλανήτες περιφέρονται με διαφορετική ταχύτητα γύρω από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα ο ένας πλανήτης να προσπερνά τον άλλο, και έτσι να φαίνεται ότι ο άλλος πλανήτης κινείται προς τα πίσω

Όλες οι αναδρομές κινήσεις είναι περιοδικές δηλαδή επαναλαμβάνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, και ως εκ τούτου είναι πλήρως ενσωματωμένες στις  αστρολογικές εξελίξεις , δηλαδή δεν υπάρχει αστρολογική ερμηνεία χωρίς να ενταχθεί στην ανάλυση αυτή και η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη.

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΚΙΑΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ:

Η Αφροδίτη γυρίζει σε αναδρομή πορεία κάθε ενάμιση χρόνο ενάμιση μήνα περίπου.

Η σκιά της αναδρομής πορείας της Αφροδίτης (αλλά και κάθε πλανήτη που μπαίνει σε αναδρομή) αναφέρεται  σε μία περίοδο περίπου δύο εβδομάδων πριν και μετά την αναδρομή πορεία της.

Θα λέγαμε πως η περίοδος πριν την αναδρομή, είναι η εισαγωγή στα γεγονότα που θα ακολουθήσουν,ενώ μετά την αναδρομή, είναι η οριστική χροιά και η κατάληξη που θα έχουν.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ”ΣΚΙΑΣ” ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ

 Ο ζωδιακός κύκλος αποτελείται από 360 μοίρες.

Αν τον διαιρέσουμε στα 12 ζώδια κάθε ζώδιο αποτελείται από 30 Μοίρες.

Ας το δούμε με ένα παράδειγμα συγκεκριμένα της Αφροδίτης:

Η ανάδρομη πορεία της θα ξεκινήσει στην 26η μοίρα του Αιγόκερω  στις19/12/2021, και θα φτάσει έως την 11η μοίρα του ζωδίου της 29/01/2022.

Η περίοδος της Αφροδίτης που για πρώτη φορά βρέθηκε στην 11η μοίρα του Αιγόκερω, είναι η έναρξη της αναδρομής πορείας της.

Η περίοδος της μετά- σκιάς, μετά δηλαδή την ανάδρομη πορεία της, είναι οι μοίρες που θα διανύσει για να φτάσει και πάλι στην 26η μοίρα που έγινε η εκκίνηση της αναδρομής πορείας της δηλαδή στις 19/12/2021.

Η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του Ζυγού  και του Ταύρου.

Ο Ταύρος είναι ζώδιο θηλυκό, σταθερό, και γήινο, ενώ ο Ζυγός  αρσενικό παρορμητικό και αέρινο.

Και είναι ένας από τους πλανήτες που λειτουργούν σαν κλειδιά στην ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μία και δηλώνει τη δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος συνάπτει σχέσεις υγιείς ή μη με τους άλλους.

Επηρεάζει άμεσα την ερωτική του ζωή, χωρίς όμως να συνδέεται με την  σεξουαλική  ικανότητα του ατόμου, μία και ένας  ερωτικός δεσμός χτίζεται μέσα από το αρμονικό ταίριασμα των ατόμων με αμοιβαία συνεννόηση και με μία κοινή θεώρηση της ζωής.

Έτσι δίνονται συμβολικά δύο μορφές έκφρασης της αγάπης η παθητική μητρική και η ενεργητική δημιουργική.

Η Αφροδίτη του Ταύρου εκπροσωπεί την αγάπη και τη σιγουριά που δονείται στο φυσικό επίπεδο. Είναι η ζεστή αγκαλιά, η προστατευτικότατα και η σταθερότητα που εκφράζεται μέσα στο υλικό πεδίο. Η Αφροδίτη του Ταύρου απευθύνεται στα αισθήματα και τα συναισθήματα.

Επίσης η Αφροδίτη αυτή, συμβολίζει την τάση να παρασυρόμαστε περισσότερο από τις επιθυμίες τις ανάγκες και τις αισθήσεις μας, και να θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα  την ικανοποίησή τους σε όλα τα επίπεδα.

Η Αφροδίτη του Ζυγού εκπροσωπεί την εξελιγμένη αγάπη που δημιουργείται  στο πνευματικό επίπεδο.

Είναι ενεργητική δραστήρια αρμονική διεισδυτική ανεξάρτητη και χαρακτηρίζεται από το μέτρο και την κατανόηση. Η ομορφιά της δημιουργίας της Αφροδίτης του Ζυγού απευθύνεται στα συναισθήματα και κυρίως απευθύνεται στο πνεύμα.

Είναι εδώ που η ανάγκη για συνύπαρξη και αρμονία, οδηγεί σε συγκεκριμένες στάσεις και συμπεριφορές, οι οποίες ενισχύουν η κεντρίζουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες,  και προάγουν τις σχέσεις μέσα από το πρίσμα μιας υγιούς επικοινωνίας.

Η Αφροδίτη λοιπόν κινείται σε δύο επίπεδα :

 Σαν συνδετικός κρίκος στην ανθρώπινη καθημερινή σχέση και σαν μυστικός κρίκος στην πνευματική συγγένεια των ανθρώπων.

Για κάθε σχέση, κίνητρο είναι η αγάπη που ξεκινά από την ενστικτώδη και κτητική και φτάνει μέχρι την αγάπη για όλο τον κόσμο που ενέχει τη θυσία και τον αλτρουισμό.

Η ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΈΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Όπως γνωρίζουμε η Αφροδίτη είναι ένας πλανήτης που κινείται γρήγορα και κυρίως κοντά στον Ήλιο.

Η πιο κοντινή όψη της, είναι αυτή της συνόδου, ενώ οι πιο μακρινή είναι αυτή των 60 μοιρών.

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το ”Εγώ” η Αφροδίτη την Αρμονία στις σχέσεις.

Αυτή η  συνύπαρξη, αν το δούμε με μία ευρύτερη έννοια είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ζει αρμονικά και συντροφικά. Και να μπορέσει να εξελιχθεί επικοινωνώντας.

Οι άνθρωποι που έχουν στο ωροσκόπιό τους μία χτυπημένη Αφροδίτη, η άσχημα τοποθετημένη, είναι αυτοί  που δεν ένιωσαν την αγάπη τη θαλπωρή και την ασφάλεια που προσφέρει απλόχερα ο πλανήτης.

Αυτοί που βιώνουν δύσκολες σχέσεις από την παιδική τους ηλικία, τόσο σε  θέματα που σχετίζονται με τους γονείς, όσο και με τις σχέσεις της ενήλικης ζωής. Ένας λόγος που πολλοί Ζυγοί δυσκολεύονται  να είναι μόνοι τους, νιώθουν ανασφάλεια και δυσκολεύονται να ζήσουν χωρίς σύντροφο οφείλεται κατά  70% στο γεγονός, ότι η Αφροδίτη τους μπορεί να βρίσκεται στο  ζώδιο του Σκορπιού ή της Παρθένου, ζώδια τελείως ακατάλληλα για τη συναισθηματική ισορροπία που αναζητά ο πλανήτης.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Οι περίοδοι της αναδρομής της Αφροδίτης, έχουν σαν πρωταρχικό μέλημα τους να μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τόσο τη σχέση με τον εαυτό μας, σε βάθος, τα θέλω μας, και τις αξίες μας, τον τρόπο με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή με τους άλλους, ή το κατά πόσο εξυπηρετούμε κοινωνικές συνθήκες ή μοτίβα, χωρίς να επεξεργαζόμαστε ουσιαστικά τις δικές μας ανάγκες.

Όταν  η Αφροδίτη όταν περνά σε αναδρομή πορεία, καλύπτει το ίδιο τμήμα του ζωδιακού τρεις φορές. Η ανάδρομη κίνηση της μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 42 μέρες.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών της ανάδρομης πορείας του πλανήτη, καλούμαστε να επανεξετάσουμε τις βαθύτερες ανάγκες, τα θέλω  μας, τις πραγματικές μας επιθυμίες, και κατά πόσο έχουμε συμβιβαστεί με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν μας αναλογούν η  που δεν μας αρέσουν.

Οι περίοδοι αναδρομής των πλανητών, είναι αυτοί  που μας καλούν σε μία εσωτερική ανασκαφή/ ενδοσκόπηση, προκειμένου να ανακαλύψουμε τι δεν έχει πάει καλά μέχρι τώρα, πόσο ανακόλουθοι είμαστε με τον εαυτό μας, με τα πιστεύω μας, με τις αρχές και τις αξίες μας, και κατά πόσο είμαστε σε θέση να επαναπρογραμματιστούμε, βάση των πραγματικών αναγκών μας.

Στο διάστημα της ανάδρομης της  Αφροδίτης   :

Είμαστε ζητιάνοι της αγάπης. Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε μία σχέση γιατί ζητιανεύουν την αγάπη”.(Osho).

Στο διάστημα της αναδρομής Αφροδίτης μπαίνουμε στη σκοτεινή πλευρά των σχέσεων μας, για να ανακαλύψουμε το κίνητρο που μας οδήγησε να συνδεθούμε με  τα πρόσωπα που έχουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας.

Ζούμε σε έναν κόσμο, που οι σχέσεις, και ο τρόπος με τον οποίο συνδεόμαστε με τους γύρω μας, έχουν να μας προσφέρουν σημαντικά μαθήματα για τον χαρακτήρα μας, και την εξελικτική μας πορεία.

Πολλές φορές ωστόσο, εναποθέτουμε υπερβολικές απαιτήσεις και προσδοκίες στους άλλους, απαιτώντας ο σύντροφός μας να μας βγάλει από τα δύσκολα, από την κατάθλιψη, και να μας δώσει τις λύσεις εκεί που εμείς αδυνατούμε.

Με δύο λόγια να μας κάνει ευτυχισμένους.

Κι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε την λανθασμένη εντύπωση, ότι  εμείς δεν είμαστε  επαρκείς και ολοκληρωμένοι να προσφέρουμε στον εαυτό μας τις λύσεις για την κάλυψη των αναγκών μας. Ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε την δική μας ευτυχία(προσωπική, επαγγελματική η κοινωνική )  και περιμένουμε να το κάνει κάποιος άλλος για εμάς.

Στην πραγματικότητα όμως, τίποτα δεν μπορεί να μας ολοκληρώσει, αν δεν κατανοήσουμε εμείς τις ανάγκες, που πηγάζουν από μέσα μας.

 • Κι έτσι το διάστημα αυτό  καλούμαστε να διερευνήσουμε την ποιότητα των σχέσεων μας αλλά και τα κίνητρα που μας κάνουν να επιλέγουμε τις σχέσεις αυτές.
 • Καλούμαστε να αναζητήσουμε και να διερευνήσουμε με έναν εσωτερικό τρόπο, τις κοινωνικές συμβάσεις, που  ωστόσο  δρουν  καταπιεστικά  στον ψυχισμό μας.
 • Να μπορέσουμε να βάλουμε σε μία ακολουθία, σε μία σειρά, τις προτεραιότητες μας, και να τους δώσουμε την σημασία που θα θέλαμε να έχουν στην ζωή μας.
 • Να συντονιστούμε καλύτερα με τον εαυτό μας και τις ανάγκες του.
 • Να βελτιώσουμε τις σχέσεις εκείνες που αξίζουν.
 • Να κλείσουμε τον κύκλο στις σχέσεις που μας ταλαιπωρούν.
 • Να διερευνήσουμε γιατί μπορεί να έχουμε επαναλαμβανόμενα ”τοξικά” μοντέλα σχέσεων που μας κάνουν δυστυχισμένους.
 • Να βρούμε εκείνα τα  σημεία που λειτουργούν συμπληρωματικά με το άλλους γύρω μας.
 • Να  εναρμονίσουμε το μέσα” μας με το ”έξω” μας, να πούμε, να εκφράσουμε στους άλλους αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη.
 • Να είμαστε περισσότερο ο ”εαυτός” μας.
 • Να υψώσουμε το ανάστημα μας και να πούμε εκείνο το Όχι που εδώ και καιρό έχουμε την ανάγκη να φωνάξουμε, ακόμα και αν ανοίξουμε πόλεμο με τους άλλους.
 • Θα λέγαμε πως ακριβώς επειδή η Αφροδίτη έχει να κάνει με την αλληλεπίδραση που έχουμε στις  σχέσεις που χτίζουμε με τους άλλους ανθρώπους ,οι εποχές αυτές της αναδρομής της, μας βοηθούν να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη και πιο ουσιαστική  σύνδεση  με ανθρώπους που  μοιραζόμαστε ένα κοινό σύστημα αξιών, και με τους οποίους, μπορούμε να απολαμβάνουμε επί ισοις  όροις την συνύπαρξη μας.

Η αναδρομή πορεία της Αφροδίτης στο ζωδιακό επαναλαμβάνεται ανά 8ετία στο ίδιο ζώδιο.

Θυμηθείτε την περίοδο του Δεκεμβρίου 2013, που η Αφροδίτη βρέθηκε και πάλι στο ζώδιο του Αιγόκερω και ξεκίνησε στην 28η μοίρα την ανάδρομη πορεία της και έφτασε ως την 13η του ζωδίου.

Τι μοντέλο σχέσεων υπήρχε τότε στη ζωή σας?

Υπήρξε κάποια νέα σχέση πού την  πυροδότησε, η  κάποια παλαιότερη με την οποία ήρθατε αντιμέτωπος?

Τι κληθήκατε να διαχειριστείτε την περίοδο αυτή?

Οι  ανάδρομοι  κύκλοι έχουν συγκεκριμένη περιοδικότητα, και μας φέρνουν πάντα απέναντι από καταστάσεις τις οποίες δεν μπορέσαμε στον προηγούμενο κύκλο να εξελίξουμε ή να κλείσουμε.

Στην φάση αυτή λοιπόν καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με ότι υπόλοιπα αφήσαμε  το διάστημα εκείνο, και πιθανά με μοντέλα αντίστοιχων σχέσεων με εκείνης της περιόδου.

Ο οίκος στον οποίο βρίσκεται ο πλανήτης στον γενέθλιο χάρτη, θα δώσει το στίγμα για το είδος των σχέσεων που θα επηρεαστούν.

Οι ανάδρομες πορείες των πλανητών, είναι η ευκαιρία, να κατεβάσουμε για λίγο τα ρολά, της καθημερινότητας και να βγούμε από τον θόρυβο της, μένοντας περισσότερο μόνοι με τον εαυτό μας.

Σε αυτές τις περιόδους, που έχουν έναν πιο εσωστρεφή χαρακτήρα, μπορούμε να ζυγιάσουμε καλύτερο τους λόγους, τα κίνητρα και τις αιτίες που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ.

Να βρούμε το λάθος και να το διορθώσουμε.

Η σοφία του σύμπαντος μας δίνει πάντα την ευκαιρία να ζήσουμε την ζωή που ονειρευόμαστε.

Αρκεί να βρούμε το μονοπάτι που έχει ανοιχτεί για εμάς.

Και αυτό είναι θέμα προσωπικής αναζήτησης και μόνο.

Βιβλιογραφία: ”Αστρολογία” Θ. Ντάκου,.